sc Heerenveen Zondag, 28. September 2014
16:45 uur
PSV
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Daley Sinkgraven 78. / Schot met links  (Luciano Slagveer)

90'
Samenvatting

De tweede helft begon matig. Heerenveen trok zich ver terug en liet PSV komen. De Eindhovenaren konden aanvallend echter geen vuist maken. In de 68e minuut werd het tien tegen tien. Joshua Brenet werd naar de kleedkamer gestuurd door scheidsrechter Kevin Blom. De rechtsback kwam lomp in en mocht vertrekken. Vervolgens kwam Heerenveen weer beter in de wedstrijd. Via Daley Sinkgraven kwamen de Friezen op voorsprong. In de slotfase probeerde PSV alles of niets te spelen, maar tot grote kansen kwamen de Eindhovenaren niet.
90'
90'
Het staat nog altijd 1-0 in Heerenveen. PSV heeft nog heel eventjes...
90'
Scheidsrechter Blom telt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
89'
Laatste wissel bij Heerenveen. Thomas Dalgaard komt in de plaats van Uth.
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
87'
PSV heeft nog een aantal minuten om de gelijkmaker te produceren. Gaat dat nog lukken?
84'
Poging PSV. Narsingh probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar Nordfeldt brengt redding. Goede poging.
83'
Wissel bij Heerenveen. Pelle van Amersfoort komt voor Van den Berg.
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joey van den Berg
81'
Laatste wissel bij PSV. Rai Vloet komt voor Jorrit Hendrix.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
80'
Kans voor Bruma! Maar de verdediger schiet een afgeslagen hoekschop over.
80'
Ja, PSV... Wat nu? De voorsprong van Heerenveen is terecht. De Eindhovenaren moeten nu alles op alles zetten.
78'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Daley Sinkgraven
Daar is het doelpunt van Heerenveen. Een goede aanval komt via Uth en Slagveer bij Sinkgraven terecht. De middenvelder schiet de bal binnen en maakt daarmee zijn eerdere fout goed: 1-0.
78'
Tweede wissel van Cocu. Hij brengt Marcel Ritzmaier voor Maher.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
74'
Cocu wenst geen risico te nemen en haalt spits Locadia naar de kant. Santiago Arias is zijn vervanger.
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Santiago Arias
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
71'
Het publiek heeft het geloof teruggevonden. Heerenveen moet deze wedstrijd nu naar zich toetrekken.
69'
Wat volgt is een vrije trap van Buijs, die net voorlangs het doel gaat. De spanning is weer terug!
68'
Rode kaart voor Joshua Brenet (PSV Eindhoven)
Joshua Brenet krijgt rood van scheidsrechter Blom. De rechtsback van PSV komt een beetje lomp in en lijkt zijn been gestrekt te hebben. Er valt wat te zeggen voor deze kaart.
68'
Na de vrije trap van Heerenveen zet PSV de counter in. Jozefzoon kan net zijn voet niet tegen de bal zetten.
68'
De verdediger van Heerenveen schiet de bal in de muur. Een voorsprong van Heerenveen was niet onverdiend geweest.
68'
Buijs staat achter de bal...
67'
Na de overtreding van Jozefzoon op Van Anholt krijgt Heerenveen een vrije trap op een mooie plek.
67'
Gele kaart voor Florian Jozefzoon (PSV Eindhoven)
Daar komt PSV goed weg. Pele van Anholt lijkt te ontsnappen, maar wordt onderuit gehaald door Jozefzoon. Geel is terecht.
66'
We kunnen daar overigens scheidsrechter Blom niet de schuld van geven. De rode kaart van Marzo was terecht. Sinkgraven nam een slordige snelle vrije trap en is daarmee indirect verantwoordelijk voor de rode kaart van Marzo.
65'
We kunnen inmiddels wel stellen dat de tweede helft niet het niveau haalt van de eerste helft. Jammer, want het eerste bedrijf was amusant.
62'
Heerenveen gokt momenteel op een 0-0 en dat is hun goed recht. Verdedigend staat het goed en voorin hebben ze Slagveer en Uth die altijd voor gevaar kunnen zorgen.
59'
PSV kan vooralsnog geen vuist maken rondom het doel van de Friezen. Op deze manier blijft het vandaag bij 0-0.
56'
Oei! Maher legt de bal op het hoofd van Wijnaldum, maar de middenvelder kopt de bal naast. Het blijft bij 0-0.
56'
PSV krijgt een vrije trap op een aardige positie. Gaan de Eindhovenaren dan eindelijk de score openen?
55'
Het publiek is Blom al een tijdje zat en dat laat het weten ook.
54'
Ondertussen gaat scheidsrechter Blom even langs bij Nordfeldt. Of hij haast wil maken met de doeltrappen.
53'
Eindelijk een poging van PSV. Maher probeert het van grote afstand, maar schiet in het zijnet.
53'
Nog geen kansen in de tweede helft. PSV heeft het lastig tegen Heerenveen. De Friezen blijven loeren op dat ene kansje.
51'
Heerenveen neemt de tijd en dat is logisch. De Friezen moeten de wedstrijd zien door te komen met een man minder.
49'
De tweede helft loopt, maar is nog niet zo enerverend als de eerste.
46'
We zijn weer begonnen in Friesland. Heerenveen heeft afgetrapt.
46'
45'

Heerenveen was gedurende het eerste half uur heer en meester in Friesland. De Friezen kregen drie grote kansen, terwijl PSV daar slechts één goede mogelijkheid tegenover kon zetten. Na 33 minuten spelen kantelde de wedstrijd. Stefano Marzo moest met rood van het veld na het neerhalen van de doorgebroken Florian Jozefzoon. PSV kwam voor rust niet tot scoren, maar was vanaf dat punt wel de bovenliggende partij.
45'
45'
Scheidsrechter Blom telt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Dat PSV aanspeelpunt De Jong en de creativiteit van Memphis Depay mist is wel duidelijk.
42'
Het blijft een enerverende wedstrijd. Heerenveen beperkt zich niet tot enkel verdedigen.
41'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Willems begaat een overtreding op Luciano Slagveer en moet dat bekopen met de gele kaart.
39'
Komt dat schot! Jeffrey Bruma besluit om vanaf een meter of veertig te schieten, maar schiet de bal bijna het stadion uit.
39'
Dit kan Heerenveen nooit lang volhouden. De manier van spelen uit het eerste half uur heeft veel energie gekost. Met een man minder is het wachten op een treffer van PSV.
38'
PSV is dreigend. Jozefzoon komt tot een schot, maar Nordfeldt kan redding brengen.
37'
Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges grijpt in. Aanvaller Morten Thorsby gaat naar de kant. Rechtsback Doke Schmidt is zijn vervanger.
36'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
36'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
36'
Nou, de wedstrijd staat op zijn kop. Nu zal PSV het spel wel toch naar zich toe gaan trekken?
35'
Er stond nog een vrije trap voor PSV. Deze wordt door Wijnaldum in de muur geschoten.
34'
Gele kaart voor Daley Sinkgraven (sc Heerenveen)
Sinkgraven beging overigens ook nog een overtreding op Maher en krijgt daar achteraf nog de gele kaart voor van scheidsrechter Kevin Blom.
33'
Rode kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Na de snelle vrije trap van Heerenveen is PSV er razendsnel uit. Marzo trekt vervolgens aan de noodrem, daar Jozefzoon dreigt te ontsnappen, maar moet dat bekopen met een rode kaart.
33'
Heerenveen krijgt een vrije trap op een bruikbare positie. Sinkgraven probeert de vrije trap snel te nemen, maar dat gaat helemaal mis.
29'
Wat is dit een heerlijke wedstrijd zeg! We missen alleen nog de doelpunten.
28'
Oei! Nu weer een kans voor Heerenveen. Een heerlijke bal van Sinkgraven op Uth wordt goed gecontroleerd door de Duitser. De spits haalt vervolgens uit en dwingt Zoet tot een redding.
27'
PSV vergeet te scoren! Razendsnel is PSV eruit. Narsingh ontsnapt op de rechterflank en ziet Georginio Wijnaldum vrij staan. De middenvelder brengt vervolgens met een hakbal Jozefzoon in stelling. De buitenspeler zoekt de verre hoek, maar mikt naast. Dit was een grote kans op de 0-1.
24'
Stefano Marzo! De rechtsback van Heerenveen krijgt een grote kans, maar probeert zijn spits aan te spelen. Hij had hier voor eigen succes moeten gaan, want nu levert het geen gevaar op.
24'
Eindelijk een poging van PSV. Het is Luciano Narsingh die met een geplaatst schot doelman Kristoffer Nordfeldt probeert te verrassen, maar de doelman brengt simpel redding.
23'
Dan moet er overigens wel iets drastisch gaan veranderen, want Heerenveen is heer en meester.
22'
Je zult trouwens altijd zien dat PSV straks gelukkig op voorsprong komt en vervolgens via de counter uiteindelijk met 2 of 3-0 gaat winnen. #voorspelling
21'
Alle duels worden bovendien gewonnen door Heerenveen en alle 'tweede ballen' vallen goed.
20'
Phillip Cocu wil dat zijn manschappen druk gaan zetten, maar dat wil vooralsnog niet echt lukken. Heerenveen heeft PSV vast bij de keel.
17'
Heerenveen is weer dreigend. Een doelpunt van de Friezen hangt in de lucht. PSV snakt naar lucht, terwijl Heerenveen tekeer blijft gaan.
16'
Buijs besluit om het veld over te steken en haalt uiteindelijk vanaf een meter of achttien met links uit. De verdediger produceert een slap rollertje.
14'
De Friezen smijten met hun energie en zetten vroeg druk. Daardoor zijn ze in de omschakeling kwetsbaar.
13'
De hoekschop zorgt echter niet voor gevaar. Kan PSV zich nu herpakken?
13'
Een goede actie van Mark Uth levert Heerenveen een hoekschop op. Florian Jozefzoon moest op de achterlijn ingrijpen.
12'
Luuk de Jong en Andrés Guardado waren twijfelachtig voor dit duel. Beide zullen vandaag niet in actie komen.
10'
Jetro Willems mag geen hoekschop meer nemen. De linksback draait de bal over de achterlijn, waardoor Heerenveen een doeltrap mag nemen.
9'
Het is uiteindelijk Joey van den Berg die schiet, maar de middenvelder schiet huizenhoog over.
9'
Heerenveen krijgt een vrije trap op dertig meter van het doel. Wat kan Jordy Buijs hiermee?
8'
Wat een kans! Heerenveen moet hier op voorsprong komen. Een goede pass van achteruit brengt Daley Sinkgraven in stelling. De middenvelder zoekt de korte hoek, maar doelman Jeroen Zoet brengt redding.
7'
Het is de thuisploeg dat beter aan de wedstrijd begint. PSV moet ver terug en komt er vooralsnog niet uit.
5'
Als het op deze manier doorgaat, dan kan het wel eens een hele leuke wedstrijd worden!
4'
Heerenveen is dreigend en komt twee keer bijna tot een goede mogelijkheid, maar PSV staat op te letten en voorkomt een grote kans van de thuisploeg.
3'
Heerenveen is wakker. De Friezen proberen nu balbezit te houden en een kans te creëren.
1'
Gelijk een mogelijkheid voor de bezoekers. Adam Maher geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Jürgen Locadia komt voor zijn man, maar mikt naast.
1'
We zijn begonnen in het Abe Lenstra Stadion. PSV Eindhoven heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd sc Heerenveen tegen PSV Eindhoven. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

sc Heerenveen

Heerenveen is gebrand op een goed resultaat. De Friezen werden midweeks door Roda JC Kerkrade uitgeschakeld in de KNVB beker. Heerenveen was bij uitstek de favoriet, daar de Limburgers tegenwoordig actief zijn in de Jupiler League. Over de resultaten in de competitie heeft Heerenveen niets te klagen. Voorafgaand aan speelronde zeven staan de Friezen op een keurige vierde plaats in de Eredivisie. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen FC Dordrecht (1-2), Feyenoord (1-1), Excelsior (2-0), FC Utrecht (3-1), AZ (1-0) en Vitesse (1-1).

PSV Eindhoven

De Eindhovenaren staan voorafgaand aan speelronde zeven bovenaan de ranglijst. Bovendien werd midweeks redelijk eenvoudig de derde ronde van de KNVB beker bereikt. Het eerste duel in de Europa League werd met 1-0 gewonnen van het Portugese Estoril, terwijl in de competitie alleen werd verloren van PEC Zwolle. Het zit dus wel goed bij PSV. Achtereenvolgend kwamen de Eindhovenaren in de competitie in actie tegen Willem II (3-1), NAC Breda (6-1), Ajax (3-1), Vitesse (2-0), PEC Zwolle (1-3) en SC Cambuur (4-0).

Blessures en schorsingen

Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kan tegen PSV geen beroep doen op Sam Larsson (scheenbeen) en Jeroen Lumu (niet wedstrijdfit). Dat moet geen problemen opleveren voor Heerenveen, daar het tweetal de afgelopen weken al niet meer in actie kwam. De zorgen voor PSV-trainer Phillip Cocu zijn groter. Memphis Depay (lies), Oscar Hiljemark (heup), Stijn Schaars (knie) en Abel Tamata (enkel) zijn er in ieder geval niet bij. Daarnaast is het meespelen van Luuk de Jong (hamstring) en Andrés Guardado (bovenbeen) onzeker.