05.12.2015 11:16

PSV staat voor competitierecord tegen Vitesse

PSV kan zaterdagavond geschiedenis schrijven in de Eredivisie. Als de regerend landskampioen tot scoren komt op bezoek bij Vitesse, heeft de ploeg in 42 opeenvolgende competitiewedstrijden gescoord. Dit zou een record in Nederland betekenen.

De Brabanders begonnen de reeks vorig seizoen, toen in speelronde acht met 3-0 werd gewonnen van Excelsior. In de speelronde daarvoor ging PSV met 1-0 onderuit tegen sc Heerenveen. Na die wedstrijd op 28 september 2014 wist PSV dus elke Eredivisie-wedstrijd minimaal één keer te scoren.

Momenteel deelt PSV het record nog met Ajax en FC Twente. De Amsterdammers lukten het in 1995 om in 41 wedstrijden achter elkaar telkens het net te vinden in de Eredivisie. FC Twente presteerde dit in 2011 ook. PSV staat momenteel derde in de Eredivisie, met vier punten achterstand op koploper Ajax. Er worden nog drie wedstrijden in de vaderlandse competitie afgewerkt, voordat de winterstop begint. De Eindhovenaren zijn ook nog actief in de KNVB beker en de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner