NAC Breda
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ben Sahar 13. / Schot met links  (Jordens Peters)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Uroš Matić 42. / Schot met links  (Joeri de Kamps)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Braber 90. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)

90'
Wat een ontknoping! Vlak voor tijd beslist Willem II de wedstrijd dankzij een doelpunt van Robert Braber. De middenvelder krijgt de bal in het strafschopgebied en denk niet na. NAC verliest een punt op de valreep.
90'
90'
Gele kaart voor Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
De goalie draaft door na de goal van Braber en incasseert geel.
90'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Robert Braber
Braber! Hij doet het! In de 91e minuut maakt de van RKC Waalwijk overgekomen middenvelder ongetwijfeld de winnende treffer! Braber schiet de bal in de zestien meter met rechts niet eens heel hard in, maar wel geplaatst.
90'
De extra speeltijd bedraagt minimaal vier minuten.
89'
Het lijkt erop dat de Brabantse derby in een gelijkspel gaat eindigen. Beide teams schieten daar echter niet veel mee op.
88'
Ook Braber probeert een strafschop te versieren. Ook hier trapt Liesveld niet in.
87'
Wederom wuift Liesveld een strafschop weg! Perica gaat neer in de zestien meter, maar wordt volgens Liesveld niet hard genoeg geduwd.
86'
Stijn Wuytens toch! In vrijstaande positie schiet de middenvelder torenhoog over het doel van Ten Rouwelaar.
84'
Een treurig einde van het debuut van Cabral. De vleugelspits moet met kramp het veld verlaten en wordt vervangen door Charlton Vicento.
84'
Wissel in bij Willem II -> Charlton Vicento
84'
Wissel uit bij Willem II -> Jerson Cabral
82'
Heel Tilburg vraagt om een strafschop! Jerson Cabral wordt in de zestien omver geduwd door Amieux, maar arbiter Liesveld wil van niets weten.
80'
Daar was Sarpong al bijna! De vervanger van Kingsley Boateng schiet vanaf rechts maar net voorlangs.
79'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
79'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
79'
Eindelijk weer een schot, al wordt die wel geblokt. Bruno Andrade was degene die het eens probeerde.
77'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
Toeval bestaat niet? Joeri de Kamps krijgt geel nadat hij onbezonnen inkomt op Robert Braber.
76'
Nog altijd geen geel. Dat is toch wel iets heel opvallends in deze beladen wedstrijd.
73'
Beide teams hebben gewisseld. Bij de thuisploeg is Jonas Heymans de vervanger van linksback Mitchell Dijks, en bij NAC gaat Tighadouini eruit. Hij wordt vervangen door Mats Seuntjens.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
73'
Wissel in bij Willem II -> Jonas Heymans
73'
Wissel uit bij Willem II -> Mitchell Dijks
71'
Terwijl Willem II op het punt staat om nog een keer te wisselen, proberen ze eerst nog een aanval op te zetten. Het wordt ook wel weer eens tijd voor een grote kans.
69'
De van een blessure herstelde Bruno Andrade vervangt de andere spits, Samuel Armenteros.
69'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
69'
Wissel uit bij Willem II -> Samuel Armenteros
66'
De slordigheden beginnen in het spel van Willem II te komen. Ook NAC mist concentratie. Zo kopt Remy Amieux de bal wel heel matig terug op Ten Rouwelaar, waardoor er zelfs een hoekschop komt.
64'
Goede redding Ten Rouwelaar! De goalie reageert attent op de vrije trap van Wuytens.
61'
Bizar moment voor het doel van Willem II! Henrico Drost blijft een poosje op de grond liggen na een hard duel, terwijl de aanval van Willem II gewoon doorgaat.
59'
NAC verzuimt kans af te maken! Tighadouini had de bal moeten terugleggen, maar besluit om zelf op doel te koppen. Dit had de speler van NAC beter moeten uitspelen.
57'
De thuisploeg heeft het een stuk moeilijker na rust. Waar het in de eerste helft niets had aan NAC, heeft het nu veel meer moeite om de defensie van NAC te doorbreken.
54'
En nog eens Tighadouini! Wederom ziet Lamprou er niet goed uit, maar het loopt met een sisser af nadat Tighadouini met links hard vanaf de linkerkant schiet.
54'
NAC lijkt zich wat te hebben hersteld. De ploeg van Nebojsa Gudelj speelt veel aanvallender en dat leidt nu tot een kans van Tighadouni. Zijn schot gaat echter hoog over.
51'
Gevaar voor het doel van NAC, maar Damcevski voorkomt ternauwernood dat Armenteros van dichtbij binnen kan tikken.
49'
En weer ligt er vuurwerk op het veld. Lamprou zorgt ervoor dat het vuur achter het doel ligt, waardoor de wedstrijd weer verder kan gaan.
48'
Het eerste schotje komt op naam van Peters. De aanvoerder schiet hard, maar wel meters naast.
47'
Geen wissels in Tilburg. Kunnen de Tilburgers het initiatief vasthouden of kunnen de Bredanaars dat overnemen?
46'
45'
Willem II en NAC staan na 45 minuten op gelijke hoogte. De thuisploeg domineerde lang en kwam terecht op voorsprong via Ben Sahar. Toch kwam de uitploeg drie minuten voor rust op gelijke hoogte. Uros Matic mocht zomaar doorlopen en kon vrij uithalen: 1-1.
45'
45'
Een harde botsing tussen Tighadouini en Haemhouts. De laatste wordt verzorgd, maar kan na een paar minuten weer verder.
42'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Uroš Matić
Uit het niets scoren de bezoekers de gelijkmaker. Via Joeri de Kamps kan Uros Matic zomaar doorlopen en die haalt van ver hard uit. Doelman Lamprou moet het antwoord schuldig blijven.
41'
Wat een dramatische hoekschop van Erik Falkenburg. De aanvallende middenvelder van NAC draait een hoekschop in, alleen komt die terecht ruim achter het doel van Lamprou.
39'
Verrassenderwijs zijn er nog geen kaarten uitgedeeld door Liesveld. Dat zou je niet verwachten in zo'n derby als deze. Wel gaat het er soms hard aan toe.
36'
Lamprou toch! De kleine doelman lijkt een hoge bal simpel te vangen, maar het leder glipt uit zijn handen. Gelukkig voor Willem II profiteert NAC er niet van.
35'
Komisch! Kingsley Boateng wil met zijn linker uithalen, maar hij raakt de bal met zijn rechtervoet nog aan, waardoor hij uit balans raakt en valt.
32'
Dat scheelt niet veel! Cabral bewijst tot nog toe een goede vervanger van Ondaan te zijn. De vleugelspits schiet nu maar net naast na een prima actie.
29'
De paal voorkomt de gelijkmaker! Adnane Tighadouini heeft veel pech. De smaakmaker van NAC krult de bal buiten bereik van doelman Kostas Lamprou op de kruising. De eerste echte kans voor NAC levert ook bijna gelijk een treffer op.
28'
Stipe Perica zit nog niet lekker in de wedstrijd. De spits van NAC Breda krijgt de bal in de zestien meter aangespeeld, maar wordt simpel afgetroefd door een Willem II-verdediger.
25'
De bezoekers lijken het te moeten hebben van dode spelmomenten. Een gevaarlijke aanval zit er nog altijd niet in.
21'
Armenteros nu bijna! De spits van de Tilburgers krijgt de bal prima aangespeeld van Haemhouts, maar Armenteros loopt een meter te ver door, waardoor de hoek te moeilijk werd. Ten Rouwelaar kon de bal met zijn voeten keren en daarna oppakken.
20'
NAC wordt met de rug tegen de muur gezet. Willem II domineert en het is wachten op de tweede treffer.
17'
Wuytens! Wederom redt Ten Rouwelaar prima op een hard schot van afstand van Stijn Wuytens. In de rebound staat Samuel Armenteros buitenspel.
17'
De thuisploeg heeft vertrouwen gekregen en is op jacht naar de tweede treffer. NAC rest voorlopig niets anders dan de schade te beperken.
15'
Ten Rouwelaar voorkomt 2-0! Een goede actie van Cabral komt op het hoofd van Robert Braber. De middenvelder kopt hard op de doelman af, maar zijn reflex is uitstekend.
13'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Ben Sahar
Hij ligt er al in! Willem II heeft aan één kans al genoeg om de voorsprong te nemen. Een prima steekpass van aanvoerder Jordens Peters wordt aangenomen door Ben Sahar en die schiet de bal met zijn linker door de benen van Ten Rouwelaar.
11'
Daar ontsnapt NAC! Samuel Armenteros krijgt de bal hard aangespeeld door Robbie Haemhouts, maar staat volgens de grensrechter buitenspel, waardoor Willem II een levensgrote kans aan zich voorbij ziet gaan.
9'
Een voorzet van Jerson Cabral, de debutant namens Willem II, wordt simpel gevangen door Jelle ten Rouwelaar.
8'
NAC won vijf van de laatste zes wedstrijden tegen Willem II in de Eredivisie en verloor er niet één, zowel thuis als uit.
7'
Willem II won zes van zijn laatste zeven thuiswedstrijden, maar wist tegelijkertijd sinds 2009 nooit twee duels achter elkaar te winnen.
5'
Beide ploegen zetten vroeg druk, wat leidt tot veel onrust achterin bij beide teams. Daardoor gaat er ook veel lang.
3'
Het uitvak zit helemaal vol. Maar liefst 600 fans van NAC zijn hun club komen opzoeken.
1'
Scheidsrechter Richard Liesveld ziet dat er wat vuurwerk op het veld ligt en pauzeert heel kort.
1'
Er is afgetrapt in het Koning Willem II stadion. Veel plezier tijdens deze derby.
1'
Een opvallend feitje: In acht van de laatste twaalf Eredivisie-duels tussen Willem II en NAC vielen geen doelpunten voor rust (zowel thuis als uit). Het is maar te hopen dat we nu wel doelpunten gaan zien voor rust.
Over vijf minuten barst de strijd in Tilburg los. Wie schrijft de Brabantse derby op zijn naam?
Goedenavond! Welkom bij de eerste wedstrijd uit speelronde zes van de Eredivisie. Op deze vrijdagavond nemen Willem II en NAC Breda het tegen elkaar op in de Brabantse derby. Mijn naam is Rijcko Treep en doe u live verslag van dit duel, die om 20.00 uur zal beginnen.

Willem II is een van de verrassendste ploegen tot op heden. De ploeg uit Tilburg verbaasde vorig weekend vriend en vijand door met goed voetbal Feyenoord in De Kuip met 2-1 te verslaan. Ook AZ werd een paar weken eerder zeer overtuigend aan de kant gezet. In eigen huis werd het 3-0. De ploeg van trainer Jurgen Streppel verloor de overige drie duels weliswaar, maar de Tilburgers hebben in ieder geval al laten zien over een prima selectie te beschikken. De Brabanders vinden zichzelf terug op de elfde plek.

Tegenstander NAC heeft twee punten meer dan Willem II en staat op de zevende plek. De Bredanaars presteren wisselvallig; zo werd er met 6-1 van PSV verloren, maar werd er knap van PEC Zwolle (3-1) gewonnen. Vorige week was de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj de gelukkigste nadat FC Dordrecht keer op keer verzuimde een doelpunt te maken. NAC ging er in de slotfase alsnog met de overwinning vandoor.

Voorgaande ontmoetingen
Als we naar de historie kijken van Willem II – NAC, valt te zien dat beide teams even vaak hebben gewonnen in Tilburg. Van de 29 potjes wisten beide clubs elf keer een overwinning naar zich toe te trekken, terwijl er zeven keer gelijk werd gespeeld. De laatste onderlinge ontmoeting resulteerde in een 4-0 overwinning voor NAC in Breda. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in Tilburg kwamen beide teams niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Hier vindt u de namen van de spellers die het moeten gaan doen vanavond. Ik wens u veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.