19.09.2014 21:54

Willem II op de valreep langs buurman NAC

Willem II heeft de Brabantse derby vrijdag op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Jurgen Streppel besliste de wedstrijd in de blessuretijd dankzij een doelpunt van Robert Braber, die met een geplaatst schot de winnende treffer noteerde (2-1).

Nadat beide teams in de beginfase even wat aftastten, was het Willem II dat de eerste kans direct benutte. Ben Sahar kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jordens Peters en schoot de bal door de benen van doelman Jelle ten Rouwelaar. Een paar minuten later leek Robert Braber de 2-0 te maken, maar de middenvelder kon een voorzet van de debuterende Jerson Cabral niet binnenkoppen. Ten Rouwelaar redde namelijk katachtig.

De Tilburgers drongen aan en het leek een kwestie van tijd of de 2-0 zou vallen. Toch voorkwam Ten Rouwelaar meermaals dat NAC op een ruime achterstand kwam. De bezoekers uit Breda stonden met de rug tegen de muur, maar kregen een heel enkele keer uit een tegenstoot een kans. Zo krulde Adnane Tighadouini de bal op de kruising. Vlak voor rust werd het zelfs gelijk via Uroš Matić. De middenvelder werd niet aangepakt en haalde nog voor de zestien meter hard uit. Doelman Kostas Lamprou zag de bal in de rechterhoek verdwijnen.

In de tweede helft had de thuisploeg het een stuk moeilijker en kwam zelden nog aan aanvallen toe. NAC drong daarentegen wat meer aan en kreeg een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Tighadouini kreeg daartoe de beste kansen, maar de middenvelder annex aanvaller kreeg de bal niet in het doel.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar Robert Braber zag dat niet zitten. De van RKC Waalwijk overgekomen middenvelder kreeg de bal in het strafschopgebied op zijn rechtervoet en dacht niet na: hij schoot de bal geplaatst langs doelman Ten Rouwelaar. Dankzij deze overwinning klimt Willem II over NAC heen en stijgt het naar de zesde plaats met negen punten. NAC staat nu achtste.

Door: Rijcko Treep