0 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 30. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 89. / Kopbal  (Aaron Meijers)

90'
Samenvatting

ADO Den Haag kwam beter uit de kleedkamer. Ook tijdens het tweede bedrijf werden er weinig kansen gecreëerd, maar tijdens het Haags kwartiertje ging het los. Invaller Giovanni Korte miste een grote kans, terwijl ook de teruggekeerde Tom Beugelsdijk een goede mogelijkheid kreeg. Een minuut voor tijd was het toch raak. Aaron Meijers bereikte met een dieptebal Mike Havenaar. De Japanner verschalkte Timo Letschert door de lucht en kreeg de bal ook achter doelman Robbin Ruiter. Het duel eindigde daardoor in een gelijkspel (1-1).
90'
90'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Duplan begaat een overtreding op Christian Kum en krijgt in de blessuretijd nog geel van Van Boekel.
90'
Scheidsrechter Van Boekel trekt er nog vier minuten blessuretijd bij.
89'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike Havenaar
Daar is toch het doelpunt van ADO Den Haag! Aaron Meijers geeft een diepe bal. Havenaar wint het kopduel van Letschert en verschalkt ook doelman Ruiter: 1-1.
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Mark Diemers
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
87'
Beugelsdijk blijft nu voorin hangen als extra stormram. Wanner gaat Hansen mee naar voren?!
86'
Komt dat schot! Duplan probeert het nu van afstand, maar mikt een metertje naast.
85'
Beugelsdijk! Bijna scoort de mandekker bij zijn rentree. Beugelsdijk kan koppen na een hoekschop vanaf de rechterkant. Zijn inzet wordt echter gekeerd op de doellijn.
83'
De tijd begint te dringen. FC Utrecht kan alleen nog maar verdedigen. Kansen blijven voorlopig echter uit.
80'
ADO is bezig aan een slotoffensief. Kan het nog?
77'
Tweede wissel bij FC Utrecht. Barazite heeft het veld verlaten. Rubio Rubin is zijn vervanger.
77'
Wissel in bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
77'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
76'
Het Haags kwartiertje is inmiddels begonnen. FC Utrecht is gewaarschuwd.
75'
Oei! Dat scheelde maar een haartje. Korte wordt gelanceerd door Vito Wormgoor. Korte wipt de bal over doelman Ruiter heen, maar zijn poging gaat ook over het doel.
73'
Laatste wissel bij ADO. De onzichtbare Roland Alberg is vervangen door Korte.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
71'
Beugelsdijk heeft werkelijk waar nog geen enkel duel verloren.
69'
Nganioni speelde ruim vijftig minuten een sterke pot, maar na zijn gele kaart heeft FC Utrecht-trainer Erik ten Hag toch besloten om in te grijpen.
68'
ADO Den Haag kan nog één keer wisselen. Aanvallers Kenji Gorré, Giovanni Korte en Gervane Kastaneer zitten nog op de bank.
67'
Cortie staat net in het veld, maar heeft nu al een blessurebehandeling nodig. Hij kwam in botsing met Duplan.
67'
Wissel bij FC Utrecht. Nganioni gaat eruit. Yannick Cortie is zijn vervanger.
66'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yannick Cortie
66'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Louis Nganioni
63'
Schaken ontsnapt op de rechterflank. De buitenspeler geeft de bal voor vanaf de achterlijn, maar doelman Robbin Ruiter kan onderscheppen.
62'
FC Utrecht komt amper meer aan aanvallen toe, maar de Hagenaars weten eigenlijk ook geen grote uitgespeelde kansen te creëren.
59'
ADO countert snel! Schaken is weg, maar wacht veel te lang. Van der Maarel kan daardoor ingrijpen.
59'
Komt dat schot! Barazite gaat voor eigen succes vanaf een meter of 25, maar daar heeft Hansen geen moeite mee.
58'
Havenaar! Een goede hoekschop van Duplan komt op het hoofd van Mike Havenaar terecht. De Japanner mikt de bal richting de hoek, maar de bal wordt van de doellijn gehaald.
57'
... Ayoub schiet op doel, maar zijn poging mist kracht. Makkelijke redding voor Hansen.
56'
FC Utrecht krijgt een vrije trap op een mooie positie...
56'
Beugelsdijk staat inmiddels ruim tien minuten op het veld. De mandekker begint sterk aan nieuwe periode bij ADO.
54'
Gele kaart voor Ruben Schaken (ADO Den Haag)
Het is niet de wedstrijd van Schaken. Hij komt te laat in een duel met Van der Maarel en begaat een stevige overtreding. Van Boekel trekt geel.
53'
Schot van Klaiber! De rechtsback krijgt de bal van Barazite en besluit vanaf een meter of twintig op doel te schieten. Hansen kan redding brengen.
51'
Gele kaart voor Louis Nganioni (FC Utrecht)
De Fransman trekt aan het shirt van Dion Malone en gaat op de bon.
51'
Goede ingreep van Beugelsdijk! Ayoub lijkt Barazite te lanceren, maar Beugelsdijk zit er geod tussen.
50'
ADO probeert tijdens de tweede helft wat meer aan aanvallen toe te kijken, maar vooralsnog lukt dat niet echt.
47'
Beugelsdijk heeft dus zijn rentree gemaakt bij ADO. Mooi om hem weer terug in de Eredivisie te zien.
46'
We zijn weer begonnen in Den Haag. ADO heeft twee keer gewisseld. Beugelsdijk en Kevin Jansen zijn in het elftal gekomen. Derijck en Thomas Kristenen zien we niet meer terug.
46'
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
45'

De eerste helft van ADO Den Haag - FC Utrecht is weinig enerverend. Er werden veel overtredingen gemaakt, waardoor het tempo laag lag. Er werden tijdens het eerste bedrijf dan ook weinig kansen gecreëerd. Toch kwam FC Utrecht op voorsprong. De bezoekers kregen een strafschop na een overtreding van Timothy Derijck op Nacer Barazite. Sébastien Haller kon daardoor zijn vierde competitietreffer tegen de touwen schieten. Bart Ramselaar kreeg vlak voor de theepauze nog een aardige kans, maar mikte voorlangs.
45'
45'
Van Boekel trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Sean Klaiber ligt op de grond en heeft een blessurebehandeling nodig. Hij lijkt verder te kunnen.
42'
Schaken kan voorlopig ook nog niet imponeren. De Fransman Nganioni heeft hem in zijn broekzak.
40'
Beugelsdijk begint in ieder geval aan de warming-up.
40'
Derijck speelt nog geen gelukkige wedstrijd. Wellicht komt Tom Beugelsdijk na de rust al in de ploeg?
38'
Ramselaar! Derijck wordt verrast door een vrije trap van Letschert, waardoor Ramselaar plotseling oog in oog met Hansen komt te staan. De middenvelder probeert de bal in de verre hoek te schieten, maar mikt voorlangs. Dit had de 0-2 moeten zijn.
37'
FC Utrecht heeft het duel onder controle. ADO heeft gewoonweg geen antwoord op de vijf verdedigers van de bezoekers.
36'
Weer een prima mogelijkheid voor FC Utrecht. Barazite haalt de achterlijn en geeft voor vanaf de rechterflank. Bart Ramselaar staat voor het doel en kan koppen, maar mikt in de handen van Hansen.
35'
Het duel blijft weinig enerverend. ADO Den Haag moet meer strijd gaan leveren en vaker de aanval zoeken. Anders gaat het bijzonder lastig worden vandaag.
33'
Haller heeft inmiddels zijn vierde treffer in drie competitieduels gemaakt.
31'
De hoekschop van ADO gaat richting de tweede paal, maar kan weggewerkt worden door de verdediging.
31'
ADO Den Haag zoekt meteen de aanval en krijgt een hoekschop.
30'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Sébastien Haller
FC Utrecht komt op voorsprong. De Franse spits blijft heel rustig en stuurt Hansen de verkeerde hoek in: 0-1.
29'
Strafschop FC Utrecht! Yassin Ayoub geeft de bal voor het doel. Timothy Derijck begaat een overtreding op Nacer Barazite. Van Boekel legt de bal op de stip.
28'
FC Utrecht krijgt een vrije trap op een leuke positie...
27'
FC Utrecht heeft nu weliswaar veel balbezit, maar de bezoekers doen daar bijzonder weinig mee.
24'
Een prima aanval van ADO. Duplan draait kort weg bij Mark van der Maarel en kan daardoor op snelheid richting het doel van FC Utrecht. De Fransman besluit voor te geven, maar Mike Havenaar kan daar net niet bij.
24'
FC Utrecht begint steeds meer balbezit te krijgen. Nganioni speelt daardoor steeds meer als een soort linksbuiten.
22'
Doelman Hansen werkt zichzelf in de problemen. De Deense doelman twijfelt te lang, waardoor Haller zijn trap kan blokken. Het levert FC Utrecht echter niets op.
22'
ADO Den Haag wil dat FC Utrecht het spel gaat maken. De Hagenaars hopen in de omschakeling toe te slaan. ADO heeft voorin veel snelheid met Ruben Schaken en Édouard Duplan.
19'
Er is nog altijd geen ploeg met een duidelijk overwicht. Er wordt vooral veel onnodig balverlies geleden.
16'
Eindelijk. De eerste mogelijkheid! Louis Nganioni geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Sébastien Haller zet zijn voet tegen de bal, maar mikt naast.
16'
Voor ADO Den Haag is het natuurlijk lastig om tot kansen te komen. FC Utrecht speelt wederom met vijf verdedigers.
14'
De spelers zijn inmiddels minder fel, maar er worden nog wel steeds veel overtredingen gemaakt. Het tempo ligt daardoor laag.
12'
ADO en FC Utrecht wisselen fases van balbezit af, maar nog altijd geen doelgevaar in het Kyocera Stadion.
10'
Beide ploegen willen op de counter spelen, maar dat kan natuurlijk niet. Voetballend is het daardoor nog altijd niet geweldig.
7'
ADO Den Haag lijkt gevaarlijk te worden na een diepe bal van doelman Martin Hansen. Ruben Schaken ontsnapt, maar maakt hands. Van Boekel ziet het en blaast op zijn fluit.
5'
Veel slordigheden in de beginfase van dit duel. Kansen zijn er dan ook nog niet geweest.
3'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Utrecht)
Daar is de eerste gele kaart al! Timo Letschert kegelt Aaron Meijers omver. Pol van Boekel trekt geel.
3'
Het spel heeft inmiddels al drie keer stilgelegen. We beginnen in Den Haag met veel overtredingen. Kaarten kunnen op deze manier niet lang uitblijven.
1'
De bal rolt in Den Haag. ADO heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

ADO Den Haag

ADO Den Haag is goed aan de competitie begonnen. De Hagenaars staan na twee competitieduels op vier punten. Na het gelijkspel tegen PSV (2-2, red.) volgde ook nog een overwinning op FC Twente (4-1, red.). Er kwam afgelopen week meer goed nieuws vanuit Den Haag. Tommie Beugelsdijk tekende een contract voor drie seizoenen bij ADO Den Haag. De verdediger verruilde een jaar geleden ADO Den Haag voor FSV Frankfurt, maar de robuuste mandekker is nu weer terug in Den Haag. Mocht Beugelsdijk speelgerechtigd zijn, dan hoopt hij tegen FC Utrecht zijn rentree te maken.

FC Utrecht

FC Utrecht staat na twee competitieduels op één punt. De Utrechters verloren het openingsduel in De Kuip met 3-2 van Feyenoord. Vorige week leken de Utrechters in eigen huis een overwinning op sc Heerenveen te boeken, maar de Friezen kwamen acht minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel. FC Utrecht hoopt overigens snel dat de transfermarkt zal sluiten. Verschillende clubs zitten achter de Franse spits Sébastien Haller aan. De aanvaller van FC Utrecht scoorde tot dusver veertien doelpunten in negentien competitieduels namens FC Utrecht, waardoor veel clubs het zien zitten in de spits.

Historie

Op basis van de historie is ADO Den Haag de favoriet. Het duel ADO Den Haag – FC Utrecht werd 41 keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. ADO Den Haag wist negentien keer te winnen. De Utrechters wonnen tien keer. Vanzelfsprekend werd er ook twaalf keer gelijkgespeeld. Vorig seizoen won ADO Den Haag met 2-0 dankzij doelpunten van Roland Alberg en Gervane Kastaneer.

De laatste keer dat FC Utrecht in Den Haag wist te winnen dateert van 21 oktober 2012. ADO Den Haag was via Danny Holla nog wel op voorsprong gekomen, maar dankzij doelpunten van Alexander Gerndt en Jacob Mulenga wist FC Utrecht met 2-1 te winnen.