ADO Den Haag Zondag, 24. Januari 2016
16:45 uur
SC Cambuur
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sander van de Streek 14. / Schot met rechts  (Bartholomew Ogbeche)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 53. / Kopbal  (Wilfried Kanon)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 56. / Schot met links

90'
Samenvatting

SC Cambuur was voor de rust de bovenliggende partij, maar na rust was het andersom. ADO Den Haag kwam in een kwartiertje terug in de wedstrijd. Een dubbelslag van ADO Den Haag zorgde voor een voorsprong van de thuisploeg. Daarna kreeg ADO via Édouard Duplan en wederom Havenaar nog een grote kans op meer, maar het bleef 2-1 in Den Haag.
90'
90'
De hoekschop valt uiteindelijk voor de voeten van Lachman, maar de verdediger schiet ruimschoots naast.
90'
Cambuur krijgt - met nog een anderhalve minuut te gaan - nog een hoekschop
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Een behoudende wissel van Fraser. Middenvelder Thomas Kristensen komt voor aanvaller Schaken.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
89'
Bijna een eigen doelpunt van ADO. Een voorzet van Narsingh wordt door Gianni Zuiverlaan aangeraakt. Hansen kan echter net op tijd redding brengen.
88'
De tijd begint te dringen voor SC Cambuur... Kan het nog?
86'
Meestal zoekt ADO Den Haag de aanval in Het Haags Kwartiertje, maar deze keer is het vooral SC Cambuur dat aan het aanvallen is.
83'
ADO zoekt gelijk de counter en dat komt uiteindelijk tot een kans voor Havenaar. Marengo legt via het hoofd van Duplan de bal klaar voor de Japanner. De spits probeert het met een omhaal, maar de poging van Havenaar mist kracht.
83'
Daar is Barto! Op aangeven van Byrne kan de invaller schieten vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de spits poeiert de al tegen Beugelsdijk aan.
82'
Fraser kan nog twee keer wisselen. Gaat de trainer van de Hagenaars die mogelijkheden nog benutten?
81'
Kansje voor Cambuur. Ogbeche krijgt de bal en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. De poging van de Nigeriaan gaat een klein metertje naast het doel van Hansen.
79'
Alles of niets bij Cambuur. Cambuur-trainer Henk de Jong brengt spits Martijn Barto voor middenvelder Monteiro.
79'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
79'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jamiro Monteiro
78'
Cambuur probeert iets te forceren. ADO heeft even geen antwoord.
76'
Het Haags Kwartietje is inmiddels begonnen. Krijgen we nog doelpunten te zien in de slotfase?
75'
Andriuškevičius voorkomt erger voor Cambuur. Havenaar geeft voor vanaf de linkerflank. De bal lijkt het in het doel te waaien, maar Andriuškevičius werkt de bal op het allerlaatste moment weg.
72'
Het spelbeeld blijft hetzelfde in de tweede helft. ADO Den Haag is de bovenliggende partij, ook na de wissel van SC Cambuur.
69'
De aanvallende insteek van Cambuur geeft ADO natuurlijk de mogelijkheid om te counteren. Cambuur moet oppassen dat het niet nog een treffer incasseert.
68'
Nog ruim twintig minuten te spelen in Den Haag. SC Cambuur gaat de aanval zoeken, maar heeft al een tijdje geen echt grote kansen meer gehad.
65'
Tweede wissel bij Cambuur. Aanvaller Furdjel Narsingh komt voor verdediger Van der Laan.
65'
Wissel in bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
65'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
64'
Havenaar! Weer een levensgrote kans voor ADO. Schaken haalt de achterlijn en geeft vanaf de rechterflank voor. Havenaar krijgt de bal perfect op zijn hoofd, maar mikt naast.
63'
Kansje weer voor Cambuur. Peersman kan koppen uit een hoekschop, maar wederom gaat de Friese poging recht op doelman Hansen af.
61'
Duplan! Hoe is het mogelijk? De Fransman krijgt dé kans op de 3-1. Havenaar zet in eerste instantie Van der Laan van de bal en schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek op doel. De rebound valt voor Duplan, die kan koppen, maar doelman Nienhuis krijgt er op een of andere manier nog een hand tegenaan. Het blijft 2-1.
60'
Eindelijk weer een kans voor Cambuur. Van de Streek mag op aangeven van Ogbeche schieten, maar mikt op Hansen.
59'
ADO had drie minuten nodig om van een achterstand een voorsprong te maken. Wat is er met Cambuur aan de hand in de tweede helft?
56'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Mike Havenaar
Duplan schiet weliswaar op de paal, maar in de rebound is het wel raak. De bal volt voor de voeten van Havenaar. De Japanner twijfelt niet en schiet de bal in het doel: 2-1.
56'
De paal! Wat een kans voor ADO. Duplan schiet op aangeven van Bakker op de paal. Wat een pech.
55'
ADO blijft de aanval zoeken. Havenaar krijgt - vanuit een moeilijke hoek - een schietkans, maar ramt de bal over het doel.
53'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike Havenaar
Het antwoord op de hiervoor gestelde vraag is: ja! ADO komt goed door op de linkerkant. Verdediger Kanon geeft vanaf de achterlijn de voorzet. Havenaar is Martijn van der Laan te slim af voor het doel en kopt de 1-1 tegen de touwen.
52'
ADO blijft voorlopig de bovenliggende partij in de tweede helft. Kan de thuisploeg op gelijke hoogte komen?
49'
In balbezit blijft het slordig bij ADO. Makkelijke passes komen niet uit, waardoor Cambuur onder de druk van ADO uit kan komen.
47'
ADO Den Haag begint fel aan de tweede helft. De Hagenaars zoeken gelijk de aanval en willen zich terug in de wedstrijd knokken.
46'
We zijn weer begonnen in Den Haag. ADO-trainer Fraser heeft gewisseld. Aanvaller Ludcinio Marengo komt voor middenvelder Kevin Jansen.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
46'
45'

We gaan rusten in Den Haag met een - terechte - 0-1 tussenstand. SC Cambuur krijgt weinig kansen, maar is wel effectief. Sander van de Streek was na veertien speelminuten trefzeker. De hangende linksbuiten ging de combinatie aan met Bartholomew Ogbeche - die even daarvoor al een goede mogelijkheid had gemist - en schoot vervolgens oog in oog met doelman Martin Hansen raak: 0-1. ADO Den Haag was slordig en kon daar enkel een aantal kopkansen tegenover zetten.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
44'
Kopkans nummer 200 voor ADO. Tom Beugelsdijk kopt uit een hoekschop van Duplan, maar zijn poging verdwijnt hoog over het doel van Nienhuis.
43'
Aanvoerder Bakker is geblesseerd en kan niet verder bij Cambuur. Huurling Tom Hiariej is zijn vervanger.
43'
Wissel in bij SC Cambuur -> Tom Hiariej
43'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
42'
Komt dat schot! Op aangegeven van Byrne kan Vytautas Andriuškevičius vanaf een meter of 22 schieten, maar de Litouwer mikt over.
42'
ADO Den Haag blijft ontzettend slordig in balbezit, op deze manier gaan de Hagenaars vandaag niet scoren.
39'
Bakker heeft ook een blessure overgehouden aan zijn overtreding op Schaken. Hij heeft een blessurebehandeling nodig.
38'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur)
Another One, zou DJ Khaled zeggen. Gözübüyük geeft geel aan Erik Bakker, die Schaken kwijt is, maar in een uiterste poging de aanvaller onderuit weet te halen.
35'
Gele kaart voor Jamiro Monteiro (SC Cambuur)
Gözübüyük toont nog maar eens de gele kaart. Jamiro Monteiro glijdt onderuit en neemt in zijn val Duplan mee. De arbiter kent geen genade en trekt geel voor Monteiro.
34'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Gianni Zuiverloon trekt aan het shirt van Ogbeche en gaat op de bon.
33'
Weer ADO met een kopkans. Duplan kan koppen uit een voorzet vanaf de rechterkan, maar Cambuur-doelman Leonard Nienhuis staat op de juiste plek.
33'
De huidige tussenstand is terecht, maar Cambuur moet de score verdubbelen, want anders blijft het spannend in Den Haag.
31'
Er hangt overigens een spandoek in het Kyocera Stadion met de tekst 'Haagse Dagoberts, Sta Op'. Het is duidelijk dat de fans van ADO niet blij zijn met de Chinese clubeigenaar Hui Wang.
30'
Gele kaart voor Marvin Peersman (SC Cambuur)
Marvin Peersman kegelt Duplan omver en krijgt geel van de scheidsrechter.
28'
ADO Den Haag komt er in balbezit niet uit. De spelers brengen elkaar telkens in de problemen.
25'
Weer een kopkans voor ADO. Deze keer zet Danny Bakker zijn hoofd tegen een vrije trap van Duplan, maar de middenvelder kan zijn poging onvoldoende richting meegeven.
24'
Schaken kan overigens gewoon verder.
23'
Cambuur heeft een voorsprong en is vooralsnog de bovenliggende partij. ADO Den Haag is vooral in gevecht met zichzelf.
20'
Schaken ligt geblesseerd op de grond na een duel met Ogbeche en heeft een blessurebehandeling nodig.
19'
Weer een kopkans voor ADO. Duplan slingert een vrije trap voor het doel. Mike Havenaar zet zijn hoofd tegen de bal, maar de Japanner kopt over.
18'
Het is nog vroeg in de wedstrijd, maar een overwinning kan Cambuur goed gebruiken. De Leeuwarders vergroten het gat naar hekkensluiter De Graafschap dan naar acht punten.
16'
Weer een klein kansje voor ADO Den Haag. Édouard Duplan kan koppen na een voorzet vanaf de rechterflank, maar de Fransman mikt ook naast.
15'
Bijna het antwoord van ADO Den Haag! De bal wordt vanaf de linkerkant voor het doel geslingerd. Ruben Schaken kan koppen, maar mikt naast.
14'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Sander van de Streek
Daar is het eerste doelpunt van de wedstrijd. Sander van de Streek komt vanaf de linkerflank naar binnen en gaat de combinatie aan met Ogbeche. Van de Streek komt daardoor oog in oog met doelman Hansen en weet het af te ronden: 0-1.
13'
Er worden overigens ook wel erg veel (kleine) overtredingen gemaakt, daardoor is het lastig om kansen te creëren.
12'
Vooralsnog valt er weinig te beleven in Den Haag. Beide ploegen zijn in balbezit vooral erg slordig.
10'
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük eist een hoofdrol op in de beginfase. De leidsman gaat telkens, onnodig, het gesprek aan met de spelers. Het komt het tempo van de wedstrijd niet ten goede.
8'
ADO Den Haag-doelman Martin Hansen is even niet blij met Rosheuvel. De vleugelaanvaller begaat een overtreding op de sluitpost, waarna een klein opstootje ontstaat.
6'
Gele kaart voor Darryl Lachman (SC Cambuur)
Een vroege gele kaart voor Darryl Lachman. De verdediger levert de bal in en trekt vervolgens aan de noodrem door Kevin Jansen aan zijn shirt te trekken. De gele kaart is het gevolg.
5'
Bartholomew Ogbeche! Byrne weet met zijn vrije trap de Nigeriaanse aanvaller te vinden. De spits haalt uit, maar mikt een metertje naast.
4'
SC Cambuur krijgt een vrije trap op een bruikbare positie na een overtreding van Wilfried Kanon op Rosheuvel...
3'
Bijna komt SC Cambuur tot een kans. Mikhail Rosheuvel haalt de achterlijn en geeft voor. Jack Byrne lijkt te kunnen schieten, maar wordt op het allerlaatste moment van de bal gezet.
2'
De bezoekers uit Friesland proberen via combinatievoetbal tot een kans te komen, maar vooralsnog blijft de bal vooral achterin hangen.
1'
De bal rolt in Den Haag!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd ADO Den Haag tegen SC Cambuur. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

ADO Den Haag

ADO Den Haag was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws, maar dat had niets met voetbal te maken. De fanatieke aanhang van ADO Den Haag had tijdens het competitieduel met Ajax (1-0 nederlaag) Riechedly Bazoer onjuist bejegend, dat resulteerde inmiddels in 22 stadionverboden voor een groep supporters van ADO Den Haag. Een groot gedeelte van het Haagse publiek heeft overigens inmiddels zijn excuses aangeboden aan de middenvelder van Ajax. De Hagenaars willen het incident snel vergeten en een overwinning op SC Cambuur zal daarbij helpen.

SC Cambuur

SC Cambuur won voor de winterstop twee keer op rij, maar de eerste wedstrijd na de rustperiode ging verloren. Vitesse was met 2-0 te sterk. De Friezen zagen bovendien concurrent De Graafschap met 2-0 winnen van Excelsior, waardoor het gat naar de hekkensluiter nog maar vijf punten is. SC Cambuur zal dus punten moeten pakken, wil het niet in de problemen komen. Op bezoek bij ADO Den Haag hoopt de ploeg uit Friesland weer het 'goede gevoel' te krijgen.

Historie

Twee keer eerder werd het duel ADO Den Haag – SC Cambuur afgewerkt in de Eredivisie. De Hagenaars wisten eenmaal te winnen en daarnaast werd er ook een keer gelijkgespeeld. Vorig seizoen werd het 2-2 in Den Haag. ADO Den Haag kwam twee keer op voorsprong dankzij treffers van Mike van Duinen en Roland Alberg, maar SC Cambuur kwam op gelijke hoogte dankzij twee doelpunten van Bartholomew Ogbeche. Tijdens het seizoen 2013/2014 wist ADO Den Haag wél van SC Cambuur te winnen. Het werd 3-0. Mathias Gehrt (tweemaal) en Van Duinen scoorden namens ADO Den Haag.