4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jari Oosterwijk 8. / Kopbal  (Chinedu Ede)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 21. / Kopbal  (Andrés Guardado)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 23. / Kopbal  (Andrés Guardado)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 37. / Schot met rechts  (Andrés Guardado)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Chinedu Ede 69. / Schot met links  (Kamohelo Mokotjo)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 79. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)

90'

PSV was na rust sterk, maar verzuimde de wedstrijd te beslissen. Toen Chinedu Ede twintig minuten voor tijd de 3-2 maakte, werd het weer even spannend in Eindhoven. Florian Jozefzoon, die koud op het veld stond, besliste echter tien minuten voor tijd de wedstrijd door de 4-2 te maken.
90'
90'
Nog een enorme kans voor Luuk de Jong. In de eerste minuut van de blessuretijd mist Renato Tapia de bal, waardoor de spits plots toch de kans krijgt om te schieten. Daar rekende De Jong echter niet meer op.
88'
Wissel in bij FC Twente -> Zakaria el Azzouzi
88'
Wissel uit bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
87'
Zakaria el Azzouzi gaat zometeen zijn debuut maken voor FC Twente.
84'
Het verzet van FC Twente lijkt gebroken. Het team van René Hake heeft gevochten voor wat het waard is en niet gespeeld als een degradatiekandidaat, maar PSV is een maatje te groot.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
80'
Wissel in bij FC Twente -> Thomas Agyepong
80'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
79'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:2 door Florian Jozefzoon
De wedstrijd lijkt met tien minuten te spelen beslist! Beide invallers zijn bij het doelpunt betrokken. Jetro Willems verovert de bal op het middenveld en het is de andere invaller, Florian Jozefzoon, die op aangeven van Luuk de Jong de bal over Nick Marsman wipt.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
76'
Een heerlijk schot van Jerson Cabral! De aanvaller produceert vanaf een meter of dertig een zwabberschot, dat Jeroen Zoet een klein beetje verrast. De doelman keert de inzet uiteindelijk vrij eenvoudig.
74'
FC Twente drukt niet meteen door na de 3-2. De Tukkers spelen wel wat meer naar voren, waardoor er veel ruimte voor de aanvallers van PSV ontstaat.
71'
Gele kaart voor Chinedu Ede (FC Twente)
De doelpuntenmaker wordt voorbij gespeeld door Jürgen Locadia en houdt daarna de aanvaller van PSV bij de arm vast. Dat kost hem een gele kaart, die hij direct accepteert.
69'
Doelpunt voor FC Twente, 3:2 door Chinedu Ede
Het gaat een spannende slotfase worden in Eindhoven, want FC Twente is terug in de wedstrijd! Met een heerlijke steekpass bedient Kamohelo Mokotjo Chinedu Ede, die Jeroen Zoet omspeelt en vervolgens in het lege doel schiet.
68'
Daar zat meer in voor FC Twente! Na een lange aanval komt de bal terecht bij Robbert Schilder, die een voorzet richting Jari Oosterwijk aflevert. De voorzet is echter niet scherp genoeg, waardoor Oosterwijk zijn hoofd niet goed tegen de bal kan zetten.
66'
We naderen het laatste kwart van de wedstrijd. PSV heeft de wedstrijd nog altijd niet beslist, waardoor de hoop op een goed resultaat niet helemaal weg is bij FC Twente. De Tukkers hebben in de vorm van Zakaria el Azzouzi nog een troef achter de hand.
63'
Jürgen Locadia is op zoek naar persoonlijk succes, maar ook deze poging gaat niet op doel. De linksbuiten krijgt de bal teruggekaatst van Luuk de Jong en haalt van een meter of twintig hard uit. De inzet gaat ruim naast.
63'
Jetro Willems loopt zich warm. De linksback kan tegen FC Twente voor het eerst sinds mei weer speelminuten maakte in de hoofdmacht van PSV.
61'
Joshua Brenet krijgt een laatste waarschuwing van Joshua Brenet, die een overtreding begaat op Jerson Cabral. Pol van Boekel heeft vanmiddag nog geen gele kaart getrokken.
60'
FC Twente krijgt binnen korte tijd twee corners. Bij beide aanvallen is Jerson Cabral betrokken.
58'
Het is wachten op de 4-1, want FC Twente slaagt er niet in om PSV af te stoppen. Nu is het Jürgen Locadia wiens schot tot twee keer toe in het strafschopgebied smoort.
55'
De volgende mogelijkheid! Deze kans is wellicht nog groter dan die van Luciano Narsingh. Per toeval krijgt Jürgen Locadia de bal en hij gaat Nick Marsman voorbij. De bal schiet een beetje door, waardoor het Locadia niet lukt om 'm in het open doel te krijgen.
54'
Grote kans op de 4-1! Luuk de Jong ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied en wacht tot Luciano Narsingh niet meer in buitenspelpositie staat. De aanvaller krijgt daarna de tijd om een hoek uit te kiezen, maar schiet via Nick Marsman mis.
53'
Dat doet Chinedu Ede knap! De buitenspeler kapt Andrés Guardado twee keer uit en krijgt daarna de bal via de Mexicaan over de achterlijn: hoekschop FC Twente.
50'
Het is een rustig begin van de tweede helft. PSV speelt het balletje rond en probeert FC Twente uit de tent te lokken. De Tukkers zetten echter weinig druk.
48'
Een fout van Renato Tapia wordt niet afgestraft. De centrale verdediger houdt de bal te lang vast en lijdt balverlies, maar de de diepe pass richting Luuk de Jong kan net worden onderschept.
46'
Beide ploegen zijn ongetwijfeld aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
PSV heeft in de rust afscheid genomen van Memphis Depay, die in de zomer naar Manchester United transfereerde.
45'

Jari Oosterwijk opende de score in Eindhoven, maar PSV rechtte daarna de rug. Via uitblinker Andrés Guardado (drie assists) leidt de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 3-1. Héctor Moreno kopte de eerste twee goals tegen de touwen, Luciano Narsingh zorgde voor het laatste doelpunt van de eerste helft.
45'
44'
Opnieuw Luuk de Jong! De spits van PSV slaagt er opnieuw niet in om te scoren. Dit keer verzuimt hij een knappe voorzet van Joshua Brenet te verzilveren. Van dichtbij kopt hij tegen Nick Marsman aan.
42'
Dat scheelt weinig! De eerste helft is nog niet afgelopen, maar PSV was alweer dicht bij zijn vierde doelpunt van de middag. Een voorzet kan niet worden weggewerkt door de verdediging van FC Twente en komt bij Luuk de Jong terecht, die via een Twente-been in het zijnet schiet.
41'
Daar komt Jorrit Hendrix goed weg! De middenvelder van PSV gaat veel te hard door op Kamohelo Mokotjo, maar scheidsrechter Pol van Boekel houdt het bij een vermaning.
38'
Bijna de aansluitingstreffer! Terwijl een groot deel van het publiek de 3-1 nog viert, maakt FC Twente bijna de 3-2. Op prachtige wijze neemt Jari Oosterwijk een hoge bal aan en het schot dat daarop volgt gaat rakelings over.
37'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Luciano Narsingh
Knap afgemaakt van Luciano Narsingh, maar de pass van Andrés Guardado maakt de 3-1 van PSV erg mooi! De Mexicaan levert alweer zijn derde assist van de wedstrijd en dit is zijn mooiste. Hij ziet Luciano Narsingh diep lopen en bedient hem met een hoge bal over de verdediging van FC Twente heen. Narsingh maakt het vervolgens af met een schot door de benen van Nick Marsman door.
34'
Een poging van Jürgen Locadia brengt Nick Marsman niet in verlegenheid. De linksbuiten is naar binnen gekropen en haalt de bal op bij het middenveld. Na een korte dribbel komt Locadia tot een schot, maar zijn inzet gaat over en naast.
33'
Een prima voorzet van Héctor Moreno. De man van de twee doelpunten zoekt Luuk de Jong die bij de tweede paal staat. De lange bal is uitstekend, maar De Jong komt net te kort om een goede kopbal af te vuren.
31'
Het is een bijzondere wedstrijd in Eindhoven. Waar PSV de controle over de wedstrijd overnam van FC Twente, zijn het nu de Tukkers die steeds dominanter worden.
28'
Daar is Hakim Ziyech weer heel dreigend. Hij gaat Andrés Guardado voorbij en zodra hij bijna de achterlijn nadert, kapt hij terug naar zijn linkerbeen. Het schot, dat richting de lange hoek gaat, is echter niet zuiver en gaat ruim naast.
26'
En daar is PSV weer! Het regent kansen in het Philips Stadion! Joshua Brenet geeft de bal voor, maar er is niemand die de voorzet weet aan te raken. De bal komt uiteindelijk terecht bij Jürgen Locadia, die van dichtbij tegen het lichaam van Renato Tapia schiet.
25'
Bijna de gelijkmaker! Daar komt PSV goed weg. FC Twente krijgt een vrije trap, die door Hakim Ziyech in het strafschopgebied wordt gebracht. Jeffrey Bruma wil de bal wegwerken, maar verschalkt daarmee bijna zijn eigen doelman.
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Héctor Moreno
PSV buigt de achterstand heel snel om! Weer is het Héctor Moreno die scoort en weer is Andrés Guardado de aangever. De verdediger, die vanmiddag als linksback speelt, kopt raak uit een hoekschop van zijn landgenoot.
23'
PSV drukt door en krijgt via Joshua Brenet de eerste kans op de 2-1. Na een goede actie bedient Luciano Narsingh de rechtsback, die via een FC Twente-speler over schiet.
21'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Héctor Moreno
Een Mexicaanse gelijkmaker! PSV krijgt een vrije trap na handsbal van Hakim Ziyech, die genomen wordt door Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder vindt in het strafschopgebied Héctor Moreno, die in de korte hoek raak kopt.
20'
Het team van Phillip Cocu gaat na een zeer lastige openingsfase steeds beter voetballen. FC Twente wordt ver teruggedrongen.
19'
Niet veel later krijgt Jürgen Locadia wel een vrije trap mee. Ditmaal is het niet vlak voor het strafschopgebied, maar ernaast. De vrije trap wordt hoog in het zestienmetergebied gebracht, maar komt niet bij een speler van PSV terecht.
17'
Jorrit Hendrix speelt Jürgen Locadia aan, die op de rand van het strafschopgebied staat. Locadia probeert weg te draaien bij Bruno Uvini en gaat daarna neer, maar scheidsrechter Pol van Boekel ziet er geen overtreding in.
16'
PSV speelt de bal rond, maar heeft veel moeite om een opening te vinden. De meeste dreiging van de thuisploeg komt tot nu toe weg bij Luciano Narsingh.
14'
Daar is de eerste kans voor PSV! De Eindhovenaren krijgen een hoekschop, die richting Luuk de Jong gaat. De spits torent boven iedereen uit en kopt richting doel, maar Nick Marsman brengt vrij eenvoudig redding.
10'
Het zijn de Tukkers die het initiatief hebben in de openingsfase van de wedstrijd. Gemor klinkt van de tribunes in Eindhoven.
8'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Jari Oosterwijk
Wat een start van FC Twente! Hakim Ziyech slaagde er niet in om het openingsdoelpunt te maken, maar Jari Oosterwijk. De spits verlengt met zijn hoofd een voorzet van Chinedu Ede en laat daarmee Jeroen Zoet kansloos.
7'
In het zijnet! De eerste kans van de wedstrijd is voor Hakim Ziyech. De middenvelder omspeelt Jorrit Hendrix en wurmt zichzelf in kansrijke positie. Vanuit een lastige hoek probeert hij Jeroen Zoet te verschalken, maar Ziyech schiet in het zijnet.
6'
Ook FC Twente krijgt zijn eerste hoekschop van de wedstrijd. Chinedu Ede snelt aan de linkerkant langs Joshua Brenet en geeft de bal laag voor. Jeffrey Bruma werkt de voorzet met een sliding over de achterlijn.
6'
Het veld in het Philips Stadion lijkt glad, want zo nu en dan glijdt er een speler uit het niets weg.
3'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de thuisploeg, nadat Bruno Uvini de bal over zijn eigen achterlijn werkt. De corner levert PSV niets op.
1'
Bijna een vliegende start voor PSV! Luciano Narsingh trekt vanaf de rechterkant naar binnen en gaat de één-twee aan met Luuk de Jong. De pass van de spits van PSV komt echter net niet aan bij Narsingh aan.
1'
Jari Oosterwijk en Hakim Ziyech hebben de wedstrijd in gang gebracht!
1'

Phillip Cocu kiest ervoor om niet met Gastón Pereiro, maar met Luciano Narsingh te starten. De trainer van PSV moet daarnaast nog een andere noodgedwongen wijziging doorvoeren: Santiago Arias is geschorst en wordt vervangen door Nicolas Isimat-Mirin. Jetro Willems zit na lang blessureleed weer bij de wedstrijdselectie.

FC Twente won vorige week met 4-0 van Heracles Almelo, dus heeft René Hake geen enkele reden om iets te wijzigen. Zakaria el Azzouzi, die deze week op huurbasis werd overgenomen van Ajax, begint op de bank.

Na de 1-0 overwinning van Ajax op Vitesse weet PSV wat het vanmiddag te doen staat. Om de achterstand op de koploper van de Eredivisie terug te brengen tot drie punten, zal in het Philips Stadion het geplaagde FC Twente moeten worden verslagen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt een uur voor aanvang van het duel de opstellingen hier vinden.

Uitstekende start

PSV begon de tweede seizoenshelft met misschien wel de zwaarste wedstrijd in de Eredivisie. Op bezoek bij Feyenoord boekte het team van Phillip Cocu een zeer belangrijke 0-2 zege. De komende week treft PSV ogenschijnlijk eenvoudigere tegenstanders: FC Twente, SBV Excelsior en De Graafschap.

Maar PSV, dat binnenkort weer kan beschikken over Jetro Willems, had in de eerste seizoenshelft veel moeite om te winnen van de kleine clubs. Zo liet de regerend landskampioen tegen SBV Excelsior (1-1), Willem II (2-2) en Roda JC Kerkrade (1-1) onnodige punten liggen. Dat mag PSV in de titelrace niet weer overkomen.

Onzekere tijden

Het verhaal van FC Twente is bekend: de club uit Enschede zit in zwaar weer. Niet alleen op bestuurlijk niveau, maar ook op sportief gebied gaat het niet goed met FC Twente. De Tukkers wonnen weliswaar in de vorige speelronde met 4-0 van Heracles Almelo, maar ze staan nog altijd in de degradatiezone.

De komende week wordt erg spannend voor FC Twente, want wie gaan er nog weg en wie komen de club versterken? De twee spelers die het meest met een transfer in verband worden gebracht zijn Hakim Ziyech en Renato Tapia. Voor de vertrokken Michael Olaitan is in ieder geval een vervanger gehaald: Zakaria el Azzouzi, die gehuurd wordt van Ajax.

Zege voor PSV

Toen PSV en FC Twente elkaar eerder dit seizoen in de Grolsch Veste troffen, nam het team van Cocu de punten mee naar Eindhoven. Lange tijd leek het duel in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd bezorgden Jürgen Locadia en Gáston Pereiro PSV de zege