14:30 uur
SC Cambuur
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 2. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sander van de Streek 28. / Schot met rechts  (Calvin Mac-Intosch)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Abiola Dauda 32. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Guram Kashia 85. / Kopbal
4 : 1 Torinfos in de Ticker Dominic Solanke 90. / Schot met rechts  (Rochdi Achenteh)

90'
Vitesse kende ook in de tweede helft weinig problemen met Cambuur. In de warme Gelredome probeer Cambuur met aanvallende wissels de Arnhemmers onder druk te zetten. Maar de ploeg van Henk de Jong was niet in staat een opening te vinden. Vitesse kreeg voorin meer ruimte en was zorgvuldig in de afronding en liet het stadion nog twee keer opveren. De 4-1 was misschien een beetje vertekend, maar de overwinning is zeker verdiend.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 4:1 door Dominic Solanke
De lange spits wordt diep gestuurd door Rochdi Achenteh. De aanvaller verwerkt de bal knap met het hoofd waardoor hij zijn twee verdedigers afschut. Met deze goede actie zet hij zichzelf vrij voor het doel en schiet beheerst de eindstand binnen.
89'
Valeri Qazaishvili mist grote kans!
Marvelous Nakamba zet de Georgiër met een ongelooflijk lekkere steekbal Qazaishvili voor de keeper. 'Vako' kapt vervolgens zijn tegenstander uit, maar schiet van twaalf meter de bal naast het doel. De actie was uitstekend, maar de afronding liet zeker te wensen over.
87'
Isaiah Brown vervangt de uitblinkende Milot Rashica. De Serviër speelde vooral de tweede helft uitstekend en mag de wedstrijd vanaf de bank verder bekijken.
87'
Wissel in bij Vitesse -> Isaiah Brown
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
85'
Doelpunt voor Vitesse, 3:1 door Guram Kashia
Bartholomew Ogbeche verdedigt mee met een corner, maar had dat misschien beter niet kunnen doen. Na gefrommel raakt de Nigeriaan de bal totaal verkeerd. Vitesse-aanvoerder Guram Kashia hoeft niets te doen en knikt de bal van drie meter achter de kansloze Harm Zeinstra.
83'
Een zacht schot van Valeri Qazaishvili kan eenvoudig worden gevangen door Harm Zeinstra. De keeper maakt een zekere indruk, al heeft Zeinstra minder activiteit voor zijn doel gehad dan Leonard Nienhuis.
81'
De laatste tien minuten zijn ingegaan. Cambuur is nu meer op de helft van Vitesse te vinden, maar kansen heeft de ploeg van Henk de Jong nog niet gecreëerd.
80'
Gele kaart voor Marvin Peersman (SC Cambuur)
Vitesse-aanvaller Milot Rashica is Marvin Peersman te snel af. De Belg moet aan de noodrem trekken en krijgt hiervoor de gele kaart.
79'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (Vitesse)
Een spijkerharde overtreding van de Vitesse-verdediger op Erik Bakker wordt logischerwijs bestraft met een gele prent.
77'
Een middenvelder eruit voor een aanvaller: Cambuur gaat meer risico nemen. Betaalt deze aanvallende wissel zich uit of profiteert Vitesse van de ruimte die het van de Leeuwarders krijgt?
77'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhail Rosheuvel
77'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sjoerd Overgoor
75'
Dominic Solanke vervangt doelpuntenmaker Abiola Dauda. De moegestreden Nigeriaan gaat met tegenzin het veld af, maar krijgt een hard applaus van zijn supporters!
75'
Wissel in bij Vitesse -> Dominic Solanke
75'
Wissel uit bij Vitesse -> Abiola Dauda
74'
Ibarra's schot gaat net naast!
De Ecuadoriaan omspeelt drie tegenstanders en probeert met zijn binnenkant de bal in de verre hoek te schuiven, maar zijn poging gaat net naast. De invaller brengt direct veel dreiging bij Vitesse!
71'
Vorig seizoen scoorde Bartholomew Ogbeche laat in de wedstrijd de 2-2. De voorsprong van Vitesse is dus zeker niet geruststellend, maar de Arnhemmers lijken vrede te hebben met de 2-1 stand.
67'
Nathan speelde een sterke eerste helft en maakte het Calvin Mac-Intosch op meerdere momenten behoorlijk lastig. In de tweede helft is hij onzichtbaar gebleven. Zijn vervanger is Renato Ibarra, wellicht dat hij met zijn snelheid Vitesse nieuw elan kan geven.
67'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
67'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
67'
Penalty gemist door Lewis Baker, Vitesse
De Engelsman gaat zelf achter de bal staan nadat hij wordt gevloerd. Baker schiet de bal vervolgens hard op de lat, waardoor de stand 2-1 blijft. Komt deze misser Vitesse duur te staan?
66'
Gele kaart voor Kai Heerings (SC Cambuur)
Lewis Baker dribbelt het strafschopgebied in en passeert Kai Heerings, maar de verdediger steekt het been uit en Baker valt er overheen. Scoort de Engelsman zijn tweede penalty vandaag?
64'
Beide ploegen spelen behoudend, waardoor de tweede helft minder in het oog springt dan de eerste helft. Cambuur loert op een foutje bij Vitesse, maar de Arnhemmers zijn zorgvuldig in de passing.
61'
Xander Houtkoop speelde een onzichtbare wedstrijd. Zijn vervanger is Valmir Berisha die het Kevin Diks lastig moet maken. De vleugelverdediger heeft ook al geel op zak.
61'
Wissel in bij SC Cambuur -> Valmir Berisha
61'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
57'
Prachtige aanval van Vitesse!
Valeri Qazaishvili dolt twee man en geeft vervolgens de bal mee met Nathan. De Braziliaan dribbelt van de linkerflank naar binnen schiet met rechts in de verre hoek, maar Harm Zeinstra tikt de bal naast het doel.
53'
Rochdi Achenteh kopt de bal te kort terug naar doelman Eloy Room, Furdjel Narsingh is scherp maar komt net niet bij de bal. Achenteh is aanvallend sterk, maar kent in verdedigend opzicht toch veel kleine foutjes. Ook deze wedstrijd, maar tot nu toe heeft het geen grote gevolgen voor de kleine linksachter van Vitesse.
52'
In de categorie genieten: Nathan probeert Marvin Peersman de pas af te snijden, maar de Cambuur-verdediger lost het fenomenaal op en speelt de bal door de benen van de Braziliaan. Zo krijgt de Vitesse-speler een koekje van eigen deeg!
50'
Doelman Harm Zeinstra is alert en komt goed uit zijn goal en zorgt ervoor dat Isaiah Brown niet bij de bal komt na een steekbal van Valeri Qazaishvili.
48'
Harm Zeinstra heeft Leonard Nienhuis vervangen in het doel van Cambuur. Laatstgenoemde zag er bij het tweede doelpunt niet goed uit. Is dat de reden dat hij gewisseld is? Henk de Jong zal na de wedstrijd vast uitleg geven. Lukt het Cambuur met Zeinstra om er een gelijkspel of zelfs meer uit te slepen? We gaan het zien.
46'
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Harm Zeinstra
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Leonard Nienhuis
45'
Met een flitsende start kwam Vitesse al snel op voorsprong door een benutte penalty van Lewis Baker. Cambuur werd in de eerste tien minuten vervolgens overlopen door Vitesse, maar herstelde zich daarna goed. De Leeuwarders kwamen zelfs langszij via Sander van der Streek die verwoestend uithaalde. Aan de andere kant ging keeper Leonard Nienhuis in de fout, waardoor Abiola Dauda Vitesse weer op een voorsprong zette.
45'
43'
Wat een schitterende pass van Rochdi Achenteh!
Met zijn pass zet hij Abiola Dauda vrij voor de keeper, maar Kai Heerings kan zich herstellen en voorkomt dat Vitesse de 3-1 maakt.
40'
Calvin Mac-Intosch stopt Nathan met een bodycheck. De Vitesse-spelers wijzen Allard Lindhout op eenzelfde soort moment waarvoor Kevin Diks wel geel kreeg, maar de scheidsrechter spaart de vleugelverdediger van Cambuur.
38'
Schitterende actie van Abiola Dauda! Hij passeert vier man en schuift de bal hard voor de goal, maar daar staat de Vitesse-spits normaal zelf. Niemand kan zijn goede actie dus bekronen tot een doelpunt.
36'
Op het moment dat Cambuur de controle leek te krijgen, valt het doelpunt dus aan de andere kant. Keeper Leonard Nienhuis zag er niet fris uit bij de goal en zijn fout wordt direct afgeschaft. Lukt het Cambuur weer om langszij te komen?
32'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Abiola Dauda
Een prachtige individuele actie van Milot Rashica wordt slecht verwerkt door Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. De keeper laat de bal los waardoor het voor Abiola Dauda eenvoudig is om van dichtbij hard in te schieten. Vitesse komt weer op voorsprong!
31'
Cambuur is met deze mooie goal langszij gekomen en heeft de slordige openingsfase met de goal teniet gedaan. De Leeuwarders lijken ook meer grip op de wedstrijd te krijgen, want de eerstvolgende aanval komt het met zes man op vijf verdedigers van Vitesse afgelopen. Sander van der Streek wil echter een verdediger te veel passeren en loopt zich vast.
28'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Sander van de Streek
Calvin Mac-Intosch geeft een uitstekende pass op Sander van der Streek. De middenvelder neemt de bal keurig aan en haalt van de rand van de 16 verwoestend hard uit! De bal slaat in de korte hoek tegen de touwen achter keeper Eloy Room.
25'
Goed storend werk van Milot Rashica levert hem balbezit op. Met een vlugge pass zoekt hij zijn spits Abiola Dauda, maar de bal is net te hard waardoor Leonard Nienhuis kan ingrijpen.
25'
Cambuur probeert geduldig over de grond een aanval op te zetten, maar de ploeg uit Leeuwarden heeft weinig creativiteit in het team waardoor de laatste pass steeds net niet zuiver is. Vitesse probeert het iets directer met lange ballen, maar de organisatie bij Cambuur staat nu goed.
21'
Harde tackle van Marvelous Nakamba. De Vitesse-speler raakt Sjoerd Overgoor niet, maar hij krijgt een laatste waarschuwing van Lindhout.
19'
Bij Cambuur loopt Djavan Anderson al warm. Wellicht dat hij op de positie komt te spelen van Calvin Mac-Intosch die nu al behoorlijk veel moeite heeft met Vitesse-aanvaller Nathan.
14'
Cambuur heeft de controle en vooral de rust terug en probeert geduldig te zoeken naar een opening. Vitesse leunt achterover en zoekt vooral de ruimte bij Nathan die graag uit de rug bij Calvin Mac-Intosch wil lopen.
10'
Ook Cambuur is voor de goal van Vitesse gekomen. Een strakke corner kan niet worden ingekopt door Sander van der Streek, die net niet helemaal uitkomt met zijn passen. Het begin van deze wedstrijd is in ieder geval veelbelovend!
8'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Xander Houtkoop gaat over het been van Kevin Diks, die hiermee een veelbelovende aanval onderbreekt.
6'
Een harde overtreding wordt door scheidsrechter bestraft met een vrije trap voor Vitesse. Lewis Baker schiet de bal van ongeveer twinter meter alleen net naast de goal. Hier komt Cambuur goed weg!
2'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Lewis Baker
Lewis Baker schiet de penalty beheerst en hard in de rechterhoek en zet de Arnhemmers vroeg in de wedstrijd op een voorsprong.
2'
Gele kaart voor Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur)
Na een lange bal van Kashia wordt Nathan omver gelopen door Mac-Intosch en legt Lindhout de bal op de stip. Schiet Baker Vitesse naar een 1-0 voorsprong?
1'
1'
Het welbekende "Whatever you want" van Status Quo heeft door de boxen geschald in de Gelredome. Dat betekent dat de teams zich hebben klaar gemaakt voor de wedstrijd. Scheidsrechter Allard Lindhout heeft gefloten en het spel is op gang gebracht door Vitesse: we zijn begonnen!
Bij Vitesse vandaag een wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord vorige week. Nathan krijgt van trainer Peter Bosz de voorkeur boven Isaiah Brown. Dominic Solanke zit opnieuw op de bank. De Chelsea-huurling speelde afgelopen week wel in de basis bij Jong Vitesse en deed mee totdat de wedstrijd werd gestaakt.

Bij Cambuur meer wijzigingen. Xander Houtkoop neemt op de linkervleugel de positie in van Mikhail Rosheuvel die gepasseerd wordt door trainer Henk de Jong. In de verdediging zijn er ook twee wisselingen. De zieke Martijn van der Laan wordt vervangen door Kai Heerings. Feyenoord-huurling Wessel Dammers gaat zijn debuut maken vanmiddag en dit gaat ten koste van Djavan Anderson.

Welkom bij de Eredivisie wedstrijd tussen Vitesse, de nummer tien van de ranglijst, en Cambuur, zeventiende in de stand. Beide teams hebben flink wat overeenkomsten met elkaar. Het verhaal van de ploeg van Peter Bosz is inmiddels bekend. Bij Vitesse vertrokken vorige seizoen enkele basisspelers en in de huidige selectie zit veel potentie, maar het team speelt zeker nog niet op honderd procent van haar kunnen. Ook bij Cambuur zijn er flink wat wisselingen in het team. Dat bleek vorige week wel hoe bijzonder lastig de compleet nieuwe verdediging van Cambuur had met uitblinker Tannane. Uiteraard is voetbal.com erbij om te kijken hoe de teams ontwikkeld zijn en zich verhouden ten opzichte van elkaar. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik houd u op de hoogte.

De wedstrijd, die onder leiding staat van Allard Lindhout, start om 14.30 uur in het Gelredome en ongeveer een uur voor de wedstrijd zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.

Vitesse Arnhem
Vorige week werd in de Kuip de ploeg uit Arnhem met 2-0 verslagen door Feyenoord. De Vitessenaren zijn daarom in de thuiswedstrijd tegen Cambuur gebrand om revanche te nemen. Ook tegenstander Cambuur ging vorige week hard onderuit, maar toch is Vitesse-trainer Peter Bosz op zijn hoede voor de Leeuwarders. “Ze hebben ook dit seizoen weer een aardige ploeg. Ik heb de wedstrijd tegen Heracles gezien. Tot aan de tweede goal speelde ze best goed en waren ze de betere ploeg, daarna ging het hard”, reageerde Bosz tegenover Vitesse TV. Afwezigen vandaag zijn de geblesseerde Kelvin Leerdam en de geschorste Denis Oliynyk. Voor de rest beschikt Peter Bosz over een volledige selectie. Dat betekent dat Chelsea-huurling Dominic Solanke ook in staat is om te spelen. Staat hij vandaag in de punt van de aanval?

Cambuur Leeuwarden
Vorige week zaterdag was een pijnlijke avond voor iedereen die Cambuur lief heeft. In eigen huis verloor de formatie van trainer Henk de Jong met 1-6 van Heracles. Vooral Oussama Tannane was met vier doelpunten een grote plaag voor de Cambuur-defensie. “We speelden met een hele nieuwe achterhoede ten opzichte van het duel tegen PEC Zwolle. Maar we gaan niet zielig doen en moeten gewoon hard blijven werken,” zei Henk de Jong op het digitale thuis van Cambuur. De Leeuwarders willen na deze zeperd een goed resultaat boeken en dat moet dus in de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. Vytautas Andriuškevičius, Marlon Pereira zijn nog niet helemaal fit en ook Valmir Berisha is nog een vraagteken. Nieuweling Wesley Dammers kan wel zijn debuut maken. Afgelopen dinsdag kwamen Feyenoord en Cambuur tot een overeenstemming over een tijdelijke overgang van de 20-jarige Dammers.