01.09.2015 21:45

Friese wissel: "Waarom uitzondering maken"

In de rust van de wedstrijd Vitesse - SC Cambuur maakte Henk de Jong een opmerkelijke beslissing. Hij liet doelman Leonard Nienhuis achter in de kleedkamer en koos in de tweede helft voor reservekeeper Harm Zeinstra. Volgens oud-doelman John Karelse een best logische keuze.

"Eigenlijk is het heel simpel: presteer je niet, dan neemt iemand anders je plek in. Nienhuis staat dit seizoen niet sterk te keepen. Waarom moeten we dan voor doelmannen een uitzondering maken?", vraagt de oud-keeper van onder andere NAC Breda en Newcastle United zichzelf af in het Algemeen Dagblad.

"Natuurlijk verdient hij krediet, want die jongen keepte vorig jaar fantastisch, maar gezien zijn fouten in de laatste duels vind ik het niet meer dan logisch dat hij wordt vervangen. Het moment van de wissel vind ik slecht. Ik zou dat altijd na een wedstrijd doen. Op deze manier is het, zoals Nienhuis het zelf ook noemde, een dolksteek in zijn rug."

De wissel had in de wedstrijd overigens geen zin, want SC Cambuur ging met 4-1 onderuit tegen Vitesse. De Arnhemmers scoorden twee keer in de eerste helft en twee keer in de tweede helft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner