FC Utrecht
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 12. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 33. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 35. / Schot met rechts  (Sofyan Amrabat)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Reza Ghoochannejhad 69. / Schot met rechts

90'
Utrecht begon sterker aan de tweede helft en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Een enorme rommelgoal uit een hoekschop bracht beide ploegen echter zomaar op gelijke hoogte, waarna Utrecht ook in één klap de controle kwijt was. Heerenveen probeerde er een slotoffensief uit te persen, maar echt dichtbij de winnende treffer kwam de thuisploeg niet meer.
90'
90'
Utrecht kan de hoge bal makkelijk uitverdedigen en lijkt daarmee het punt veilig te hebben gesteld.
90'
Nog een laatste kans voor Heerenveen, wanneer Schaars aan de rechterkant van het veld een vrije trap de zestien in mag gaan slingeren.
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
90'
Heerenveen voert de druk op, maar komt nog niet tot een echte doelkans. Utrecht staat onder druk, maar bezwijkt vooralsnog niet.
88'
Een fijn moment voor Thern, die na maandenlang blessureleed weer zijn rentree kan maken voor Heerenveen.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Simon Thern
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Reza Ghoochannejhad
87'
Veerman kopt uit een corner maar nipt voorlangs. Utrecht ontsnapt hier aan een nieuwe achterstand.
84'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
84'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
83'
Haller komt in een snelle uitbraak uit in een lastige hoek, waarna de Fransman met rechts niets anders kan dan de bal naast schieten.
79'
Wederom is het spelbeeld gekanteld na de gelijkmaker. Waar na de 1-1 Utrecht stukken beter werd, is het na de 2-2 Heerenveen wat de wedstrijd weer helemaal onder controle heeft.
77'
Veerman probeert het met een schot van afstand. Namli geeft de bal net te zacht mee, waardoor de spits moet inhouden. Toch komt Veerman nog met een goede poging, waarbij Ruiter twee pogingen nodig heeft om de bal onder controle te kunnen krijgen.
75'
Komt er nog een winnaar in Heerenveen, of gaat de thuisploeg wederom een 2-2 in de boeken bijschrijven?
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
69'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:2 door Reza Ghoochannejhad
Wat een rare goal! De corner valt bij de tweede paal tegen het houtwerk, nadat Ruiter onder de bal doorgaat. Het leer valt voor de voeten van Reza, die eenvoudig de 2-2 kan binnentikken.
67'
Door deze wissel zal Veerman de nieuwe diepste spits van de thuisploeg worden, met Reza om de lange Veerman heen.
66'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
66'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
64'
Haller maakt een overtreding op Bijker, waarna Bijker uithaalt met zijn arm en Haller in het gezicht slaat. Manschot lijkt het niet gezien te hebben, want de scheidsrechter onderneemt geen actie.
61'
Mulder met een belangrijke redding! De doelman houdt zijn ploeg in de wedstrijd, nadat Haller van dichtbij zijn tweede probeert aan te tekenen. In de combinatie met Rubio Rubin komt de Fransman alleen uit voor Mulder, maar hij weet hem dus niet te passeren.
59'
Gele kaart voor Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Amrabat houdt in één actie Slagveer tot drie keer toe vast, waardoor de aanvaller hem echt niet voorbij kan komen. Die overtreding is goed voor de eerste Utrechtse kaart van de avond.
58'
Vorige week krulde Schaars een vrije trap prachtig binnen. Vanaf ongeveer dezelfde plek kan hij nu uithalen, maar een rollende bal blijkt lastiger dan wanneer die stil ligt. Schaars schiet de bal die hij krijgt toegespeeld hoog over het doel heen.
55'
Voor het eerst na de rust heeft Heerenveen een langere periode balbezit. Wanneer Schaars echter met een steekbal Zeneli in stelling probeert te brengen, kan Utrecht weer eenvoudig overnemen.
52'
Mulder speelt een simpele terugspeelbal zomaar over de zijlijn. Typerend voor hoe de spelers van Heerenveen momenteel in de wedstrijd zitten.
50'
De eerste minuten na de rust zijn een verlengde van het einde van de eerste. Utrecht zorgt voor de meeste dreiging. Zeker als Ayoub aan de bal is, voelt iedereen dat er iets moois zou kunnen gebeuren.
47'
Zonder wissels zijn beide ploegen aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Dit was een eerste helft met twee gezichten. In het begin had Utrecht het zeer lastig met de muur die Heerenveen optrok. De thuisploeg kwam er met counters snel uit en kwam daaruit ook op voorsprong. Nadat Ayoub een strafschop meekreeg die door Haller werd benut, kantelde de wedstrijd. Twee minuten later schoot Ramselaar Utrecht van buiten de zestien zelfs op voorsprong, waarna Heerenveen het helemaal kwijt leek te zijn.
45'
44'
Het is niet de eerste helft van St. Juste. Nu heeft de verdediger weer een overtreding op Haller. De centrale verdediger heeft het zeer lastig.
42'
Met nog een paar minuten te gaan richting de rust is het voor Heerenveen zaak om niet nog meer schade op te lopen. Na de benutte strafschop lijkt de thuisploeg het helemaal kwijt te zijn.
39'
Vanaf een kleine dertig meter krijgt Utrecht een vrije trap. De bal ligt recht voor het doel van Mulder. Haller eist deze mogelijkheid voor zich op, maar schiet het leer links naast het doel tegen de reclameborden aan.
36'
Bijna komt Heerenveen weer langszij,. Zeneli zijn schot wordt ook van richting veranderd, maar Ruiter kan de bal nog net onder de lat wegtikken.
35'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Bart Ramselaar
En zo staat Utrecht ineens op voorsprong! Ramselaar schiet van afstand en ziet zijn schot door St. Juste van richting worden veranderd. Mulder is kansloos en Heerenveen staat achter.
33'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Sébastien Haller
Haller neemt een korte aanloop, maar stuurt Mulder de verkeerde kant op. Rustig schuift hij de bal langs de keeper voor de 1-1.
31'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Utrecht krijgt een strafschop! Ayoub dribbelt zich netjes langs zijn tegenstanders, maar wordt door St. Juste over het been gelegd.
30'
Heerenveen loert op de counter en komt er via Zeneli snel uit. Slagveer is op rechts met hem mee en krijgt de bal, maar de maker van de openingstreffer schiet nu veel te slap in, waardoor Ruiter eenvoudig kan redden.
28'
Voor het eerst heeft FC Utrecht langere tijd de bal in het bezit, maar net voor de zestien van Heerenveen staat een goed gebouwde muur, waar de bezoekers maar geen ruimte in weten te vinden.
25'
Waar het al op leek, lijkt te kloppen. Schaars kan gewoon verder. Het was voornamelijk de schrik.
24'
Schaars ligt geblesseerd op de grond, nadat hij een goed blok heeft gezet. Een blessure van de nieuwe aanvoerder kan Heerenveen niet gebruiken, maar gelukkig voor de Friezen lijkt het mee te vallen.
20'
Utrecht heeft nog niet echt een antwoord voor de achterstand.De bezoekers komen amper voor het doel van Mulder.
16'
Na een rustig eerste kwartier is de enige echte kans ook direct omgezet in een treffer. Ondanks dat de mogelijkheid wat gelukkig tot stand kwam, bleef Slagveer uitermate rustig.
12'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Luciano Slagveer
Uit het niets komt Heerenveen op een voorsprong! Uit de kluts valt de bal na een voorzet voor de voeten van Slagveer. De aanvaller blijft rustig en schuift de bal achter Ruiter tegen de touwen.
10'
De eerste tien minuten zitten erop. De neutrale kijker is vooralsnog niet verwend met veel aanvallen vanuit Friesland.
7'
Namli dribbelt ogenschijnlijk heel erg gemakkelijk over het veld. Bijna vanaf eigen helft passeert hij de nodige spelers van FC Utrecht, maar in de zestien krijgt hij de bal net niet lekker voor zijn voeten. Het rollertje is een eenvoudige prooi voor Ruiter.
4'
Ayoub draait een vrije trap vanaf net over de middenlijn de zestien in. Er duiken een aantal Utrechters op achter de verdediging van de thuisploeg, maar Mulder kan de bal eenvoudig uit de lucht plukken, zonder dat de situatie gevaarlijk wordt.
4'
Beide ploegen zetten elkaar in de eerste minuten al hoog onder druk. Heerenveen had dit vooraf al aangekondigd, maar FC Utrecht doet vooralsnog gewoon mee met dat spel.
1'
Speelronde twee in de Eredivisie is onderweg. Heerenveen heeft in eigen huis de bal aan het rollen gebracht.
1'
Slechts één wijziging heeft trainer Erik ten Hag doorgevoerd in zijn basisopstelling, ten opzichte van de elf namen die vorige week met 1-2 van PSV verloren. Giovanni Troupée neemt de basisplaats over van Sean Klaiber.

Vorige week wisselde Ten Hag een paar minuten voor de rust beide spelers ook al. Het vermoeden bestond destijds dat het om een tactische wissel ging en die vermoedens lijken met deze wijziging in de basisopstelling te worden bevestigd.

Bij sc Heerenveen staan dezelfde elf spelers aan de aftrap. Op de bank heeft trainer Jurgen Streppel op vrijdagavond wel andere keuzes. De van blessures herstelde Morten Thorsby en Simon Thern zitten weer op de bank, waar de geschorste Willem Huizing ontbreekt.
In de eerste ronde kende zowel sc Heerenveen als FC Utrecht een valse start van het nieuwe seizoen. Toch zal Heerenveen er een minder slechte smaak aan hebben overgehouden dan FC Utrecht. Weet één van beide ploegen vanavond wel de eerste zege van het seizoen te pakken? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

sc Heerenveen
Door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter ontliep Heerenveen vorige week een nederlaag op bezoek bij AZ. De 2-2 die Stijn Schaars binnen krulde uit een vrije trap was het maximaal haalbare, zeker nadat de Friezen met een man minder kwamen te staan halverwege de tweede helft. Die rode kaart levert uiteraard een schorsing op voor Willem Huizing. Maar tegenover zijn afwezigheid staat de terugkeer van twee geblesseerde spelers. Simon Thern, die in december van het vorige kalenderjaar zijn laatste wedstrijd speelde, keert terug na een zware enkelblessure. Ook Morten Thorsby is weer fit. De Noor liep in de voorbereiding een knieblessure op, maar is inmiddels weer pijnvrij. Trainer Jurgen Streppel houdt zich in de aanloop naar het duel met FC Utrecht voornamelijk met zijn eigen ploeg bezig. “Je moet altijd rekening houden met je tegenstander, maar in grote lijnen willen we ons eigen ding doen”, aldus de trainer. Streppel geeft verder aan dat de sfeer in zijn ploeg erg goed is. Dit kan ook niet los worden gezien van het resultaat vorige week. “AZ is een goede ploeg, dan sterkt zo’n resultaat wel.”

FC Utrecht
FC Utrecht kende richting het eind van vorig seizoen een sterke reeks, maar met de eindstreep in het zicht, ging het helemaal mis. De laatste vier wedstrijden in de competitie werden niet gewonnen, in de play-offs werd het ticket voor de Europa League verspeeld en de bekerfinale werd verloren. De seizoensopening tegen PSV leek een ommekeer te gaan worden, maar uiteindelijk liep ook die wedstrijd uit op een nederlaag. Na een 1-0 voorsprong ging PSV toch met een 1-2 zege naar huis. Trainer Erik ten Hag blijft echter positief. De oefenmeester geeft aan dat er spelers zijn die nog moeten groeien, maar dat er goed en hard wordt gewerkt door zijn spelers. “Tegen PSV hadden we zomaar kunnen winnen, maar dat lieten we na. We hebben nauwelijks iets toegestaan qua kansen, tegen de beste ploeg van Nederland”, aldus de oefenmeester. Of het vertrouwen van Ten Hag helemaal terecht is, moet nog maar blijken. Heerenveen is al jaren een zware tegenstander voor FC Utrecht. Zes van de laatste acht ontmoetingen in het Noorden van het land liepen uit op een nederlaag voor FC Utrecht. Vorig jaar echter wist Utrecht met 0-4 te winnen. Dat was ook direct de grootste uitoverwinning van het vorige seizoen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.