12:30 uur
Roda JC Kerkrade
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Chris Kum 45. / Kopbal  (Mikhail Rosheuvel)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nestoras Mitidis 50. / Schot met links  (Abdul Ajagun)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 64. / Schot met links  (Stijn Spierings)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kenny Dougall 81. / Schot met links  (Loris Brogno)

90'
Vijf minuten na rust leek Roda op rozen te zitten. Mitidis scoorde zijn eerste doelpunt en bracht zijn ploeg op 0-2. Pastoor moest ingrijpen en deed een gouden zet door Brogno in het veld te brengen. Koud in het veld scoorde de topscorer van de Rotterdammers de 1-2. De thuisploeg geloofde in meer en tien minuten voor tijd lukte dat ook. Dit keer met Brogno als aangever en Dougall als afmaker. Roda kwam nog dichtbij de winst, maar Ajagun zag zijn schot op de paal belanden.
90'
90'
Sparta is op zoek naar de winst, maar de voorzetten missen precisie.
90'
Maar liefst vijf minuten erbij in Rotterdam.
89'
Hoekschop voor Roda. Zal dit duel dan toch nog een winnaar kennen?
87'
Gele kaart voor Adil Auassar (Roda JC Kerkrade)
Domme kaart voor Auassar. Hij krijgt geel omdat hij de bal weggeschopt na het fluitsignaal.
86'
Nog enkele minuten te spelen. Het kan nog alle kanten op in Rotterdam.
84'
Het bleek de laatste actie te zijn van Ajagun. Hij wordt vervangen door Paulissen. En ook Boysen naar de kant voor Djim.
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Abdul Ajagun
84'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Célestin Djim
84'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
83'
De paal!!
Ajagun komt er razendsnel uit en Ajagun heeft de 2-3 op zijn voet, maar zijn poging komt op de paal!!
81'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:2 door Kenneth Dougall
Door is de gelijkmaker. Met een mooi en efficiënt hakje van Brogno krijgt Dougall de kans om uit te halen. En dat doet de Spartaan beheerst: 2-2.
80'
De voorzet van Goodwin wordt voor het hoofd van Pogba weggebokst door Van Leer.
77'
Heerlijke voorzet van Van Moorsel en Brogno neemt de bal in één keer, maar zijn volley gaat hoog over.
76'
Goodwin met de lege voorzet en met wat geluk komt de bal via Auassar in de handen van doelman Van Leer. Het blijft 1-2 in Rotterdam.
72'
Een poging van Brogno wordt nog aangeraakt en dat betekent een hoekschop voor Sparta.
70'
Nog twintig minuten te spelen in Rotterdam. Kan Roda de voorsprong vasthouden of zijn het de Rotterdammers die een punt van meer uit het vuur slepen?
69'
Doelpuntenmaker Mitidis gaat naar de kant en zijn vervanger is Farsrad Noor.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
68'
Het geloof is helemaal terug bij Sparta. De Rotterdammers zetten de hekkensluiter onder druk en zijn op zoek naar de gelijkmaker.
66'
Gele kaart voor Marcos Gullón (Roda JC Kerkrade)
Gullón haalt Van Moorsel onderuit en dat is geel volgens scheidsrechter Janssen.
64'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:2 door Loris Brogno
Sparta is terug in de wedstrijd. Na de dubbele wissel is daar direct Brogno met de goal. Een goede aanval van Sparta komt terecht bij Spierings. De Spartaan geeft breed en invaller Brogno, koud in het veld, jaagt de bal binnen: 1-2.
63'
Pastoor grijpt in. Verhaar komt eruit en topscorer Loris Brogno komt binnen de lijnen. En het debuut van Mathias Pogba is een feit. Het broertje van komt erin voor Zakaria el Azzouzi.
63'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mathias Pogba
63'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Zakaria el Azzouzi
63'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
63'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
61'
Daar is eindelijk Sparta voor het eerst na rust. Goodwin met de actie, maar Van Leer kent weinig moeite met zijn poging.
60'
Gele kaart voor Daryl Werker (Roda JC Kerkrade)
Daar is kaart twee voor Roda. Op de middenlijn haalt Werker Paco van Moorsel onderuit.
58'
Sparta is zoekende op de vroege zondagmiddag. De mannen van Pastoor spelen slordig en het is de hekkensluiter die terecht op een 0-2 voorsprong staat. Nu is het bijna Nestoras Mitidis met de 0-3, maar de aanvaller mist de voorzet van Auassar net.
55'
Gele kaart voor Martin Milec (Roda JC Kerkrade)
De rechtsback is te laat met zijn tackle en haalt Dijkstra onderuit. Dat levert hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op.
52'
Blessure bij Auassur en Gullón en om die reden ligt het spel even stil.
50'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Nestoras Mitidis
De voorsprong wordt verdubbeld door Mitidis. Rick van Drongelen gaat de mist in en Ajagun profiteert. De middenvelder vindt Nestoras Mitidis en de aanvaller blijft koelbloedig en schiet de 0-2 binnen.
48'
Een voorzet van Boysen kan weggewerkt worden door Sparta.
46'
We zijn weer begonnen in Rotterdam. Alex Pastoor heeft in de rust ingegrepen. Verdediger Bart Vriends gaat naar de kant en zijn vervanger is middenvelder Paco van Moorsel.
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Paco van Moorsel
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Bart Vriends
46'
45'
Er viel weinig te genieten in Rotterdam. Na een leuke openingsfase waar beide ploegen enkele mogelijkheden kregen, zakten het niveau op Het Kasteel. Er leek met een 0-0 stand de rust in te gaan, maar daar dacht Christian Kum anders over. Hij kopte de voorzet van Rosheuvel buiten het bereik van doelman Kortsmit. De bezoekers leiden halverwege.
45'
45'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Christian Kum
We leken met 0-0 de rust in te gaan, maar scheidsrechter Janssen liet de hoekschop nog nemen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Rosheuvel en zijn voorzet vond het hoofd van Kum. De bezoekers komen op slag van rust op voorsprong.
45'
Er komt één minuut bij.
41'
Nog een kleine vijf minuten voor de rust. Nu een hoekschop voor Roda, maar wederom geen kans voor de Limburgers.
38'
Het blijft wachten op grote kansen in Rotterdam.
35'
Zakaria el Azzouzi krijgt wat ruimte omdat Martin Milec wegglijdt, maar de voorzet van de spits is onder de maat. Daar laat Sparta een mogelijkheid liggen.
33'
Stijn Spierings trekt naar binnen en op de rand van de zestien haalt hij uit. Geen probleem bij Van Leer die makkelijk kan vangen.
31'
Ongelukkige botsing tussen Goodwin en Gullón zorgt voor wat pijn bij de Roda-speler. De middenvelder kan wel verder spelen.
29'
Een schot van 35 meter van Auassar gaat naast.
27'
De snelle counter van Roda wordt om zeep geholpen door Ajagun die de bal over de zijlijn werkt.
24'
Roda JC heeft in deze fase veel de bal, maar de bezoekers hebben moeite om bij het doel van Kortsmit te komen. De Limburgers scoorden dit seizoen slechts zes keer.
20'
Het is nog wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd. Tot nu toe zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Nu gaat Vriends de fout in, maar Ajagun kan niet profiteren omdat Vriends zijn fout zelf herstelt.
18'
Een rustige fase van de wedstrijd. Beide ploegen zoeken geduldig naar een gaatje in de verdediging bij de tegenstander.
15'
Kwartier gespeeld in Rotterdam. Een leuke openingsfase met wat mogelijkheden voor beide ploegen.
11'
Het spel ligt even stil nadat Mart Dijkstra een tik kreeg. De Spartaan lijkt wel verder te kunnen.
9'
Wat hectiek voor het Roda-doel, maar een afzwaaier van Verhaar maakt een einde aan het Sparta-gevaar. Vervolgens komt Roda er snel uit, maar Rosheuvel wordt gestuit door doelman Kortsmit.
8'
Schot van Goodwin wordt aangeraakt door een speler van Roda. Hoekschop voor de thuisploeg.
4'
En daar is Sparta met de snelle uitbraak. Zakaria el Azzouzi brengt de bal naar Verhaar, maar zijn poging van buiten de zestien belandt in de handen van Van Leer.
3'
Lekker schot van Adil Auassar. Met links probeert hij Kortsmit te verrassen, maar de doelman verwerkt de bal tot hoekschop.
1'
De bal rolt in Rotterdam! Weet Roda JC ook de zesde wedstrijd op rij ongeslagen te zijn? Of zullen de Rotterdammers met de drie punten er vandoor gaan.
1'
Alex Pastoor moet tegen hekkensluiter Roda JC Denzel Dumfries missen. De verdediger is geschorst. Zijn vervanger is Sherel Floranus. Dat is niet de enige wijziging aan de kant van de Rotterdammers. Loris Brogno is zijn basisplek kwijt en Craig Goodwin krijgt van Pastoor de kans in de basis.

Bij Roda JC geen wijzigingen. Trainer Yannis Anastasiou laat zijn basiself staan.

Het is zondagmiddag half één. Welkom bij de liveticker Sparta Rotterdam – Roda JC. De punten zijn hard nodig in Kerkrade. Roda JC is na dertien wedstrijden de hekkensluiter van de Eredivisie. De Limburgers hebben één punt minder dan Go Ahead Eagles. Met Sparta gaat het beter. De Rotterdammers staan op een negende plek. De laatste keer dat de ploegen elkaar tegen kwamen in de Eredivisie was in het seizoen 2009/2010. Toen namen de bezoekers de drie punten mee naar huis. Wat zal het dit keer worden? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg ervoor dat je niets hoeft te missen! Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Middenmoter in de Eredivisie
De mannen van Alex Pastoor hebben al zestien punten bij elkaar gevoetbald. Een mooi aantal, maar de Rotterdammers worden op de hielen gezeten door hun concurrenten. Vorige week ging de derby van Rotterdam tegen concurrent Excelsior verrassend verloren. Met 3-2 trok Sparta aan het kortste eind. En dan wacht nu de thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter. De bezoekers zijn de laatste vijf wedstrijden op rij ongeslagen en incasseerden slechts twee tegendoelpunten. De vraag is of Roda ook zo defensief zal spelen tegen Sparta. Trainer Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond: "Hoe ze ook spelen, je moet doen wat de wedstrijd vraagt. Wij houden rekening met meerdere speelstijlen. Tijdens de wedstrijd ondervinden we wel waar ze staan en wanneer."

Ondanks dat Thomas Verhaar en Loris Brogno de laatste weken een anonieme rol spelen bij Sparta behoudt Pastoor het vertrouwen in het duo: "Achter in het veld moet je uit kunnen gaan van een bepaalde degelijkheid waar spelers aan moeten voldoen, zowel verdedigend als aanvallend. Het aanvallende deel van het speelveld zijn spelers, en dan met name Verhaar en Brogno, die iets extra's kunnen doen, een goal maken. Daarom wissel je ze liever überhaupt niet."

Drager van de rode lantaarn
Het zijn zware dagen in Kerkrade. Roda JC is dan wellicht de laatste vijf wedstrijden op rij ongeslagen, maar daar zat slechts één overwinning bij. En met vier gelijke spelen schiet de club uit Kerkrade weinig mee op. Nu gaan de Limburgers op bezoek naar de stad waar dit seizoen de enige overwinning werd geboekt. Op bezoek bij Excelsior ging Roda met de drie punten er vandoor. En dat kunstje moet tegen Sparta herhaald worden om afstand te doen van de laatste plaats. Een lastig karwei voor de mannen van Yannis Anastasiou. Toch ziet de trainer de laatste weken verandering in zijn spelersgroep: "Tegen PEC Zwolle waren mijn spelers nog blij met een punt. Vorige week tegen AZ heerste er teleurstelling na het gelijkspel. Dat zegt veel over de groei die wij de laatste weken doormaken."

De Rotterdammers staan op een keurige negende plek, maar Sparta heeft slechts zes punten meer dan Roda JC. Op de officiële clubwebsite vertelt de oefenmeester dat hij een interessante wedstrijd verwacht tegen Sparta Rotterdam. "Sparta heeft het tot nu toe prima gedaan, maar wij voetballen ook steeds beter de laatste weken", legt Anastasiou uit. "Nu moeten wij nog leren om wedstrijden te winnen. De spelers hebben daarin vertrouwen en geloof."

Om half één zal de bal rollen in Rotterdam. Mis het niet!