1 : 0 Torinfos in de Ticker José Rondón 29. / Schot met links  (Danny)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Hulk 48. / Schot met rechts  (Aleksandr Anyukov)
3 : 0 Torinfos in de Ticker José Rondón 67. / Schot met rechts

90'
PSV moest komen in de tweede helft om nog enigszins kans te maken op een vroege goal, maar die goal viel juist aan de andere kant van het veld. Hulk maakte de 2-0 met een prachtige knal in de kruising. Luuk de Jong kreeg nog de mogelijkheid om de 2-1 uit een penalty te maken, maar Yuriy Lodygin plukte de bal uit de hoek. Even later was het Salomón Rondón die zijn tweede van de avond maakte. PSV kan zich richten op de Eredivisie en verlaat de Europa League na een 4-0 nederlaag over twee wedstrijden.
90'
90'
De laatste minuut in de officiële speeltijd loopt. De extra tijd bedraagt slechts één minuut.
88'
PSV lijkt ook niet meer te willen. Het speelt een beetje achteloos over in de verdediging en lijkt het allemaal wel prima te vinden.
87'
Het avontuur van PSV zit er dus op in de Europa League. Aankomende zondag treden de Eindhovenaren aan tegen de nummer twee van de competitie Ajax.
84'
Hulk probeert het nog maar eens vanaf de rechterkant van het veld. Opnieuw schiet hij de bal laag in, maar de bal strandt in de verdediging. Het is tevens zijn laatste actie van de avond. Hij wordt onder luid applaus vervangen door Pavel Mogilevets.
84'
Wissel in bij Zenit St. Petersburg -> Pavel Mogilevets
84'
Wissel uit bij Zenit St. Petersburg -> Hulk
81'
Ook Zenit St. Petersburg voert nog een wissel voor tien minuten voor tijd. Danny draagt de aanvoerdersband over aan een teamgenoot en wordt vervangen door Aleksandr Ryazantsev.
81'
Wissel in bij Zenit St. Petersburg -> Aleksandr Ryazantsev
81'
Wissel uit bij Zenit St. Petersburg -> Danny
80'
De laatste wissel bij PSV is inmiddels doorgevoerd. Jorrit Hendrix is in het veld gekomen voor Andrés Guardado.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
78'
Het publiek in het Petrovskiy stadion laat zich nog eens horen voor de thuisploeg. Een feeststemming is zeker aanwezig hier in Sint Petersburg.
76'
Prima verdedigt van Jeffrey Bruma. Het is Shatov die opnieuw gevaarlijk doorkomt aan de rechterkant, maar Bruma staat goed gepositioneerd waardoor de bal niet bij Rondón komt.
75'
Veel overtredingen in dit stadium van de wedstrijd. Scheidsrechter Cüneyt Çakır geeft nu ook aan dat het klaar is. Er zijn genoeg spelers die solliciteren naar een gele kaart.
72'
Anatoliy Tymoshchuk is inmiddels ook binnen de lijnen gebracht. De oud-speler van onder andere Bayern München vervangt de Belg Axel Witsel.
72'
Wissel in bij Zenit St. Petersburg -> Anatoliy Tymoshchuk
72'
Wissel uit bij Zenit St. Petersburg -> Axel Witsel
70'
Gele kaart voor Oleg Shatov (Zenit St. Petersburg)
Shatov gaat iets te fel door op Andrés Guardado. Een volledig onnodige overtreding op de middellijn met een voorsprong van 3-0. Het heeft echter geen gevolgen voor een schorsing. Hij kan hem hebben.
69'
Abel Tamata neemt de positie van Joshua Brenet in. Een logische wissel, want Brenet kreeg maar geen grip op Hulk.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
67'
Doelpunt voor Zenit St. Petersburg, 3:0 door Salomón Rondón
Slecht gedaan van Jeroen Zoet. De vrije trap van Danny wordt kort genomen op Hulk. De Braziliaan schiet de bal laag in en Jeroen Zoet kan de bal niet klemmen, waardoor Salomón Rondón zijn tweede doelpunt van de avond kan maken.
65'
Bijna de tweede goal voor Salomón Rondón, maar Jeroen Zoet brengt redding. In eerste instantie mist Zoet de bal volledig, maar is daarna wel paraat bij de inzet van Rondoón.
63'
Net als vorige week is het Jürgen Locadia die het veld betreedt en Luciano Narsingh doet dat in omgekeerde richting. Veel risico neemt Cocu dus niet met deze wissel.
63'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
63'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
62'
Luuk de Jong had PSV hier terug in de wedstrijd kunnen brengen. Het zit de Eindhovenaren ook niet mee.
61'
Penalty gemist door Luuk de Jong, PSV Eindhoven
Wat een goede redding van Yuriy Lodygin. Luuk de Jong schiet de bal in de linker onderhoek, maar Lodygin gaat helemaal gestrekt en weet de bal naast de goal te werken.
60'
Strafschop PSV! Een voorzet komt op de hand van Ezequiel Garay terecht, waardoor de arbiter de bal op de stip legt.
59'
Terwijl het wat mistiger wordt in Sint Petersburg, krijgt PSV wat meer grip op de wedstrijd. De Eindhovenaren dringen wat meer aan, maar dat moet ook wel.
56'
Wijnaldum met een goede kans! De afvallende bal uit de corner van PSV komt op de rand van de zestien voor de voeten van de PSV-aanvoerder. Hij probeert de bal met de binnenkant van zijn voet te plaatsen, maar via een verdediger komt de bal recht op de doelman van Zenit; Yuriy Lodygin af. Deze kan de bal makkelijk oprapen.
55'
Nu wel een goede voorzet van Depay vanaf links. De bal draait richting de goal van Zenit, maar Garay wint het kopduel van Luuk de Jong.
54'
Het gevaar zou van Depay moeten komen, maar vooralsnog heeft de topscorer van PSV niet kunnen imponeren. Ook nu maakt de aanvaller weer een onnodige overtreding.
50'
Hulk stuurt Danny weg in de diepte. De spelmaker van Zenit dribbelt de zestien in en probeert Jeroen Zoet te passeren in de korte hoek, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal.
48'
Er is een wonder voor PSV nodig. De ploeg van Philip Cocu moet nu zeker drie keer scoren om door te gaan. Gezien PSV de eerste helft weinig heeft gecreëerd, wordt dat een hels karwei.
48'
Doelpunt voor Zenit St. Petersburg, 2:0 door Hulk
Wat. Een. Doelpunt! Hulk dribbelt vanaf de linkerkant van het veld naar binnen, ontdoet zich van Andrés Guardado en schiet de bal onberispelijk in de verre kruising. Wat een streep, daar kun je een liniaal naast leggen.
46'
We zijn weer begonnen aan de tweede helft van deze returnwedstrijd. Kan PSV de rug nog rechten? We gaan het meemaken. Beide teams hebben overigens niet gewisseld in de rust.
46'
45'
PSV had het in het eerste kwartier erg lastig met Zenit St. Petersburg. Met name Joshua Brenet en Jetro Willems hadden het erg lastig met de flankspelers Hulk en Oleg Shatov. Via de rechterflank kwam dan ook na een half uur spelen de openingstreffer voor Zenit. Danny en Salomón Rondón sneden met een prachtige combinatie door de verdediging heen van PSV. Rondón mocht de bal afmaken en tekende zodoende voor de enige goel. Een doelpunt van Luuk de Jong werd overigens afgekeurd, omdat de voorzet vanuit de corner over de lijn bleek te zijn geweest.
45'
45'
Gele kaart voor Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven)
Wijnaldum geeft de Belgische-middenvelder Axel Witsel in knietje en krijgt daarvoor geel. De frustratie is duidelijk zichtbaar bij de PSV-er.
45'
De extra speeltijd in Sint Petersburg bedraagt één minuut.
44'
Depay probeert het nog maar eens van grote afstand. De buitenspeler schiet de bal bijna uit stand met een vervelende stuiter richting de goal, maar Lodygin let goed op en kan de bal meteen klemmen.
42'
Hulk kan de bal weer eens hard en gevaarlijk voor brengen vanaf de linkerkant van het veld. Brenet is nergens te bekennen. De voorzet komt niet terecht bij een aanvaller van Zenit, maar het is duidelijk dat PSV iets moet gaan vinden op de dreiging vanaf de flanken.
39'
Kansen voor Zenit. PSV krijgt de bal niet weg en Zenit mag het een paar keer proberen. Een kopbal van Shatov wordt weggewerkt en in de rebound krijgt ook Danny de bal niet achter PSV-goalie Jeroen Zoet.
38'
Prima aanval van PSV. De ploeg van Philip Cocu combineert goed en vindt zodoende bijna een doorweg naar de goal. Garay kan net redding brengen.
37'
Gele kaart voor Andrés Guardado (PSV Eindhoven)
De Mexicaan van PSV blokt zijn directe tegenstander halverwege de middellijn. Eerst geeft de scheidsrechter nog voordeel, maar daarna krijgt de middenvelder de gele kaart te zien. Mocht PSV toch door gaan naar de volgende rond, dan is Guardado er in ieder geval niet bij. Hij stond op scherp.
35'
Het zou mooi zijn dat PSV nog een doelpunt weet te maken voor het einde van de eerste helft. Maar zoals het er nu naar uitziet is het eerder Zenit dat dichtbij nog een doelpunt is. Het wordt een hels karwei voor PSV.
32'
En weer een kans voor Zenit. De bal, uit een corner aan de rechterkant van het veld, komt terecht op het hoofd van doelpuntenmaker Rondón, die de bal doorkopt naar Ezequiel Garay. De verdediger schiet de bal over, mede doordat hij uitglijdt.
31'
Bijna 2-0! Hulk dolt zijn tegenstander in de zestien en met zijn linker wipt hij de bal voor de goal. Daar komt Oleg Shatov ingelopen, maar hij kopt de bal via een verdediger naast.
29'
Doelpunt voor Zenit St. Petersburg, 1:0 door Salomón Rondón
Prachtige aanval van Zenit en het staat 1-0 voor de Russen. Aan de rechter kant zet Danny een combinatie op met Salomón Rondón en wordt door de Venezolaan weggestuurd de diepte in. Danny passt de bal op de achterlijn weer terug en Rondón schuift de bal onder Jeroen Zoet door. Prachtig combinatie voetbal van Zenit!
27'
Memphis Depay en Jetro Willems maken er een showtje van bij de cornervlag op de helft van Zenit. De twee PSV-ers proberen de verdedigers van Zenit dol te spelen, maar daar trappen de Russen niet in.
24'
PSV wordt sterker en dringt steeds meer aan. Zenit zakt ook wat meer terug. Ze zullen geschrokken zijn van dat moment met de afgekeurde goal van Luuk de Jong.
21'
Doelpunt PSV afgekeurd! Wat gebeurt hier allemaal? Eerst is het Jetro Willems die een voorzet geeft, maar zijn inzet wordt ternauwernood over het doel getild door Yuriy Lodygin. Uit de daaruit volgende corner komt Luuk de Jong boven zijn tegenstander uit en kopt de bal in de verre hoek. Zijn goal werd afgekeurd door de arbiter, maar maakte Luuk de Jong wel eens een overtreding?
20'
Echte kansen heeft PSV nog niet kunnen creëren. Alleen Depay probeerde het een keer van afstand. PSV heeft in ieder geval één doelpunt nodig.
20'
Gele kaart voor Joshua Brenet (PSV Eindhoven)
De eerste prent is voor Joshua Brenet. Zoals gezegd, de vervanger van Santiago Arias heeft het lastig met zijn tegenstander Hulk. Het is een optelsom aan overtredingen.
17'
De backs van PSV hebben het moeilijk met de vleugelspelers van Zenit St. Petersburg. Joshua Brenet ging al enkele keren in de fout en ook Willems heeft het moeilijk met zijn directe tegenstander.
14'
Een klein kwartier gespeeld in de eerste helft. Het is een zeer open wedstrijd. Twee ploegen die beide de aanval zoeken. Zenit heeft wel de betere kansen gehad en is dan ook de bovenliggende ploeg op dit moment.
11'
Wat een heerlijke opening van deze wedstrijd. Nu dreigt er aan de andere kant van het veld weer dreiging voor de goal van Jeroen Zoet. Opnieuw komt Zenit er door aan de rechter kant, waar Hulk van randje zestien kan schieten. Zoet staat opnieuw goed opgesteld.
10'
Ook het eerste schot van PSV is een feit. Depay komt vanaf de linkerkant naar binnen, kapt nog een keer en schiet dan van afstand op goal. De bal mist snelheid en kan worden opgepakt door. Yuriy Lodygin.
9'
Zenit-coach Andre Villas-Boas gaf in de persconferentie in aanloop van deze wedstrijd nadrukkelijk aan dat ze PSV het spel wilden laten maken. Toch komt de meeste druk van de kant van de Russen.
8'
Weer Salomón Rondón! De spits krijgt aan de rand van de zestienmeter de bal aangespeeld. Hij legt de bal voor zijn rechter en haalt meteen uit. Jeroen Zoet ziet de bal van afstand aankomen en kan makkelijk keren.
7'
Oleg Shatov breekt door aan de rechterkant van het veld. De buitenspeler geeft de bal laag voor richting de penaltystip. Daar kan een PSV-speler op tijd opruimen.
6'
Ai, gevaar voor de goal van PSV. Salomón Rondón en Hulk gaan een combinatie aan dwars door de verdediging van PSV. Het schot van Rondón kan geblokt worden, maar druk is er wel van de kant vanaf Zenit St. Petersburg.
5'
Dat heeft Hulk wel eens beter gedaan. Het schot gaat zeker tien meter over de goal.
4'
Overtreding van Wijnaldum op een gevaarlijke positie recht voor de goal van Jeroen Zoet. Hulk staat klaar voor zijn specialiteit.
2'
Half struikelend verdient Luciano Narsingh de eerste corner voor PSV van deze wedstrijd. Jetro Willems gaat de hoekschop nemen. Doelman Yuriy Lodygin kan de bal echter wegslaan.
1'
Wakker worden Joshua Brenet! We zijn immers begonnen. De rechtsback van PSV verliest gelijk de bal aan Hulk. De Braziliaan legt hem voor zijn linker, maar zijn schot wordt geblokt.
1'
De spelers staan klaar op het veld. De stadionspeaker roept de namen van beide teams om. We gaan zo beginnen in Sint Petersburg. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.
Na de 0-1 overwinning van Zenit St. Petersburg op PSV van vorige week donderdag is vanavond de allesbeslissende return in Rusland. Beide ploegen spelen voor een plekje in de kwartfinale van de Europa League. Uiteraard doen wij daar live verslag van. Mijn naam is Thomas Mulder en ik zal jullie vanavond voorzien van commentaar bij deze wedstrijd. Er zal om 18.00 uur afgetrapt worden in het Petrovskiy stadion. Een uur voor de aftrap zullen de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te zien zijn.

Zenit zonder trainer op de bank
Bij Zenit St. Petersburg ontbreekt donderdagavond coach Andre Villas-Boas. Althans, hij zal geen plaats nemen in de dug-out. De UEFA heeft de Portugees geschorst voor deze Europa League-confrontatie tegen PSV. Villas-Boas krijgt die straf vanwege aanmerkingen op de Italiaanse leiding, tijdens het duel van vorige week. Paolo Tagliavento was leidsman bij de wedstrijd in Eindhoven. Georgino Wijnaldum was overigens niet te spreken over de Italiaanse arbiter. Tegenover FOX Sports verklaarde de aanvallende middenvelder van PSV dat de scheidsrechter enigszins partijdig was. Diezelfde Georgino Wijnaldum verwacht dat Zenit St. Petersburg terughoudend gaat spelen. En dat is niet zo raar. Met een voorsprong op zak en een thuiswedstrijd voor de boeg, moeten de Eindhovenaren wel het spel gaan maken in Rusland.

Belangrijke vraag daarbij is of PSV ook daadwerkelijk risico durft te gaan nemen vanavond, met de wedstrijd van aankomend weekend voor de boeg; de topper tegen Ajax. PSV-coach Philip Cocu gaf al aan dat hij geen risico wilde nemen met zijn spelers. Alleen als de spelers 100% fit zijn, dan zullen ze spelen. Niet fit genoeg zijn in ieder geval Karim Rekik en Santiago Arias. Beide verdedigers zijn niet mee afgereisd naar Sint-Petersburg. In plaats van Rekik en Arias doet Philip Cocu een beroep op Steven Bergwijn en Jordy de Wijs.

Scherpschutter keert terug
Andre Villas-Boas vertelde in aanloop van de wedstrijd van vanavond dat in ieder geval Alexandr Kerzhakov weer is aangesloten bij de twintigkoppige selectie van de Russen. Andrey Arshavin is geblesseerd geraakt op de training en zal naar alle waarschijnlijkheid een paar weken vanaf de zijlijn moeten toekijken. Verdediger Domenico Criscito had een griepje, maar ook de Italiaan zal naar alle waarschijnlijkheid weer fit zijn voor de wedstrijd tegen PSV.

PSV moet vanavond een achterstand zien om te buigen. Dat zal niet makkelijk worden, want Zenit St. Petersburg verloor nog nooit van een Nederlands team op eigen veld. Toch heeft PSV nog negentig minuten te spelen om een plaatsje te bemachtigen voor de kwartfinales.