23.04.2015 11:35

De Jong ziet verbeterpunten voor PSV

Luuk de Jong (l.) viert de 1-1 van PSV tegen Feyenoord met Georginio Wijnaldum (10). Memphis Depay (r.) wil het feestje ook meevieren. (17-12-2014)
Luuk de Jong (l.) viert de 1-1 van PSV tegen Feyenoord met Georginio Wijnaldum (10). Memphis Depay (r.) wil het feestje ook meevieren. (17-12-2014)

PSV Eindhoven werd dit seizoen weliswaar kampioen, maar in Europa had er meer ingezeten voor de Eindhovenaren. PSV werd in de eerste ronde tijdens de knock-outfase uitgeschakeld door het Russische Zenit St. Petersburg. Volgend jaar in de Champions League moet het anders.

"Er had meer ingezeten", vertelt Luuk de Jong aan Voetbal International. "We hebben in de groepsfase wedstrijden verloren en gelijkgespeeld die we hadden moeten winnen. Dus dat heeft een zure bijsmaak opgeleverd. In de sport gaat het om resultaat, maar we hadden eerste in de groep kunnen worden. Nu kwamen we in de tweede ronde tegen Zenit te spelen en dan weet je dat het lastig gaat worden. Thuis hadden we de nodige kansen gehad, maar hadden zij aan één mogelijkheid voldoende. Dat was eigenlijk al de nekslag. We zijn in de val gelopen. We mochten lekker voetballen, tot de middenlijn. Zodra we op hun helft iemand inspeelden, vlogen ze erop."

Volgend seizoen is PSV actief in de Champions League. "We zullen toch wat slimmer moeten worden, willen we op dat niveau gaan overleven. We moeten het risico beter leren lezen. Wat kan er gebeuren als je een bepaalde bal speelt? Dat moeten we ons straks voortdurend afvragen. Die kleine foutjes zijn bepalend. In de competitie hebben veel clubs niet het vermogen om een risicopass te veroveren én af te straffen. Clubs van het kaliber Zenit kunnen dat wel. En in de Champions League kunnen ze dat ook allemaal. Daar zullen we rekening mee moeten houden, zonder dat we heel anders gaan voetballen. Wat je heel vel ziet in de Champions League, is dat ploegen elkaar weinig ruimte geven. Nou, dat beheersen wij ook. Barcelona is echt een uitzondering. Alle andere ploegen kiezen ervoor om in te zakken en het compact te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner