Liverpool FC
0:0
geen

90'
In de tweede helft kende Liverpool een korte fase waarin het haar kwaliteiten liet zien, maar de Engelsen wisten daarin niet door te pakken en een voorsprong te pakken. Aangezien Augsburg aanvallen gezien in de tweede helft weinig meer in huis had, was een 0-0 gelijkspel een logisch gevolg. Volgende week in Liverpool is er voor beide ploegen dus nog alles om voor te spelen.
90'
90'
Gele kaart voor Markus Feulner (FC Augsburg)
In de middencirkel loopt Feulner Firmino van zijn sokken. Als slotstuk van deze wedstrijd ontvangt ook hij nog een gele kaart.
89'
Er komen nog minimaal twee extra minuten bij.
87'
Wissel in bij FC Augsburg -> Ja-cheol Koo
87'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Halil Altintop
84'
Augsburg komt er in de counter snel uit, maar verprutst het vervolgens eenvoudig. Verhaegh is betrokken bij deze uitbraak, maar staat uiteindelijk buitenspel wanneer hij de bal terug krijgt van Esswein. Hierdoor gaat een goede mogelijkheid verloren, nog voordat het echt gevaarlijk kon worden.
83'
De wedstrijd gaat de laatste tien minuten in. De sterke fase van Liverpool heeft niet al te lang geduurd en heeft ook geen treffer opgeleverd. Komt er nog een slotoffensief?
80'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
80'
Wissel uit bij Liverpool FC -> James Milner
80'
Wissel in bij FC Augsburg -> Dong-won Ji
80'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Tobias Werner
77'
Gele kaart voor Alberto Moreno (Liverpool FC)
Moreno loopt op snelheid zijn tegenstander voorbij en zet hem met een schouderduw van de bal. In Engeland is hier niets mie mee, in Europa is dit een overtreding en geel.
75'
Kostas Stafylidis is mee opgekomen en krijgt aan de linkerkant van het doel een prima voorzet. MEt rechts probeert hij de bal naar de verre hoek te sturen, maar dat lukt de back niet zo goed. Zijn schot is bijna nog een assist op Caiuby, maar die kan net zijn voet niet tegen de bal zetten.
73'
Gele kaart voor Tobias Werner (FC Augsburg)
Werner probeert een aanval van Liverpool op te breken door Firmino onderuit te kegelen. De aanval loopt echter gewoon door, maar levert niets op voor de bezoekers. Werner ontvangt zijn straf daarna alsnog van de Spaanse arbiter.
71'
Moreno probeert het eens van afstand. De Spanjaard raakt de bal vanaf bijna dertig meter heerlijk. Hitz heeft zeer veel moeite met het schot, maar ziet tot zijn opluchting de bal via zijn hand naast het doel belanden.
68'
De tank is leeg bij Sturridge. Na lang blessureleed moet hij rustig gebracht worden. Hij was dicht bij een treffer, maar had nog niet de scherpte die daarvoor nodig was.
68'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
68'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Daniel Sturridge
66'
Niet voor het eerst deze wedstrijd zitten beide ploegen in een slordige fase. Liverpool is het goede spel weer even kwijt en valt weer terug in het nonchalante spel van voor de rust.
63'
Augsburg denkt heel even onder de druk uit te kunnen voetballen, maar nog voordat het doel van Liverpool is bereikt, staat de ploeg achterin al weer onder druk. Liverpool begint nu echt aan te dringen.
60'
De vrije trap die volgt na de overtreding belandt in een flipperkast. Via Verhaegh belandt de bal bijna in het eigen doel, maar Hitz kan nog net op tijd zijn hand achter de bal krijgen en deze voor de lijn keren.
59'
Gele kaart voor Dominik Kohr (FC Augsburg)
Firmino denkt zijn tegenstander voorbij te dribbelen, maar wordt daarna door Koht alsnog neergehaald. Kohr accepteert zijn kaart gelaten.
56'
Liverpool begint echt aan te dringen. In tegenstelling tot de eerste helft doen de mannen van Klopp nu wel wat je van ze mag verwachten. De bezoekers worden steeds sterker en een treffer van de Engelsen hangt in de lucht.
54'
Sturridge krijgt een grote kans! Na een goedlopende aanval geeft Coutinho vanaf de rechterkant de bal laag en hard voor het doel langs. Sturridge ontwijkt daar buitenspel en staat redelijk vrij. De spits krijgt echter zijn voet niet goed tegen de bal en schampt deze slechts. Zijn inzet gaat ruim voor het doel langs.
50'
In de eerste vijf minuten na de onderbreking spelen beide ploegen de bal weer rustig, maar niet al te zorgvuldig rond. De bal wisselt veelvuldig van eigenaar, zonder dat een van de ploegen in een gevaarlijke positie weet te komen.
47'
De bal rolt weer bij Augsburg-Liverpool. Er is niet veel nodig om de eerste helft te overtreffen. Het is te hopen dat beide ploegen er iets meer van willen maken na de rust.
46'
45'
Liverpool doet het erg rustig aan in deze eerste helft en zag dat vlak voor rust bijna afgestraft worden. Kansen waren er amper, totdat Augsburg in de blessuretijd ineens met twee man voor doelman Mignolet opdook. Esswein was niet koelbloedig genoeg, waardoor beide ploegen zonder treffers gaan rusten. Krijgt Klopp zijn ploeg in de tweede helft wel aan het voetballen?
45'
45'
Augsburg vergeet te scoren! Esswein wordt weggestuurd en gaat alleen op Mignolet af. Naast hem loopt een ploeggenoot prima mee, die de bal zo in het doel zou kunnen schuiven. Esswein besluit echter voor zijn eigen kans te gaan, maar schiet recht in de handen van de doelman.
41'
Can verspeelt de bal op slordige wijze, wanneer hij veel te snel aan aanvallen denkt. Kohr pikt de bal op en schiet direct, maar zijn poging mist het doel toch op ruime afstand.
39'
Nog iets meer dan vijf minuten tot aan de rust. Gaat één van de ploegen voor de rust nog gevaarlijk worden?
35'
Een schot van Sturridge wordt van richting veranderd. De aanvaller schiet van buiten de zestien richting het doel, maar ziet zijn schot half geblokkeerd worden. Hitz was al op weg naar de andere hoek, maar gelukkig voor de thuisploeg belandde de bal naast het doel van Augsburg.
31'
Na ruim een half uur spelen is de sfeer in het stadion nog altijd zeer aangenaam te noemen. Ondanks dat de spelers er op het veld niet echt een feest van maken, vermaakt het publiek zichzelf uitstekend.
28'
Er gebeurd niet gek veel in Duitsland, tot nu toe. Liverpool neemt de wedstrijd meer en meer over en behoudt de controle. De bezoekers loeren op de ruimte die er tot nu toe niet is geweest. Augsburg moet vooral even wennen aan de situatie op het veld zonder Bobadilla.
24'
Daar is de wissel die er al ruim een kwartier aan zat te komen. Bobadilla kan niet meer verder. Een enorme aderlating voor Augsburg, wat hiermee de topscorer van de Europa League weg ziet vallen.
23'
Wissel in bij FC Augsburg -> Caiuby
23'
Wissel uit bij FC Augsburg -> Raúl Bobadilla
20'
Gele kaart voor Christoph Janker (FC Augsburg)
Janker is te laat met zijn tackle, wanneer Sakho op komt stomen. Liverpool lijkt voordeel te hebben van de situatie, maar de scheidsrechter besluit dat deze tackle te grof is om door te laten spelen.
16'
Het eerste kwartier van de wedstrijd is voornamelijk slordig verlopen. Beide ploegen hebben vooraf de wens uitgesproken de nul te willen houden Dat lukt vooralsnog vrij eenvoudig, maar heeft wel voorzichtig en afwachten voetbal tot gevolg.
13'
De bezoekers krijgen de eerste hoekschop van de wedstrijd, wat uitmond in een zachte kopkans van Sturridge. Dichtbij het doel belandt de bal op het hoofd van de spits, maar hij kan geen kracht meer meegeven aan de bal.
12'
Liverpool komt eindelijk een beetje los. Nadat de thuisploeg de openingsfase de bovenliggende partij is geweest, probeert Liverpool nu meer naar voren te spelen.
8'
Wat een kans voor Roberto Firmino! Markus Feulner heeft een veel te korte terugspeelbal, recht in de voeten van de aanvaller. Firmino heeft alle tijd, maar handelt veel te snel en produceert slechts een matig rollertje in de handen van doelman Hitz.
5'
Bobadilla loopt trekkebenend over het veld. Het lijkt erop dat de spits zijn hamstring heeft verrekt bij zijn schotpoging van een minuut geleden. Het is te hopen voor Augsburg dat hij gewoon verder kan spelen.
4'
Het eerste schot van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links wordt door Toure slecht uitverdedigd. Het leer valt voor de voeten van Bobadilla, maar de spits schiet de bal te snel in de grond en ziet deze daarna over het doel heen stuiteren.
3'
Dat dit een unieke wedstrijd is voor de thuisploeg is aan alles te merken. De sfeer in het stadion is ongekend. Het lijkt er niet op dat het snel stil zal gaan vallen in het stadion.
1'
Sturridge heeft afgetrapt in Duitsland. De eerste wedstrijd in de knock-outfase van FC Augsburg is begonnen.
1'
De Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh start donderdagavond in de basis tegen Liverpool. In de eerste keer dat FC Augsburg in een knock-outwedstrijd in Europa speelt, staat de drievoudig international op zijn vertrouwde rechtsbackpositie.

Achterin bij Augsburg staat ook Ragnar Klavan, die bij velen in Nederland nog bekend zal zijn van zijn periode bij AZ en Heracles. Jeffrey Gouweleeuw, die afgelopen winter overkwam van AZ, zit niet bij de selectie. Hij is niet speelgerechtigd in de Europese wedstrijden voor FC Augsburg.

Liverpool speelt met dezelfde elf spelers als in de met 0-6 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa van afgelopen weekend. Manager Jürgen Klopp zag na die geweldige wedstrijd van zijn ploeg logischerwijs geen reden om aan zijn basiself te sleutelen.
Strijden tegen degradatie, maar overwinteren in Europa. Dat is het verhaal van FC Augsburg dit seizoen. En als beloning voor de goede resultaten voor de winterstop krijgen de Duitsers vanavond Liverpool op bezoek in de Europa League. De Engelsen herpakten zich afgelopen weekend na een mindere periode. Hecht Liverpool veel waarde aan de EL, of zien de Duitsers vanavond kans op wederom een Europese stunt? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Augsburg
Met twee nederlagen in de competitie is februari voor Augsburg vooralsnog geen goede maand. Doordat de ploeg alweer vier competitiewedstrijden op rij zonder zege is, blijven de degradatiezorgen hen achtervolgen. Met slechts één punt voorsprong op Werder Bremen, lijkt de prioriteit voor de Duitsers bij de competitie te liggen. Toch is men vastberaden om vanavond een goed resultaat neer te zetten en daarmee een basis te leggen voor de return in Liverpool over een week. "We willen heel erg graag de nul houden", aldus trainer Markus Weinzierl. De ploeg heeft een redelijk Nederlands tintje. Met Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh heeft Augsburg twee Nederlandse verdedigers en heeft het sinds de winterstop de beschikking over Alfred Finnbogason in de aanval. En om het Nederlandse verhaal bij de Duitsers door te trekken, dankt Augsburg haar plek in deze tweestrijd mede aan twee overwinningen op AZ in de poulefase. De ploeg uit Alkmaar stak destijds duidelijk niet in dezelfde vorm als nu en liep daardoor tegen een 1-0 en 4-1 nederlaag aan.

Liverpool
Liverpool boekte in 2016 pas vier overwinningen, waarvan er maar twee in de competitie werden behaald. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kan dus wel weer een succesje gebruiken. De 0-6 zege op bezoek bij Aston Villa van afgelopen weekend zal The Reds in ieder geval het nodige vertrouwen hebben gegeven. Verdediger Kolo Toure is duidelijk in wat de bedoelingen van zijn team moeten zijn vanavond. "Het maken van een uitdoelpunt en het behouden van de nul. Dat moet ieders doel zijn in deze wedstrijd", aldus de verdediger. Vorig seizoen was de eerste ronde na de winterstop direct het eindstation voor Liverpool in de Europa League. Na strafschoppen werd er verloren van het Turkse Besiktas. Dat scenario moet dit seizoen koste wat het kost voorkomen worden.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Spaanse scheidsrechter David Fernández Borbalán. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.