18.02.2016 22:55

Liverpool komt niet verder dan gelijkspel

Die Liverpool-Kicker James Milner (l.) und Philippe Coutinho (M.) fighten mit dem Augsburger Dominik Kohr um das Leder (18.02.2016).

Ondanks de sterkere fase in de tweede helft is het Liverpool donderdagavond niet gelukt om te scoren tegen FC Augsburg. In Duitsland bleef het Europa League-treffen tussen beide ploegen steken op 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de teams aangegeven dat ze zeer graag de nul wilden houden en daarnaast blij zouden zijn met een treffer. Die verwachtingen straalden in de eerste helft ook uit naar het spel op het veld. Liverpool speelde zeer matig en slordig en liet weinig aanvallende intenties zien. FC Augsburg probeerde het op haar beurt wel, maar kwam kwalitatief het nodige tekort om het Liverpool echt moeilijk te maken.

Halverwege de eerste helft viel bij Augsburg Raúl Bobadilla geblesseerd uit. De topscorer van de Europa League moest zich laten wisselen vanwege een hamstringblessure. Deze tegenslag kwam Augsburg vlak voor rust bijna goed te boven, toen de ploeg uit het niets met twee spelers opdook voor doelman Simon Mignolet. Alexander Esswein was in deze situatie zeer zelfzuchtig en besloot zijn vrijstaande ploeggenoot te negeren. Dit bleek een slechte keuze te zijn, aangezien zijn schot eenvoudig door Mignolet kon worden gekeerd.

Ruim tien minuten na rust liet Liverpool eindelijk zien wat het kon. Enkele goedlopende aanvallen brachten diverse spelers in stelling, maar niemand was in die fase bij machte om daadwerkelijk de trekker over te halen. Onder anderen Daniel Sturridge en Alberto Moreno kwamen in de buurt van een doelpunt, maar Augsburg kwam deze fase zonder kleerscheuren door.

De bezoekers konden de goede fase halverwege de tweede helft geen vervolg geven. In het laatste kwartier vielen beide ploegen terug naar het niveau van de eerste helft, met een spaarzame uitbraak aan beide kanten als uitzonderingen. Een treffer zat er echter voor beide ploegen niet in, waardoor de teams de nul wisten te houden en daarmee aan hun vooraf gestelde verwachting voldeden.

Met de return in Liverpool volgende week voor de boeg, zal Augsburg het meest tevreden zijn met dit doelpuntloze gelijkspel. Een gelijkspel in Liverpool is voor de Duitsers voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

Door: Dennis Korpel