0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Babett Peter 10. / Penalty  (Mandy Islacker)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dzsenifer Marozsán 56. / Penalty  (Sara Däbritz)

90'
De tweede helft leek veel op de eerste helft. Duitsland kreeg na tien minuten spelen weer een strafschop vanwege een overtreding van een Russin. Dit keer stond Marozsán achter de bal en zij schoot hem hard in de rechter onderhoek. Rusland leek niet veel meer in te kunnen brengen en het was vooral Duitsland dat de bal had. Het balbezit was echter geen garantie voor doelpunten, die bleven verder uit.
90'
90'
Druk zetten doet Rusland wel met vier man op de helft van de tegenstander. De speelsters worden makkelijk voorbij gespeeld door Duitsland en lopen zo tegen een ondertal aan tijdens het verdedigen.
90'
Blessuretijd (minuten): 3
88'
Weer een gemiste poging van de Duitse ploeg. Na een paar goede combinaties staat Sara Doorsoun op twintig meter van het doel. Ze besluit uit te halen maar haar harde schot vliegt meters naast het doel.
84'
Terwijl Rusland een aanval van Duitsland om zeep helpt met een flinke tackle, geeft de scheidsrechter een vrije trap de andere kant op.
79'
Het wedstrijdbeeld in de tweede helft is bijna identiek aan dat van de eerste helft. Duitsland blijft de bal rondspelen op de helft van de tegenstander, maar komt niet tot een doelpoging.
75'
Duitsland heeft spits Anja Mittag van het veld gehaald. Haar vervangster is Tabea Kemme.
75'
Wissel in bij Duitsland -> Tabea Kemme
75'
Wissel uit bij Duitsland -> Anja Mittag
73'
Terwijl Duitsland in de vorige vier wedstrijden 19 keer wist te scoren tegen Rusland, lijkt het gemiddelde te dalen door deze wedstrijd. Duitsland heeft twee keer weten te scoren maar beide keren had Duitsland hier een strafschop voor nodig.
69'
Het lukt Duitsland niet om nog een doelpunt te maken. Terwijl Rusland ontzettend veel moeite heeft met uitverdedigen, zijn de meerdere schoten op doel niet goed genoeg om de Russische keepster te omspelen.
68'
Ook Duitsland wisselt nogmaals. Lina Magull is in het veld gekomen voor Sara Däbritz.
68'
Wissel in bij Duitsland -> Lina Magull
68'
Wissel uit bij Duitsland -> Sara Däbritz
63'
Rusland wisselt nogmaals. Margarita Chernomyrdina verlaat het veld voor Nadezhda Karpova.
63'
Wissel in bij Rusland -> Nadezhda Karpova
63'
Wissel uit bij Rusland -> Margarita Chernomyrdina
61'
De bal wordt op vijf meter afstand naast het doel getikt door Anja Mittag. De aanvalster komt tussen het schot van een medespeelster maar schiet de bal daarna naast.
58'
Bal op de lat!
Duitsland heeft nu meerdere kansen om de voorsprong te vergroten. De volley van de Duitsers knalt echter op de lat waardoor keepster Tatyana Shcherbak opgelucht adem kan halen.
56'
Doelpunt voor Duitsland, 0:2 door Dzsenifer Marozsán
Nu geen Babett Peter maar Dzsenifer Marozsán die achter de bal gaat staan. De Duitse speelster van Olympique lyon schiet de bal in de rechter onderhoek waarbij de bal tegen de paal kaatst en het doel invliegt.
56'
Nadezhda Smirnova houdt Sara Däbritz in het strafschopgebied vast waardoor Duitsland de tweede penalty krijgt.
54'
Totaal verkeerd getimede kopbal van de Duitse spits legt de Duitse aanval stil. De voorzet leek veelbelovend maar wordt niet goed afgerond. Keepster Tatyana Shcherbak kan de bal daarom makkelijk oppakken.
50'
De tweede heft begint op dezelfde manier als de eerste helft. Duitsland speelt de bal rond op de helft van de tegenstander maar komt niet door de Russische verdediging heen.
46'
Beide ploegen maken gebruik van een wissel in de rust. Duitsland haalt de versierder van de strafschop, Mandy Islacker, eruit. Voor haar in het veld komt Hasret Kayikci. De Russinnen halen Nadezhda Smirnova van het veld en sturen Marina Fedorova het veld in als haar vervangster.
46'
Wissel in bij Rusland -> Marina Fedorova
46'
Wissel uit bij Rusland -> Nadezhda Smirnova
46'
Wissel in bij Duitsland -> Hasret Kayikci
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Mandy Islacker
46'
45'
Duitsland heeft de eerste helft geen kind aan de Russinnen. De Duitsers benutte na tien minuten een strafschop waarna Rusland zichzelf weinig liet zien. Vanuit een verlengde bal uit een hoekschop kreeg Duitsland nogmaals de bal in het Russische doel maar de grensrechter stak de vlag in de lucht voor buitenspel. In de herhaling leek dit niet zo te zijn waardoor Rusland nog in leven bleef.
45'
45'
Onterecht een doelpunt afgekeurd
Duitsland wordt een doelpunt door de neus geboord! Anja Mittag ontvangt de bal nadat deze verlengd wordt en kopt hem daarna simpel binnen. De grensrechter heeft echter buitenspel gezien wat in de herhaling niet waar lijkt te zijn.
45'
43'
Gele kaart voor Anna Kozhnikova (Rusland)
Anna Kozhnikova krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Nadat zij de bal verkeerd aanneemt en balverlies lijdt moet zij alles op alles zetten om de counter tegen te houden. Sara Doorsoun wordt daarbij geschept door de centrale verdedigster en heeft een blessurebehandeling nodig.
40'
Prachtige steekpass
Het lukt Duitsland niet om de voorsprong te vergroten. Een prachtige steekpass op Sara Doorsoun krijgt geen passend einde. De Duitse schiet de bal net voorlangs.
37'
Rusland had een grote kans om een counter in te zetten. Na een sterke actie van Elena Danilova kan zij een medespeelster bereiken die de opening kan maken. De steekpass wordt echter net onderschept door de Duitse verdediging en de eerste grote mogelijkheid voor Rusland is om zeep geholpen.
35'
Sinds de strafschop heeft Rusland weinig in weten te brengen. De speelsters komen niet van de eigen helft vanwege het sterke verdedigen van de Duitse ploeg.
30'
Babett Peter kopt de bal krachtig richting de kruising van het Russische doel maar Tatyana Shcherbak weet de bal op acrobatische manier uit het doel te houden.
29'
Rusland heeft haar eerste wissel moeten toepassen. Ekaterina Morozova heeft het veld betreden en Daria Makarenko heeft het veld noodgedwongen moeten verlaten.
28'
Wissel in bij Rusland -> Ekaterina Morozova
28'
Wissel uit bij Rusland -> Daria Makarenko
27'
Ekaterina Morozova is de vervangster voor de geblesseerde speelster en staat op het punt in het veld te komen.
26'
Daria Makarenko blijft na een duel liggen en de bal wordt daarom door de Russinnen buiten de lijnen geschoten. Zoals verwacht gooien de Duitsers de bal terug naar de Russische verdediging. Rusland even met tien speelsters.
24'
De lange ballen die Rusland inzet, lijken spits Anna Cholovyaga nog niet te kunnen vinden. Op deze manier heeft Duitsland een hele simpele eerste twintig minuten en lijkt het geen moeilijke avond te krijgen.
20'
Duitsland is weer gevaarlijk vanaf de linkerkant. Na onbenullig verdedigen van Rusland ontsnapt Duitsland maar Sara Däbritz weet de bal niet goed klaar te leggen voor de meegelopen ploeggenoten.
19'
Sara Doorsoun lijkt haarzelf te blesseren bij de tackle die zij inzet bij Natalya Solodkaya. Doorsoun maakt een flinke klap met het hoofd en moet even bijkomen.
14'
Nogmaals een kans voor de Duitse ploeg. Carolin Simon geeft de bal laag voor het doel waar Mandy Islacker de bal probeert in te tikken. Het schot eindigt in het handen van de Russische keepster.
13'
Elena Danilova weet het eerste schot van Rusland op doel te produceren. Na een korte draaibeweging schiet zij de bal in de onderhoek. De keepster van Duitsland zit er echter op tijd bij en kan de bal verwerken tot hoekschop.
10'
Doelpunt voor Duitsland, 0:1 door Babett Peter
Babett Peter beheerst de zenuwen en schiet de bal hard in de linker onderhoek. Keepster Tatyana Shcherbak zit nog wel in de buurt maar kan geen redding brengen.
9'
Daria Makarenko probeert Mandy Islacker van de bal te houden maar doet dit op een manier die niet toegestaan is. Het resultaat is een penalty.
6'
Anja Mittag loopt door op de lob waardoor de Russische verdediging veel moeite heeft met het uitverdedigen van de bal. Mittag komt in botsing met twee tegenstanders en de keepster en blijft even geblesseerd liggen.
5'
Elena Morozova legt met een sliding de counter van Duitsland stil. De manier van inkomen wordt bestraft met een vrije trap.
3'
Weer is het Islacker die gevaar weet te stichten in het strafschopgebied van Rusland. Elvira Ziyastinova speelt de bal terug naar haar keepster die de bal daarna oppakt. Het publiek is zeker dat het een terugspeelbal is maar de scheidsrechter laat doorspelen.
2'
Duitsland lijkt meteen te scoren maar Mandy Islacker wordt afgevlagd voor buitenspel. Rusland mag een vrije trap nemen.
1'
Net zoals bij de tweede wedstrijd zijn er bij Rusland weer geen aanpassingen verricht ten opzichte met de wedstrijd daarvoor. Dat betekent dat Rusland alledrie de groepswedstrijden met dezelfde elf speelsters begon.

De Duitse ploeg heeft daarentegen meerdere aanpassingen. Steffi Jones, bondscoach van de regerend kampioen, laat Carolin Simon, Anna Blässe, Lena Goeßling en Sara Doorsoun beginnen. Hierdoor zijn Josephine Henning, Isabel Kerschowski, Leonie Maier en Linda Dallmann op de bank geplaatst.
Statistieken
De wedstrijd tussen Rusland en Duitsland is van levensbelang voor beide ploegen. Rusland staat met drie punten op de derde plek en kan Duitsland, dat op vier punten staat, inhalen als het weet te winnen.
Duitsland speelde de eerste wedstrijd tegen koploper Zweden doelpuntloos gelijk maar wist de tweede wedstrijd tegen Italië te winnen met 2-1. Aangezien Zweden nog geen doelpunt tegen heeft gehad dit toernooi staat het op doelsaldo bovenaan.
Rusland won de eerste wedstrijd ook met 2-1 van Italië. Alleen hadden de Russinnen de tweede wedstrijd geen inbreng tegen de sterkere Zweedse ploeg en verloren zij deze wedstrijd met 2-0.
De ploegen hebben meerdere malen tegen elkaar gespeeld. Sinds 1993 speelden de teams al 18 wedstrijden tegen elkaar. Dit gebeurde zesmaal in vriendschappelijk verband. Vijf keer wist Duitsland hier te winnen en één keer eindigde een vriendschappelijke wedstrijd gelijk.
Duitsland heeft in de onderlinge duels meerdere keren een monsterscore neergezet tegen Rusland. Zo werd Rusland drie jaar geleden compleet afgedroogd door de Duitsers. De wedstrijd destijds voor kwalificatie van het WK van 2015 eindigde namelijk in 9-0 voor Duitsland.