IJsland Zaterdag, 22. Juli 2017
18:00 uur
Zwitserland
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Fanndís Friðriksdóttir 33. / Schot met links  (Dagný Brynjarsdóttir)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lara Dickenmann 43. / Schot met rechts  (Ramona Bachmann)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ramona Bachmann 52. / Kopbal  (Noelle Maritz)

90'
Zwitserland was gedurende de tweede helft beter dan IJsland en wist ook het winnende doelpunt te maken. Ramona Bachmann kon de voorzet van Noelle Maritz makkelijk binnenkoppen waardoor de keepster van IJsland aan de grond genageld stond en alleen kon toekijken hoe de bal het doel invloog.
90'
90'
Wissel in bij Zwitserland -> Rachel Rinast
90'
Wissel uit bij Zwitserland -> Ramona Bachmann
90'
Zwitserland heeft veel ruimte aangezien de meeste speelsters van IJsland in het strafschopgebied van de tegenstander staan. De counter wordt wel ingezet maar de keepster kan niet omspeelt worden.
90'
Op de lat!
Ramona Bachmann had de kans om de wedstrijd te besluiten maar ziet haar schot op de lat eindigen. Bachmann kwam goed vanaf links naar binnen en schoot vanaf randje zestien. Helaas nog geen moment om achter over te hangen voor de Zwitserse ploeg.
90'
IJsland probeert nog een slotoffensief te forceren maar grote kansen blijven uit.
90'
Mede vanwege de lange blessurebehandeling voor de Zwitserse doelvrouw Gaëlle Thalmann komt er 11 minuten aan blessuretijd bij.
90'
Blessuretijd (minuten): 11
88'
IJsland haalt ook Sigríður Lára Garðarsdóttir eruit. Voor haar in het veld komt Harpa Þorsteinsdóttir.
88'
Wissel in bij IJsland -> Harpa Þorsteinsdóttir
88'
Wissel uit bij IJsland -> Sigríður Lára Garðarsdóttir
87'
De wedstrijd verloopt alles behalve sportief. Speelsters van beide ploegen vliegen op elkaar in en het is een wonder dat de ploegen nog niet door de wissels heen zijn.
83'
IJsland heeft nogmaals gewisseld. Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir gaat eruit en Hólmfríður Magnúsdóttir gaat de laatste tien minuten spelen.
83'
Lara Dickenmann komt hard invliegen bij haar tegenstander. De scheidsrechter geeft daarom ook terecht een vrije trap voor IJsland.
83'
Wissel in bij IJsland -> Hólmfríður Magnúsdóttir
83'
Wissel uit bij IJsland -> Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir
78'
Nog steeds staat het IJslandse publiek achter haar land. De meegereisde fans maken veel geluid in De Vijverberg in Doetinchem.
77'
Ook Zwitserland heeft gewisseld. Vanessa Bürki heeft het veld verlaten voor Fabien Humm.
76'
Wissel in bij Zwitserland -> Fabienne Humm
76'
Wissel uit bij Zwitserland -> Vanessa Bürki
75'
Goede poging van doelpuntenmaakster Fanndís Friðriksdóttir. Na een korte dribbel haalt ze uit maar plaatst ze het schot niet op het doel.
70'
Zwitserland komt weer vaak bij de buurt van het doel van de tegenstander. Voorlopig verlopen de aanvallen van IJsland nog niet succesvol.
66'
IJsland heeft gebruik gemaakt van de medische behandeling om te wisselen. Katrín Ásbjörnsdóttir verlaat het veld voor Agla María Albertsdóttir.
66'
Wissel in bij IJsland -> Agla María Albertsdóttir
66'
Wissel uit bij IJsland -> Katrín Ásbjörnsdóttir
64'
Ook de Zwitserse keepster lijkt door te kunnen gaan. Na een flinke behandeling staat de keepster weer op beide benen en wordt ze niet gewisseld.
60'
De speelster van IJsland staat alweer en zet de wedstrijd door. De doelvrouw van Zwitserland lijkt gehecht te worden en de reservekeepster maakt zich alvast klaar.
57'
Een flinke botsing tussen de Zwitserse doelvrouw en twee IJslandse speelsters! De voetbalsters blijven liggen en medische behandeling is direct noodzakelijk.
56'
Wissel in bij Zwitserland -> Eseosa Aigbogun
56'
Wissel uit bij Zwitserland -> Martina Moser
55'
Korte blessurebehandeling voor Sara Björk Gunnarsdóttir. De aanvoerster wordt in het strafschopgebied neergehaald en wilt eigenlijk een penalty. Nu moet de speelster naar de kant om de behandeling voort te zetten.
52'
Doelpunt voor Zwitserland, 1:2 door Ramona Bachmann
Ramona Bachmann kopt de bal binnen! De voorzet van Noelle Maritz bereikt de aanvalster die hem daarna simpel achter de keepster kan plaatsen.
48'
Schot op doel!
Zwitserland komt met een goed schot op doel. De ploeg weet zich naar de rand van het zestienmetergebied te spelen en kan daar een schot produceren. De keepster is echter alert en houdt de bal tegen.
46'
45'
In de eerste helft zijn beide teams erg gelijkwaardig. Na het overleven van een moeilijke periode wist Friðriksdóttir de openingstreffer te maken. Na een goede steekpass van Dagný Brynjarsdóttir kwam Friðriksdóttir voor het doel en kon zij met links de bal hard in de verre hoek schieten. Niet veel later kwam Zwitserland met de reactie. Ramona Bachmann kon de bal terugleggen op Lara Dickenmann die de stand weer gelijk trok.
45'
45'
Blessuretijd (minuten): 1
44'
Gele kaart voor Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir (IJsland)
43'
Doelpunt voor Zwitserland, 1:1 door Lara Dickenmann
Na een korte combinatie na de inworp maakt Zwitserland gelijk! Ramona Bachmann betreedt het strafschopgebied waarna ze simpel terug kan leggen op Zwitsers Lara Dickenmann. De topscoorster faalt niet en schiet de bal in de touwen.
41'
Ditmaal wordt de vrije trap goed gebruikt. Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir weet de bal vanaf de tweede paal richting het doel te koppen maar geeft de bal teveel hoogte mee.
37'
Sinds het doelpunt heeft IJsland de smaak te pakken. De speelsters staan vaker op de helft van de tegenstander en Zwitserland lijkt nu meer moeite te hebben met het bereiken van het doel van de tegenstander.
33'
Doelpunt voor IJsland, 1:0 door Fanndís Friðriksdóttir
De prachtige assist krijgt een verdiend einde! Dagný Brynjarsdóttir geeft een splijtende pass tussen de centrale verdedigers door waardoor Fanndís Friðriksdóttir een opmars richting het doel kan maken. Vanaf rand zestien haalt de aanvalster hard uit met links en ziet ze de bal langs de keepster heen glijden.
31'
Het is voor IJsland vooral tegenhouden. Het lukt de dames uit IJsland niet om een succesvolle aanval op te zetten.
26'
Vooral Zwitserland bevindt zich veel in het strafschopgebied van de tegenstander. Nu is het weer Ramona Bachmann die een schot kan produceren. Het schot gaat echter hoog over en vliegt richting de tribune.
24'
Een goede tackle van IJsland weerhoudt de Zwitsers van het bereiken van het doelpunt. De grensrechter steekt ook de vlag in de lucht voor buitenspel waardoor de aanval evengoed de das omgedaan wordt.
20'
Weer wordt er een vrije trap gegeven vanwege een gevaarlijke situatie. Nogmaals wordt er een hoog been ingezet waarvoor de scheidsrechter fluit.
17'
Veelbelovende aanval van de Zwitserse ploeg kent geen succesvol einde. De steekpass wordt doorzien en betekent het einde van de aanval.
13'
Het overtallige publiek dat voor IJsland is gekomen, laat zich horen. De Viking-klap is ingezet en zorgt zo voor een goede entourage.
11'
IJsland maakt geen goed gebruik van de vrije trap. De bal vliegt richting de tweede paal maar de kopbal gaat over en zo is Zwitserland gewaarschuwd.
9'
Beide ploegen houden zich niet in wat betreft duels. Zwitserse Ramona Bachmann blijft even op de grond liggen na de charge die zij ontving.
7'
Gele kaart voor Lara Dickenmann (Zwitserland)
Lara Dickenmann ontvangt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het hooggeheven been raakt Dagný Brynjarsdóttir in de zij en laat een vervelende blauwe plek achter.
3'
IJsland weet voor de eerste keer een voorzet af te leveren. Zwitserland weet de bal voorlopig nog weg te werken.
1'
De IJslandse bondscoach kiest vandaag voor bijna dezelfde elf speelsters als waarmee de wedstrijd tegen Frankrijk begon. Alleen Katrín Ásbjörnsdóttir is een nieuwe naam. De aanvalster speelde het laatste half uur tegen Frankrijk, en zal vandaag vanaf het begin spelen. Agla María Albertsdóttir is kind van de rekening en zal op de bank beginnen.

Bij de Zwitserse ploeg zijn er meerdere wissels toegepast. Zo krijgen Jana Brunner, Cinzia Zehnder, Vanessa Bernauer en Vanessa Bürki vandaag een basisplek. Hierdoor behoren Caroline Abbé, Géraldine Reuteler en Fabienne Humm tot de wissels. Rahel Kiwic pakte de vorige wedstrijd een rode kaart en is daarom vandaag geschorst.
Statistieken
De tweede wedstrijd van IJsland en Zwitserland is een hele belangrijke. Beide ploegen staan na het verlies in de eerste wedstrijd met nul punten onderaan waardoor het heel lastig wordt om de volgende ronde te behalen.
IJsland en Zwitserland hebben niet veel eerder tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd van 18:00 zal pas de vierde keer worden in de geschiedenis dat beide ploegen tegen over elkaar staan.
Tweemaal troffen de teams elkaar tijdens de kwalificatie voor het WK van 2015. Ook hebben de ploegen een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar gespeeld in 2015. Deze drie wedstrijden zijn allemaal gewonnen door Zwitserland. IJsland wist zelfs nog niet tot scoren te komen tegen de Zwitserse ploeg en kan vandaag dus voor een primeur zorgen.
Topscoorster bij de Zwitserse vrouwen is Lara Dickenmann. Dickenmann heeft sinds haar debuut in 2002 40 doelpunten gemaakt voor Zwitserland.
Samen met Martina Moser is Lara Dickenmann onomstreden op het middenveld. Moser, de recordinternational van Zwitserland, heeft al 109 keer het wedstrijdshirt voor de Zwitsers mogen dragen.