120'
Wissel uit bij Denemarken -> Katrine Veje
120'
Harder kopt naast!
Wat een kans voor Harder! Van héél dichtbij komt ze aangevlogen om de hoekschop te koppen, maar de bal gaat naast!
120'
Nog een hoekschop voor Denemarken. De allerlaatste mogelijkheid om strafschoppen te voorkomen!
117'
Schot van Harder is hard én tussen de palen, maar nu recht in de handen van Zinsberger.
114'
Weer niet tussen de palen! Goede aanval van Denemarken en de schietkans voor Hansen is een aanzienlijke, maar de bal gaat opnieuw over. Kans verkeken.
111'
Aardige poging van Katrine Veje! De bal gaat van heel ver richting het dak van het doel, maar Zinsberger heeft de bal klemvast. Er zijn op het EK veel dergelijke ballen geweest die er ingingen of een rebound opleverden, maar Zinsberger keept een goede wedstrijd.
110'
Het zijn momentjes waar deze wedstrijd het van moet hebben. Nu valt de bal voor Prohaska, maar de Oostenrijker schiet over. Te veel ballen gaan vanavond over of naast het doel, te weinig tussen de palen.
107'
De bal valt goed voor Troelsgaard in het strafschopgebied, maar ze valt half achterover. Daardoor komt ze te ver onder de bal en jaagt ze het leer over.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Schietkans voor de Oostenrijkse Viktoria Schnaderbeck, maar haar inzet gaat ruim over de goal.
103'
Eventjes de ruimte voor Nadim. Ze maakt knap ruimte voor het schot, maar is vervolgens veel te wild. De bal gaat over en naast.
102'
Eindelijk ruimte voor een goede Deense uitbraak, maar dan is de pass van Nadim niet goed. De schoonheidsprijs verdient deze wedstrijd absoluut niet.
98'
Opvallend is dat het stadion een stuk leger is dan aan het einde van de reguliere speeltijd. Er zaten waarschijnlijk veel Nederlanders op de tribune, die op tijd naar huis willen voor de halve finale van de OranjeLeeuwinnen.
97'
Gele kaart voor Sarah Zadrazil (Oostenrijk)
Een duidelijkere gele kaart kan niet. Zadrazil wordt er uitgelopen door Harder en trekt bijna haar shirt kapot. Hele onsportieve actie, maar de veelbelovende aanval is er wel uit.
91'
Wissel in bij Oostenrijk -> Viktoria Pinther
91'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Sarah Puntigam
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Denemarken en Oostenrijk gaan volledig gelijk op en verlenging moet een winnaar uitwijzen. De Deense dames probeerden de wedstrijd naar haar toe te trekken en zette Zinsberger nog twee keer flink aan het werk. Verder wees alles erop dat de wedstrijd richting de verlenging ging.
90'
Einde tweede helft
90'
De allerlaatste kans van de wedstrijd! Een hoekschop voor Oostenrijk.
90'
Blessuretijd (minuten): 5
89'
De volgende hoekschop levert weer paniek op voor het Oostenrijkse doel! Zinsberg komt in botsing met Stine Larsen en heeft verzorging nodig. Hard met de hoofden tegen elkaar, dit ziet er heel pijnlijk uit.
89'
De hoekschop levert alsnog bijna de goal op! Zinsberger gaat onder de bal door en Simone Sørensen kopt bijna raak. In de kluts kan Harder vervolgens ook niet scoren.
88'
Bijna de kans voor Denemarken, maar uitstekend verdedigd! Harder komt na een snelle uitbraak net tekort om binnen te tikken.
87'
De tijd begint te dringen om nog een beslissing te forceren. Het heeft er echter alle schijn van dat we straks gaan verlengen.
85'
De hoofden van Schiechtl en Harder komen hard in botsing, waarna verzorging nodig is. Beide speelsters kunnen wel verder.
80'
Gele kaart voor Pernille Harder (Denemarken)
Harder is haar emoties niet de baas en krijgt geel voor protesten tegen de arbitrage.
77'
Schietkansen voor Oostenrijk, maar alles wordt geblokt. De bal valt bijna goed uit een hoekschop, maar een schot komt er niet. Uit de tweede lijn wordt het schot van Verena Aschauer vervolgens geblokt.
72'
Kansje voor Kildemoes! De vrije trap van Harder is net wat te scherp aangesneden, waarna de verdedigster en niet meer goed bij kan.
69'
Wissel in bij Denemarken -> Sofie Pedersen
69'
Pedersen moet met een blessure het veld verlaten. Zowel Oostenrijk als Denemarken zag al een speelster uitvallen.
69'
Wissel uit bij Denemarken -> Line Jensen
67'
Kopbal van Burger op het dak van het doel. Uit een hoekschop verlengt Burger de bal naar de verre hoek, maar net iets te hoog.
62'
In de hoekschop de ontsnapping voor Burger! De lage hoekschop wordt volledig verkeerd geraakt door Burger, die de bal keihard in het eigen zijnet schiet.
61'
De kans voor Harder!
Daar was het moment voor Denemarken! Eindelijk werd Harder vrijgespeeld in het strafschopgebied. Zij kapt naar haar linkerbeen, schiet richting de hoek, maar Zinsberger keert uitstekend.
56'
Gele kaart voor Katharina Schiechtl (Oostenrijk)
De eerste gele kaart aan Oostenrijkse zijde gaat naar Schiechtl.
54'
Geweldige reflex van Zinsberger!
Van heel dichtbij kopt Nadia Nadim de bal door, waarna de Oostenrijkse doelvrouw razendsnel moet reageren. Dat doet ze en met een prachtige reflex houdt ze haar doel (voorlopig) schoon.
52'
Wissel in bij Denemarken -> Frederikke Thøgersen
52'
Wissel uit bij Denemarken -> Maja Kildemoes
51'
Blessurebehandeling voor Puntigam. Ze heeft een bloedheet na een botsing.
50'
Oostenrijk verstopt zich in de tweede helft ook absoluut niet. Burger kan in het strafschopgebied de bal maar moeizaam controleren, waarna ze op het laatste moment aan de kant wordt gezet. Nieuwe kans voor de debuterende Oostenrijkers.
46'
In de tweede helft gaan Denemarken en Oostenrijk op jacht naar het doelpunt en naar de finale!
46'
Wissel in bij Denemarken -> Cecilie Sandvej
46'
Wissel uit bij Denemarken -> Line Røddik
46'
45'
De wedstrijd begon spectaculair, met de ene na de andere kans. Een inzet van Nina Burger werd van de lijn gehaald, aan de andere kant dacht Harder aan een strafschop. Die penalty werd even later wel gegeven, maar Oostenrijk kreeg die. Het buitenkansje werd echter huizenhoog over geschoten door Puntigam. In het vervolg raakte Troelsgaard nog de lat, waardoor de kansenverhouding in evenwicht is.
45'
45'
De hoekschop levert geen gevaar op.
45'
Dikke paniek bij Denemarken wanneer Oostenrijk in de buurt van de goal komt! Twee Deense speelsters schieten de bal tegen elkaar aan, hoekschop tot gevolg.
45'
Blessuretijd (minuten): 2
44'
Billa wordt afgevoerd met een hele constructie om haar voet heen. Het heeft er alle schijn van dat er breuk in het bot zit.
43'
Na de spectaculaire openingsfase lijkt de wedstrijd af te stevenen op een gelijke ruststand. De wedstrijd werd met de minuut slordiger.
41'
Wenninger verlengt de bal met het hoofd, maar Petersen staat op de goede plaats om te vangen. Speldenprikjes over en weer.
39'
Wissel in bij Oostenrijk -> Nadine Prohaska
39'
Wissel uit bij Oostenrijk -> Nicole Billa
36'
Gele kaart voor Maja Kildemoes (Denemarken)
Heel veel pijn bij Nicole Billa, die vol op de onderkant van de voet van Kildemoes schopt. Billa kan niet verder, terwijl Kildemoes op de bon gaat voor het gestrekte been.
33'
Weer is het idee van Nielsen goed, maar de uitvoering minder. De steekpass op Harder is te hard, waardoor zij niet tot een kans komt.
31'
Oei, hier zat meer in voor Denemarken. Nielsen ontsnapt op rechts, maar ze legt veel te zacht terug op Harder. De captain stond helemaal vrij, maar komt door de slappe pass maar moeizaam tot een schot. Vangballetje Zinsberger is wat volgt.
27'
Oostenrijk trekt zich in alle rust terug, wachtend tot de Deense dames ongeveer halverwege de helft komt. Op dat moment wordt er druk gezet en speelt Denemarken weer achteruit.
25'
Burger controleert de bal op de borst en probeert het maar eens van afstand. Gevaarlijk is het niet, maar wel weer een schot richting het doel van Stina Petersen. Balbezit in het voordeel van Denemarken, aantal schoten voor Oostenrijk: 5 tegen 3.
24'
Denemarken heeft duidelijk meer balbezit (67%), maar de kansenverhouding is in evenwicht. Beide ploegen waren al dicht bij de openingstreffer.
21'
De bal opeens op de lat!
Oostenrijk verdedigt slecht uit, waarna een dwarrelbal uit het niets tegen de lat ploft. Het schot van Sanne Troelsgaard was zeker niet hard, maar waar valt tegen de lat.
17'
Sanne Troelsgaard-Nielsen stoomt op in de omschakeling, maar haar schotje van buiten het strafschopgebied mist kracht. Doelvrouw Manuela Zinsberger kan makkelijk stoppen.
15'
Wat een doldwaze openingsfase in Breda, met kansen over en weer. Puntigam had de goal moeten maken, maar het eerste kwartier voor de wedstrijd heeft nog geen doelpunten opgeleverd.
13'
Huizenhoog over! Sarah Puntigam krijgt dé kans om Oostenrijk op voorsprong te schieten, maar de strafschop gaat ruim over. Tegen Spanje nog hard en hoog raak, vanavond bezwijkt ze onder de druk.
13'
Penalty gemist door Sarah Puntigam, Oostenrijk
12'
De bal op de stip! Maja Kildemoes krijgt de bal tegen haar hand, die op een plek is waar de hand niet hoort te zijn.
9'
Géén penalty, geen rode kaart!
Mogelijk een cruciaal moment in de wedstrijd! De Deense aanvoerder Pernille Harder gaat alleen op weg naar het Oostenrijkse doel, maar gaat vlak voor ze wil schieten neer. De Oekraïense scheidsrechter Kateryna Monzu ziet er geen overtreding in van Laura Feiersinger en daar heeft ze gelijk in.
7'
Bal van de lijn gehaald!
De hoekschop komt laag over de grond en komt na twee overstapjes voor de voeten van Nina Burger. Theresa Nielsen staat goed opgesteld bij de tweede paal en voorkomt het openingsdoelpunt.
7'
Uitbraak van Oostenrijk! Laura Feiersinger ontsnapt aan de rechterflank, maar haar actie eindigt met enkel een hoekschop.
5'
Denemarken speelt Oostenrijk in de kaart door slordig balverlies te leiden. De Oostenrijkse dames leunen achterover en mikken op de counter. Aan Denemarken de taak de rust te bewaren.
3'
Oostenrijk neemt meteen de verdedigende stellingen in. Denemarken mag de bal hebben en gaat op zoek naar het gaatje.
1'
Hopelijk zien we de tegenstander van de OranjeLeeuwinnen aan het werk! Nederland speelt later op de avond tegen Engeland.
1'
Statistieken
Van zowel Denemarken als Oostenrijk is het een fenomenale prestatie dat ze in de halve finale staan. Denemarken doorbrak de hegemonie van Duitsland, door de winnaar van de laatste zes EK's naar huis te sturen. Oostenrijk won van Spanje na strafschoppen en schopt het als debutant al tot de halve finales.
Van alle halve finalisten is Denemarken de enige ploeg die een wedstrijd verloor. In de groepsfase was Nederland te sterk (1-0). Oostenrijk speelde een keer gelijk: Frankrijk 1-1.
Oostenrijk treedt in de voetsporen van de OranjeLeeuwinnen. Nederland debuteerde bij het EK2009 op een eindtoernooi en kwam toen tot de halve finales. Oostenrijk is ook debutant en heeft die prestatie al geëvenaard.
Zowel Denemarken als Oostenrijk wist nog nooit een finale te bereiken. Denemarken strandde bij het EK2001 en EK2013 in de halve finales. Oostenrijk is debutant en presteert buitengewoon goed.