Feyenoord Donderdag, 22. September 2016
TOP Oss
4:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Boere 3. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 12. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 68.  (Simon Gustafson)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Bilal Başaçıkoğlu 76. / Schot met rechts
4 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 90. / Schot met rechts  (Michiel Kramer)

90'
Feyenoord heeft uiteindelijk gemakkelijk de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Tom Boere kreeg in de tweede helft de beste kans. Hij liet na FC Oss op 1-2 te zetten. Aan de overkant liep Feyenoord via Michiel Kramer, Bilal Başaçıkoğlu en Nicolai Jørgensen uit naar een 4-1 zege.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:1 door Nicolai Jørgensen
Nicolai Jørgensen zorgt op aangeven van Kramer nog voor het slotakkoord. Hij schiet een niet te missen kans tegen de touwen.
90'
Gele kaart voor Justin Mathieu (FC Oss)
Mathieu gaat nog op de bon na een onnodige overtreding op Bilal Başaçıkoğlu.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
88'
Invaller Mo el Hankouri laat aan het legioen zien dat hij kan voetballen. Zijn voorzet kan echter niet worden gepromoveerd tot doelpunt.
85'
Daar moet Jones nog even gestrekt naar de hoek. Invaller Justin Mathieu denkt de 3-2 te maken, maar vindt de goalie toch op zijn weg.
82'
En bij FC Oss verlaat de geblesseerde Ayrton Statie het veld voor Dean van der Sluys.
82'
Wissel in bij FC Oss -> Dean van der Sluys
82'
Wissel uit bij FC Oss -> Ayrton Statie
82'
Aanvoerder Vilhena gaat naar de kant bij Feyenoord. Hij geeft de band af aan Kongolo en wordt vervangen door Renato Tapia.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Renato Tapia
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
80'
Ook FC Oss wisselt voor de tweede maal. Boban Lazić gaat naar de kant, hij maakt plaats voor Justin Mathieu.
80'
Wissel in bij FC Oss -> Justin Mathieu
80'
Wissel uit bij FC Oss -> Boban Lazić
78'
Feyenoord wisselt voor de tweede keer. Steven Berghuis verlaat het veld en hij wordt vervangen door jongeling Mo el Hankouri.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Mo el Hankouri
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
76'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Bilal Başaçıkoğlu
Daar is de beslissing. Koeman redt nog op een inzet van Berghuis, maar in de rebound is hij kansloos op de poging van Bilal Başaçıkoğlu.
75'
Gele kaart voor Jorzolino Falkenstein (FC Oss)
De eerste actie van Falkenstein is direct een gele kaart waard. Hij gaat hard door op Woudenberg en wordt op de bon geslingerd door Van Boekel.
73'
Ook de eerste wissel bij FC Oss. Joep van den Ouweland verlaat het veld voor Rotterdammer Jorzolino Falkenstein.
73'
Wissel in bij FC Oss -> Jorzolino Falkenstein
73'
Wissel uit bij FC Oss -> Joep van den Ouweland
73'
Kramer legt goed neer voor Nicolai Jørgensen, maar de invaller krijgt de bal er niet in.
69'
Het zit Bilal Başaçıkoğlu nog niet mee vandaag. Nadat hij in de eerste helft de lat raakte, kopt hij de bal nu tegen de kruising.
69'
De eerste wissel van de wedstrijd is bij Feyenoord. De teleurstellende Simon Gustafson verlaat het veld voor Nicolai Jørgensen.
69'
Wissel in bij Feyenoord -> Nicolai Jørgensen
69'
Wissel uit bij Feyenoord -> Simon Gustafson
68'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Michiel Kramer
Daar is dan toch de goal. Gustafson schiet en via de billen van Michiel Kramer gaat de bal in het Osse doel achter keeper Koeman.
66'
Wat een kans voor FC Oss! Boban Lazić zet enkele Feyenoorder opzij en legt de bal panklaar voor Boere. De spits jaagt de bal oog in oog met doelman Jones over het doel.
62'
Marko Vejinović met een wanhoopspoging van een meter of dertig. Doelman Koeman hoeft wederom niet in actie te komen.
59'
Berghuis en Gustafson nemen de corner snel en de Zweed zet goed voor op Kramer. De lange spits krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal.
57'
Nu wel een goede actie van Bilal Başaçıkoğlu. De buitenspeler draait handig naar binnen en haalt prima uit. Zijn schot wordt gekraakt door Lorenzo Piqué.
54'
Ook in de tweede helft speelt Feyenoord nog niet al te best. Nu mist Karsdorp de bal op een pass van Berghuis.
49'
Kramer wil een strafschop na vasthouden van Kivuvu. Scheidsrechter Van Boekel wuift het echter weg en geeft een hoekschop.
46'
De tweede helft is onderweg in Rotterdam. Weet FC Oss stand te houden in de Kuip?
46'
45'
Feyenoord schoot uit de startblokken in de eigen Kuip. Kramer schoot na een minuut al tegen Koeman op en de daaropvolgende hoekschop werd door Başaçıkoğlu tegen de lat gekopt. Aan de overkant bleek FC Oss wel scherp. Na geklungel van Jones en Woudenberg schoof Boere de 0-1 binnen. Lang konden de Ossenaren niet genieten van hun voorsprong. In de 12e minuut zorgde Berghuis op aangeven van Kramer voor de 1-1. De thuisploeg was daarna dicht bij de voorsprong via Kramer terwijl FC Oss via Janssen en Kivuvu gevaarlijk was.
45'
43'
Marko Vejinović ramt de bal van afstand richting het doel van Koeman. Simon Gustafson staat echter in de weg en houdt de poging van zijn ploeggenoot met zijn arm tegen.
39'
Daar moet Koeman weer handelend optreden. Kramer schiet in, maar de doelman weet er een corner van te maken.
35'
Aan de overkant is Bilal Başaçıkoğlu dicht bij een treffer. Hij haalt prima uit met rechts, maar doelman Koeman tikt de bal net naast zijn doel.
34'
Weer een gevaarlijke uitbraak van FC Oss. Bakx stuurt Janssen de diepte in, maar oog in oog met Jones schiet hij in het zijnet.
31'
Aanvoerder Vilhena probeert het eens van ver. Doelman Koeman klemt de bal gemakkelijk tegen de borst.
27'
Het publiek in de Kuip mort vanaf de tribunes. Feyenoord speelt bijzonder slordig in de eerste 27 minuten.
26'
En nog een kans! Piqué legt de corner terug op de geheel vrijstaande Kivuvu, maar hij schiet in kansrijke positie hoog over.
25'
Twee goede kansen voor Boere! Tot twee keer toe ligt doelman Brad Jones de tweede treffer van de bezoekers in de weg.
24'
Dat had de 2-1 moeten zijn. Gustafson krijgt de bal van Kramer voor zijn mindere rechterbeen en schiet uiteindelijk hoog over het doel van Koeman.
22'
De Brabanders melden zich weer eens op de helft van Feyenoord. Middenvelder Fatih Kamacı krijgt de bal niet bij Boere.
20'
Berghuis draait naar binnen en schiet van ver met links. Ploeggenoot Kramer zorgt ervoor dat de bal het doel van Koeman niet kan bereiken.
15'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
Vilhena gaat hard door op zijn directe tegenstander en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Pol van Boekel.
12'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Steven Berghuis
FC Oss heeft negen minuten kunnen genieten van de voorsprong. Berghuis schiet de bal oog in oog met Koeman in de korte hoek. 1-1.
10'
Feyenoord gaat op jacht naar de gelijkmaker. Berghuis slingert de bal voor, maar Kramer kopt de bal naast het doel van Koeman.
8'
Daar is FC Oss wederom. Janssen zet voor richting Boere, maar de spits kan niet bij de bal. Doeltrap voor Feyenoord.
7'
Berghuis met een scherpe voorzet, die wordt gemist door zowel Michiel Kramer als Tonny Vilhena.
3'
Doelpunt voor FC Oss, 0:1 door Tom Boere
Daar is FC Oss! Geklungel bij Jones en Woudenberg en Tom Boere schuift de bal in het lege Feyenoord-doel.
2'
En tegen de lat! De hoekschop van Berghuis wordt hard tegen de lat geknikt door Bilal Başaçıkoğlu. Feyenoord opent sterk in eigen huis.
2'
Daar is de eerste kans voor Feyenoord. Kramer krijgt de bal van Gustafson, maar Koeman voorkomt de vroege 1-0.
1'
We zijn begonnen in de Kuip. Bekerhouder Feyenoord begint de KNVB-beker met een thuiswedstrijd tegen FC Oss.
1'
Bij Feyenoord geeft trainer Giovanni van Bronckhorst de nodige spelers rust. Marko Vejinović, Simon Gustafson, Bilal Başaçıkoğlu, Michiel Kramer en Lucas Woudenberg spelen vanavond bij de Rotterdammers. Karim El Ahmadi en Eric Botteghin zitten niet bij de selectie. De bezoekers uit Oss treden aan met Ronald Koeman onder de lat. Joep van den Ouweland en Lorenzo Piqué krijgen ook een basisplaats van trainer François Gesthuizen. Zij speelden in de jeugd bij Feyenoord.
De eerste ronde van de KNVB beker wordt vanavond afgesloten in Rotterdam. Bekerhouder Feyenoord neemt het om 20:45 uur op tegen het Brabantse FC Oss. In De Kuip zal scheidsrechter Pol van Boekel de leiding hebben. Danny Makkelie zal fungeren als videoscheidsrechter. Gisteren waren tijdens AFC Ajax - Willem II de rollen nog omgedraaid. De opstellingen van beide ploegen verschijnen ongeveer een uur voor aanvang van het duel onder het kopje wedstrijddetails.

Volle Kuip
Feyenoord is bijzonder goed begonnen aan het nieuwe seizoen en het vertrouwen is dan ook groot in Rotterdam. Afgelopen week werd in de Europa League met 1-0 gewonnen van Manchester United en zondag versloeg de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst PSV met 0-1. De Rotterdammers staan na zes wedstrijden met achttien punten fier bovenaan in de Eredivisie. Dat FC Oss op bezoek komt, betekent niet dat de Kuip leeg zal zijn. Waarschijnlijk is het stadion vanavond helemaal uitverkocht en zullen er 48.000 toeschouwers plaatsnemen. Acht jaar geleden speelden Feyenoord en FC Oss ook tegen elkaar. Destijds hielden de Ossenaren lang stand. Pas in de verlenging liep de thuisploeg uit naar een 3-0 overwinning.

Onderschatting
FC Oss staat momenteel op de vijftiende plaats in de Jupiler League. Na de overwinningen tegen Manchester United en PSV lijkt de wedstrijd tegen FC Oss voor Feyenoord slechts een formaliteit. Aanvaller Steven Berghuis waakt dan ook voor onderschatting. "Als we niet dezelfde strijd leveren als de laatste wedstrijden, kunnen we het ook tegen Oss moeilijk krijgen", blikt hij vooruit op de website van Feyenoord. "Als de inzet bij ons iets minder is, krijgen we dat ook te horen van de supporters. Zij komen donderdag weer massaal naar het stadion. We moeten met dezelfde energie spelen als de afgelopen wedstrijden."

Ronald Koeman junior
Bij de bezoekers uit Brabant staat een bekende naam onder contract. Ronald Koeman junior, de zoon van oud-Feyenoorder Ronald Koeman zal vanavond onder de lat staan. "Dat is een droom die gaat uitkomen natuurlijk", zei hij in gesprek met FOX Sports. "Ik zal er ook van proberen te genieten, misschien is het wel de laatste keer dat ik in zo'n groot stadion speel." Of zijn vader komt kijken in de Kuip, is nog de vraag. "Ik heb hem wel gevraagd of hij komt kijken. Maar hij moet vrijdag in trainingskamp, want hij speelt zaterdag weer. Als hij kan dan komt hij, dat weet ik zeker. Maar het is ook live op tv volgens mij, dus daar kan hij het ook zien."