0:1
(Heenwedstrijd 0:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Shane Long 90. / Schot met rechts  (Josh Sims)

90'
Na rust beet Liverpool wat meer van zich af en kreeg het ook wat mogelijkheden. Een afstandsschot van Can verdween bijna miraculeus in het doel na een blunder van Forster. Kansen voor Sturridge vlogen net over het doel. En Coutinho krulde de bal net voorbij de buitenste paal. Southampton trok zich volledig terug en deed dat met succes. De muur van de Saints bleek een te groot obstakel voor Liverpool. In blessuretijd counterde de Saints zelfs naar 0-1. Shane Long was de gevierde man.
90'
90'
Doelpunt voor Southampton FC, 0:1 door Shane Long
In blessuretijd beslist Shane Long het duel. Na een pijlsnelle counter schiet de invaller de bal voorbij doelman Karius. Southampton gaat naar de finale van de League Cup!
89'
Georginio Wijnaldum mag zich laten zien in de slotminuten van de wedstrijd. De landgenoot is de vervanger van Coutinho. Gaat Wijnaldum het dan doen voor Liverpool?
87'
Wissel in bij Liverpool FC -> Georginio Wijnaldum
87'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
87'
Hotse-Klotse-Begonia voetbal op Anfield! Oh, oh, oh wat is het spannend hier. Liverpool gaat de lange bal spelen en gokt dat de bal een keer goed valt in het strafschopgebied van Southampton.
84'
Gaat Southampton het grote slotoffensief van Liverpool overleven? Het wordt wel heel lastig voor de Saints. Ze staan bijna met z'n allen in het eigen strafschopgebied.
81'
Wissel in bij Southampton FC -> Josh Sims
81'
Wissel uit bij Southampton FC -> Nathan Redmond
80'
Poging van Coutinho! Eindelijk zien we wat van de Braziliaanse ster. Coutinho snijdt naar binnen en haalt uit richting de verre hoek. Het schot verdwijnt echter een metertje naast het doel.
78'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
78'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Emre Can
78'
Vorig seizoen behaalde Liverpool nog de finale door Stoke City te verslaan na strafschoppen. In de finale op Wembley was Manchester City uiteindelijk te sterk na strafschoppen.
74'
Southampton trekt zich met alle elf spelers terug op eigen helft. Zelfs diepste spits Shane Long staat mee te verdedigen voor zijn eigen defensie.
71'
De spanning neemt toe en is duidelijk zichtbaar op de gezichten van de fans. Liverpool heeft nog niet gewisseld en heeft bijvoorbeeld de mogelijkheden om Wijnaldum en Divock Origi in te brengen.
68'
Nog een kwart wedstrijd te spelen op Anfield. Liverpool kreeg in de afgelopen tien minuten drie goede kansen en wordt steeds sterker. De amusementswaarde van het duel groeit dan ook met de minuut!
65'
Sturridge weer dichtbij! Dit keer trekt Jordan Henderson de bal voor vanaf de linkerkant. De inlopende Sturridge wipt de bal bij de eerste paal net over het doel.
61'
Wat een kans voor Sturridge! Southampton krijgt de bal niet goed weg na een puntgave voorzet van James Milner. Sturridge probeert het vlak voor het doel met een halve omhaal, maar ziet zijn poging een metertje over vliegen.
59'
Wissel in bij Southampton FC -> Pierre-Emile Højbjerg
59'
Wissel uit bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
59'
Een blessurebehandeling is benodigd voor Ward-Prowse. De Engelse middenvelder komt wat ongelukkig terecht na een luchtduel. Ward-Prowse kan niet verder en wordt vervangen door Pierre-Emile Højbjerg.
56'
Wat een knal van Can! Een harde knaller van flinke afstand van Emre Can gaat vol richting doelman Forster. De doelman van Southampton heeft veel moeite, maar weet de bal net voor de lijn weg te slaan.
52'
James Ward-Prowse slingert de bal voor het doel. Bij de tweede paal bereikt de bal bijna de voeten van Redmond. Doelman Karius is echter net op tijd om deze weg te tikken.
50'
Het gemis van Nathaniel Clyne is toch groter dan gedacht. De rechtsback die kampt met een ribblessure wordt vanavond vervangen door Trent Alexander-Arnold. De jonge rechtsback heeft het echter zeer lastig met Redmond en kan aanvallend weinig brengen.
47'
De tweede helft is begonnen met Shane Long in plaats van Jay Rodriguez bij Southampton. Liverpool zal van zich af moeten bijten wil het, net als vorig seizoen, de finale van de League Cup bereiken.
46'
Wissel in bij Southampton FC -> Shane Long
46'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jay Rodriguez
46'
45'
Na een zeer rustig eerste half uur waarin weinig gebeurde zat het venijn in de staart. In het laatste kwartier waren er grote mogelijkheden voor Southampton na geweldige acties van Redmond. De kansen van dichtbij waren echter niet besteed aan Tadić en aanvoerder Davis. Liverpool speelt slordig en mag blij zijn dat het nog 0-0 staat. In de tweede helft zullen de Reds aan de bak moeten om de 1-0 van twee weken geleden om te draaien in een overwinning.
45'
41'
Oh, oh Davis! Wat speelt Redmond een weergaloze partij! Opnieuw snelt de rappe buitenspeler voorbij iedereen. Na Tadić is het nu echter Davis die het buitenkansje vlak voor het doel hoog over weet te schieten.
38'
Wat een kans voor Tadić! Hier hadden de bezoekers op 0-1 moeten komen. Redmond belegt een prima actie en passeert enkele Liverpool-verdedigers. De buitenspeler zet Tadić vrij voor doelman Karius. De uitkomende Duitser keert de bal echter door zijn doel klein te maken.
36'
Southampton hoeft niet bepaald bang te zijn van Liverpool. De Saints hebben hun zaakjes prima op orde in de defensie. En dat terwijl de defensieve leider, Virgil van Dijk, ontbreekt wegens een blessure.
32'
Schot van Davis geblokt! Nathan Redmond komt op snelheid aan de linkerkant en trekt de bal voor het doel. Via het hoofd van Dejan Lovren komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Steven Davis. Het schot van de aanvoerder wordt echter geblokkeerd.
31'
Na een half uur spelen blijven de grote kansen voorlopig uit. Liverpool kon slechts klein gevaar stichtten via rollertjes van Roberto Firmino en Sturridge.
28'
De finale van de League Cup, ook wel Capitol One Cup genoemd, wordt al over een maandje gehouden. Op 26 februari staan de beste twee teams van dit bekertoernooi tegenover elkaar op het magische Wembley.
24'
Daar had Southampton de kans om gevaarlijk te worden voor het doel. Dušan Tadić moet echter te lang wachten op aansluiting van zijn teamgenoten, waardoor zijn voorzet weggewerkt kan worden.
21'
Liverpool komt wat beter in de wedstrijd! Dit keer is Roberto Firmino de man van het gevaar. De Braziliaan kapt Oriol Romeu uit om vervolgens met een laag schot uit te halen richting doelman Forster.
18'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van de voeten van Daniel Sturridge. De spits van Liverpool ziet zijn te slappe schot gemakkelijk gekeerd worden door doelman Fraser Forster.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd zit erop. Southampton doet goed mee in de openingsfase en geeft Liverpool weinig tot geen ruimte.
11'
In de andere halve finale staan Hull City en Manchester United morgen tegenover elkaar. De eerste wedstrijd op Old Trafford werd met 2-0 gewonnen door de Red Devils.
8'
Er gebeurt nog weinig in de openingsfase van de wedstrijd. Southampton trekt zich terug en laat Liverpool komen. De Reds moeten vanavond in de aanval om het 1-0 verlies van de heenwedstrijd goed te maken.
5'
Zoals gezegd vanavond geen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum op het veld. Wijnaldum zit op de reservebank bij Liverpool, terwijl Van Dijk afwezig is bij Southampton door een blessure.
2'
Scheidsrechter Martin Atkinson heeft het startsignaal gegeven aan de return in de halve finale van de League Cup! Liverpool moet een 1-0 achterstand op Southampton goedmaken in eigen huis.
1'
De opstellingen
Georginio Wijnaldum staat vanavond niet in de basis. Liverpool wil namelijk wat aanvallender voetballen en verkiest Daniel Sturridge. Nathaniel Clyne heeft een ribblessure en wordt vervangen door Trent Alexander-Arnold.

Bij Southampton ontbreekt Virgil van Dijk met een blessure en zitten Cuco Martina en Jordy Clasie op de bank. Steven Davis is juist terug van een blessure en krijgt direct de voorkeur boven Pierre-Emile Højbjerg.
Van harte welkom bij de return in de halve finale van de League Cup. Het duel tussen Liverpool FC en Southampton FC begint woensdagavond om 21.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Liverpool. Rond de klok van acht uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Liverpool FC
Het team van manager Jürgen Klopp verkeert niet in een beste vorm. In de afgelopen drie competitiewedstrijden werden slechts twee punten gesprokkeld. Na gelijke spelen tegen Sunderland AFC en Manchester United werd afgelopen zaterdag, ondanks twee doelpunten van Roberto Firmino, in eigen huis verloren van het laag geklasseerde Swansea City: 2-3.

In het eerste duel van de halve finale League Cup was Southampton met 1-0 te sterk. Door een vroeg tegendoelpunt van Nathan Redmond ging Liverpool onderuit in Zuid-Engeland. Zaak is om dit op het eigen Anfield te herstellen. Aanvoerder Jordan Henderson lijkt de wedstrijd gewoon te kunnen halen. De ervaren middenvelder was de laatste weken niet 100% fit door een hielblessure.

The Saints wisten afgelopen weekend wel een overwinning te boeken. Op Saint Mary’s was de ploeg van manager Claude Puel met 3-0 te sterk voor landskampioen Leicester City. Southampton stond al voor rust met 2-0 voor door doelpunten van James Ward-Prowse en Jay Rodriguez. In de slotfase tilde Dušan Tadić de score naar 3-0 vanaf de strafschopstip.

In de thuiswedstrijd tegen Leicester zag coach Puel wel Virgil van Dijk uitvallen na 55 minuten. Onze landgenoot moest gewisseld worden na een tik op zijn enkel. De nieuwe aanvoerder van Southampton is dan ook een twijfelgeval voor woensdagavond. Middenvelder Steven Davis zal wel weer deel uitmaken van de selectie na enkele weken van afwezigheid.