De Graafschap Donderdag, 16. Mei 2013
Roda JC Kerkrade
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anco Jansen 35. / Schot met rechts  (Gregor Breinburg)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Frank Demouge 55. / Kopbal  (Mark-Jan Fledderus)

90'
Samenvatting

De wedstrijd is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Na rust kwam Roda JC beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker van de Limburgers. Frank Demouge kopte een hoekschop van Mark Jan Fledderus tegen de touwen. Roda JC bleef ook na de treffer lange tijd de betere partij, maar wist geen grote kansen meer te creëren. Het laatste kwartier begon De Graafschap weer mogelijkheden te krijgen. Met name de kopbal van Jordan Garcia-Calvete was een grote kans, het bleef echter bij 1-1.
90'
90'
De blessuretijd loopt in Doetinchem.
89'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
89'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
88'
Het is bijna afgelopen op De Vijverberg. De spanning is om te snijden!
84'
Weer de superboeren! De thuisploeg is dichtbij een treffer. Gregor Breinburg geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Jordan Garcia-Calvete kan vrij koppen,maar doet dit in de handen van Filip Kurto.
82'
De thuisploeg is nadrukkelijk opzoek naar de 2-1. De Graafschap lijkt met slechts een gelijkspel het heel moeilijk te gaan krijgen aanstaande zondag in Kerkrade.
78'
Oef! Grote kans voor De Graafschap. Jordan Garcia-Calvete kan alleen af op Filip Kurto. het schot van Garcia-Calvete wordt tot corner verwerkt door de doelman.
78'
De Graafschap heeft inmiddels twee keer gewisseld. Lazic speelt na het vertrek van Vincken iets aanvallender.
76'
Wissel in bij De Graafschap -> Robin Pröpper
76'
Wissel uit bij De Graafschap -> Frank van Kouwen
75'
Wissel in bij De Graafschap -> Ties Evers
75'
Wissel uit bij De Graafschap -> Tim Vincken
74'
Roda JC probeert het maar eens van afstand. Mark Jan Fledderus met het schot. Naast!
73'
Er is nog ruim een kwartier te spelen in Doetinchem. Gaat er nog een winnaar komen?
69'
Anco Jansen lijkt inmiddels voor zijn eigen verdediging de spelmaker te willen spelen. Zonder succes, Jansen speelt de bal over de zijlijn.
66'
Het is spannend op De Vijverberg. Roda JC is weer de betere ploeg, maar De Graafschap loert gevaarlijk op de counter.
63'
De Graafschap is weer in de aanval. Adil Auassar probeert het met een hard schot, maar zijn schot gaat over.
61'
Gele kaart voor Abel Tamata (Roda JC Kerkrade)
De bezoekers worden steeds feller en begaan steeds meer overtredingen. Tamata krijgt nu ook geel.
60'
Gele kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
Frank Demouge is veel te laat met zijn sliding en maakt een overtreding op Vlatko Lazic. Demouge krijgt terecht een kaart.
58'
De Graafschap moet wat verzinnen om onder de druk van Roda JC uit te komen. Op deze manier gaat Roda JC snel op voorsprong komen.
57'
De scheidsrechter fluit erg veel in het voordeel van de bezoekers. Dit is niet altijd terecht.
55'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Frank Demouge
Het staat weer gelijk op De Vijverberg. Mark Jan Fledderus neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. Frank Demouge kopt de bal van dichtbij tegen de touwen.
55'
Mark Jan Fledderus jaagt de boel op, Roda zet aan!
54'
Gele kaart voor Frank van Kouwen (De Graafschap)
Frank van Kouwen krijgt de gele kaart. Hij begaat een overtreding op Mark Jan Fledderus, laatstgenoemde maakt veel theater.
53'
Oei Anco Jansen! Het spel gaat over en weer. Anco Jansen kan schieten vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Zijn schot gaat maar net voorlangs.
52'
Doelpunt afgekeurd! Sanharib Malki scoort voor Roda JC. Maar de scheidsrechter heeft al gefloten. Danilo beging een overtreding zodat Malki kon schieten.
52'
Roda is goed uit de kleedkamer gekomen. Mark Jan Fledderus neemt een vrije trap, maar ziet Joost Terol redding brengen op zijn inzet.
50'
Mogelijkheid voor Roda JC. Frank Demouge kopt een hoekschop van Mark Jan Fledderus voorlangs.
49'
Auassar staat weer in het veld en gaat door.
48'
Adil Auassar ligt geblesseerd op het veld en heeft verzorging nodig.
46'
We zijn weer begonnen in Doetinchem, Roda JC heeft afgetrapt.
46'
45'

De Graafschap staat geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Roda JC was ruim een half uur de betere partij. Roda JC was al gewaarschuwd door Anco Jansen, een afstandsschot van de aanvaller ging net naast het doel. Even later was het wel raak, Jansen schoot de bal op een schitterende manier in de bovenhoek. Vanaf dat moment loerde De Graafschap op de counter en werd Roda JC niet meer gevaarlijk.
45'
45'
Nog één minuut blessuretijd.
45'
De thuisploeg loert op de counter. Vlatko Lazic ontsnapt aan de rechterkant en speelt de bal naar Piotr Parzyszek. De Pool kan schieten, maar zijn landgenoot brengt redding.
43'
Roda JC duikt weer op voor het doel van De Graafschap. Guus Hupperts trekt vanaf de rechterflank naar binnen en schiet met links. De bal gaat naast.
42'
Rare wissel van Ruud Brood. Rob Wielaert lijkt niet geblesseerd maar wordt wel vervangen door Abel Tamata.
41'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Abel Tamata
41'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rob Wielaert
40'
De Graafschap speelt inmiddels met veel vertrouwen.
39'
Eerder vanavond won Go Ahead Eagles in eigen huis met 1-0 van Eredivisionist VVV Venlo. De Graafschap moet nog een klein uur volhouden om deze stunt te evenaren.
37'
Geheel tegen de verhouding in staat De Graafschap op een 1-0 voorsprong. Kan de thuisploeg stunten?
35'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Anco Jansen
Wat een geweldig doelpunt van Anco Jansen! Gregor Breinburg geeft de bal aan Anco Jansen. Laatstgenoemde trekt vanaf de linkerkant naar binnen en haalt verwoestend uit. De bal is onhoudbaar voor doelman Kurto.
35'
Weer De Graafschap! Een vrije trap van Tim Vincken vanaf de linkerflank wordt voorlangs gekopt door Milan Massop.
34'
De thuisploeg wordt eindelijk gevaarlijk. Een voorzet van Adil Auassar kan op het laatste moment onschadelijk gemaakt worden. De Graafschap krijgt nu een vrije trap op een gevaarlijke plek.
33'
Oei! Eindelijk een grote mogelijkheid voor De Graafschap. Jordan Garcia-Calvete legt de bal klaar voor Anco Jansen. De aanvaller kan schieten van ongeveer zeventien meter. Zijn schot gaat maar net naast het doel van Roda, Kurto was kansloos.
32'
De passing van de thuisploeg is veel te slordig. Het is een wonder dat Roda JC nog niet heeft kunnen profiteren van de slordigheden van De Graafschap.
28'
Eindelijk een schot op doel van De Graafschap. Tim Vincken komt vanaf de rechterflank naar binnen en schiet met links. het schot is te slap en gaat in de handen van Filip Kurto.
28'
Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de defensie van De Graafschap gruwelijk in de fout gaat. Ze spelen ontzettend slordig.
27'
Wederom een mogelijkheid voor Roda JC. Mark Jan Fledderus geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Sanharib Malki krijgt de bal voor de voeten, maar zijn schot gaat over.
26'
De duels worden feller, De Graafschap zet aan. De wedstrijd kan wel een doelpunt gebruiken.
22'
Normaliter moeten de superboeren het hebben van fysiek voetbal en strijd, in Roda JC hebben ze een ploeg getroffen met fysiek sterke spelers. Roda JC is de betere partij.
20'
De eindpass ontbreekt nog bij de thuisploeg, deze komt telkens niet aan.
16'
Weer Roda! Arnaud Djoum weet Mitchell Donald voor het doel te bereiken. Donald schiet de bal, maar Terol kan makkelijk redding brengen. Het kan niet lang meer duren voordat Roda de 1-0 maakt.
16'
Vincken is weer opgelapt en kan vooralsnog doorspelen.
15'
Tim Vincken ligt geblesseerd op het veld, de rechtsbuiten annex middenvelder heeft verzorging nodig.
13'
Er is inmiddels een grote rookwolk voor het doel van Roda JC, het meegekomen publiek uit Kerkrade steekt fakkels af en daar heeft doelman Kurto last van.
9'
Oef! Grote mogelijkheid voor Roda JC. Mitchell Donald geeft de bal aan Guus Hupperts. Laatstgenoemde geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Sanharib Malki kan de bal binnen tikken, maar krijgt de bal niet langs doelman Terol.
8'
Roda JC speelt de bal rustig rond, op zoek naar ruimte. Grote kansen zijn er nog niet geweest.
3'
De sfeer zit er goed in. Zowel het bezoekersvak als het thuispubliek laat zich horen!
2'
Eerste gevaar komt van de bezoekers. Danilo geeft een bal voor vanaf de rechterflank. Terol kan de bal uit de lucht plukken.
1'
We zijn begonnen in Doetinchem, De Graafschap heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd De Graafschap tegen Roda JC Kerkrade. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag vanuit stadion De Vijverberg. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

De tweede ronde van de promotie/degradatie play-offs gaat van start. Roda JC moet op bezoek in Doetinchem bij De Graafschap en is als Eredivisionist de favoriet. De Limburgers wonnen afgelopen weekend met 1-0 van sc Heerenveen en gaan met een goed gevoel de play-offs in. De Graafschap heeft inmiddels vier wedstrijden op rij gewonnen. De laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen van FC Den Bosch en Telstar. In de eerste ronde van de promotie/degradatie play-offs wonnen de Doetinchemmers twee keer van Fortuna Sittard.

Vorig jaar kwamen beide teams uit in de Eredivisie. De superboeren verloren in eigen huis met 2-1 van Roda JC. Sanharib Malki en Adil Ramzi waren trefzeker voor de Limburgers. Yuri Rose scoorde het Doetinchemse doelpunt. Op bezoek in Kerkrade won De Graafschap echter met 2-0 dankzij treffers van Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui. De winnaar van deze tweeluik moet vervolgens nog een derde en laatste ronde spelen. Sparta Rotterdam of Helmond Sport is dan de tegenstander.

Laurent Delorge en Jimmy Hempte doen niet mee bij Roda JC, beide spelers zijn geblesseerd. Ook bij De Graafschap ontbreekt er een tweetal, Karim Tarfi en Santy Hulst zijn nog altijd geblesseerd. Jochem Jansen was een twijfelgeval, de rechtsback heeft te veel last van zijn knie en wordt in de basis vervangen door Milan Massop. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt Yuri Rose door de thuisploeg in het zonnetje gezet. De middenvelder werd dit seizoen kampioen met Cambuur en kwam tussen 2009 – 2012 uit voor de thuisploeg. Rose speelde 91 competitiewedstrijden voor de superboeren.