Fortuna Sittard
3:1
(Heenwedstrijd 4:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dean Koolhof 65. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Nathaniël Will 79. / Schot met rechts  (Nathan Kabasele)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sjoerd Linssen 84. / Kopbal  (Patrick N'Koyi)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Vermeij 87. / Schot met links  (Nathan Kabasele)

90'
Het is afgelopen in Doetinchem en De Graafschap heeft zoals verwacht de tweede ronde van de play-offs bereikt. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg en voor Fortuna zit het seizoen er zodoende op.
90'
87'
Doelpunt voor De Graafschap, 3:1 door Vincent Vermeij
Nog een doelpunt voor de thuisploeg! Op aangeven van Kabasele kan Vermeij van dichtbij de bal met links achter doelman Kaya schieten. Na zijn twee eerdere grote missers in de eerste helft, zal hij blij zijn met dit doelpunt.
84'
Doelpunt voor Fortuna Sittard, 2:1 door Sjoerd Linssen
Een eretreffer voor Fortuna! N'Koyi heeft vanaf links een prima voorzet in huis. Linssen treft in de lucht de Linssen van De Graafschap af en kopt de bal achter de kansloze Zwarthoed.
82'
Opnieuw kan Kabasela na een een-tweetje uithalen van binnen het strafschopgebied. Via een been van een Fortuna-verdediger gaat zijn rollertje naast.
81'
En De Graafschap blijft doorgaan. Kabasele wurmt zich door de defensie van Fortuna en schiet van dichtbij in. Zijn inzet wordt gepakt door Kaya.
80'
Lazić krijgt de kans om vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied uit te halen, maar hij schiet hoog over.
79'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:0 door Nathaniël Will
Opnieuw een doelpunt voor de thuisploeg! Hoe makkelijk kan het zijn: Kabasele legt de bal van binnen het strafschopgebied van Fortuna af op de inlopende Will. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schiet hij de bal simpel achter Kaya.
77'
Wissel in bij De Graafschap -> Soufian Echcharaf
77'
Wissel uit bij De Graafschap -> Milan Massop
75'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Bob Vankan
75'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Jeffrey Vlug
74'
Na een afgeslagen vrije trap haalt Voorn ineens uit. Zijn poging vliegt over.
73'
Kabasele heeft wat heel moois in gedachten als hij probeert te scoren met een hakbal. Zijn poging treft geen doel. Desondanks is het leuk om te zien.
72'
Wissel in bij De Graafschap -> Caner Cavlan
72'
Wissel uit bij De Graafschap -> Dean Koolhof
70'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Lars Gulpen
70'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Gevaro Nepomuceno
68'
Gele kaart voor Fatih Turan (Fortuna Sittard)
Geel voor Turan nadat hij Kabasele vasthoudt.
66'
Een schot van invaller Amoah vlak na de goal van Koolhof vliegt naast het doel van Zwarthoed.
65'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Dean Koolhof
Doelpunt voor De Graafschap! Uit een uittrap van Zwarthoed belandt de bal bij Koolhof. Die ontdoet zich van zijn tegenstander en heeft alleen Kaya nog voor zich. Die passeert hij door de bal tussen de benen van de doelman te schieten.
64'
Gele kaart voor Ted van de Pavert (De Graafschap)
Van de Pavert krijgt een kaart na hard inkomen bij N'Koyi.
62'
In deze hoogstwaarschijnlijk laatste wedstrijd van Fortuna dit seizoen hebben de supporters van die club het zo te zien prima naar hun zin in het uitvak. De stemming zit er daar goed in!
59'
Fortuna-coach Boessen heeft er nog maar een aanvaller bijgegooid om het onmogelijke waar te maken. Het heeft er echter totaal geen schijn van dat Fortuna in Doetinchem überhaupt gaat scoren, want De Graafschap is tot dusver heer en meester in de tweede helft.
58'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Patrick Amoah
58'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Jordie Briels
56'
In dezelfde minuut wordt een afstandsschot van Vermeij onderweg aangeraakt en vliegt zo richting het doel van Fortuna. Opnieuw redt Kaya.
56'
Een voorzet van Lazić verrast doelman Kaya bijna. Hij is echter attent en haalt de voorzet nog net onder de lat vandaan.
53'
Koolhof heeft de bal voor het inschieten, maar hij vindt Kaya op zijn weg. Koolhof kreeg de bal op een presenteerblaadje van Vermeij alleen hij weet de bal dus niet achter Kaya te krijgen. Wat een kans toch weer voor de thuisploeg.
52'
Khalouta probeert een voorzet van Briels tot doelpunt te promoveren. Hij springt om te koppen, maar raakt de bal niet goed waarna het gevaar is geweken.
51'
Massop slalomt door de defensie van Fortuna heen en schiet daarna van dichtbij in de korte hoek. Doelman Kaya redt opnieuw.
48'
van de Pavert werkt de bal na een vrije trap richting het doel van Fortuna, maar Kaya weet die bal te vangen.
47'
Beide ploegen zijn overigens ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
De bal rolt weer in Doetinchem als De Graafschap heeft afgetrapt voor de tweede helft. Gaat er hier nog een wonder plaatsvinden? Dan moet Fortuna in een helft nog vier doelpunten maken.
46'
45'
Het is rust in Doetinchem en er is nog niet gescoord. Fortuna probeerde het wel, maar kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke mogelijkheid. De grootste kansen waren dan ook voor Vermeij namens De Graafschap. Hij wist het net echter niet te vinden en dus staat het nog 0-0.
45'
42'
Aan de andere kant is nu Khalouta gevaarlijk. Hij stuurt een prima voorzet het strafschopgebied van De Graafschap in, maar ook hij vindt geen ploeggenoot om het af te maken.
41'
Met een knappe actie krijgt Kabasele de bal tussen twee man in alsnog voor, maar geen van zijn teamgenoten had dat nog verwacht en dus levert de goede actie van Kabasele niets op.
37'
Kis krijgt de bal links in het strafschopgebied en besluit het zelf te proberen. Zijn schot vanuit de moeilijke hoek vliegt hoog over.
35'
Opnieuw is Vermeij dichtbij een treffer. Kabasele krijgt de bal nadat Nepomuceno wegglijdt en speelt met een fraaie pass Vermeij aan. Die komt daardoor vrij voor Kaya, maar hij schiet de bal voorlangs.
34'
Kabasele stuurt vanaf rechts een lage voorzet het strafschopgebied van Fortuna in, maar niemand van De Graafschap doet wat met die voorzet.
32'
Een fantastische redding van Kaya voorkomt dat Vermeij scoort. De aanvaller van De Graafschap kopt de bal uit een voorzet van Massop richting de hoek, maar met een prima reflex haalt Kaya de bal uit zijn doel.
31'
Zoals reeds geschreven ligt het initiatief dus bij Fortuna, maar desondanks zijn de gevaarlijkste momenten tot dusver voor de thuisploeg geweest. Fortuna komt bovendien maar niet tot een uitgespeelde kans en is dus weinig gevaarlijk.
27'
Wissel in bij De Graafschap -> Ties Evers
27'
Wissel uit bij De Graafschap -> Robin Pröpper
26'
Pröpper ligt geblesseerd op het veld na een sprintduel waarbij hij naar zijn hamstring grijpt. Hij kan zo te zien niet verder.
23'
Koolhof maakt ruimte voor het schot en haalt uit vanaf een meter of twintig. Zijn harde lage schot vliegt maar rakelings naast het doel van Fortuna-doelman Kaya.
21'
Het zijn de supporters van Fortuna Sittard die vanavond de sfeer maken in De Vijverberg. Aan het ligt het in ieder geval niet.
17'
Linssen probeert het eens van grote afstand, maar zijn schot gaat ruim naast. Dat was wel een heel opportunistische poging.
17'
Het initiatief ligt in de openingsfase duidelijk bij de bezoekers en dat is uiteraard niet vreemd aangezien zij de ploeg zijn die doelpunten moeten maken.
14'
Een misverstand tussen verdediger Janssen en doelman Kaya zorgt er bijna voor dat een speler van De Graafschap kan profiteren. Het loopt voor Fortuna echter allemaal goed af.
12'
Ondanks het feit dat seizoenkaarthouders van De Graafschap vanavond gratis naar binnen mochten, vertoont stadion De Vijverberg toch flink wat lege plekken.
9'
Aan de andere kant is het Will die tot tweemaal toe op doel schiet. Zijn eerste poging wordt geblokt en zijn tweede gaat via het been van een Fortuna speler maar net over de kruising.
8'
Namens Fortuna laat ook Vlug zich zien. Hij krijgt van de verdedigers van De Graafschap de ruimte om uit te halen en doet dit dan ook. Van iets buiten het strafschopgebied haalt hij uit, maar Zwarthoed redt.
6'
Bijna is daar de vroege treffer van De Graafschap. Na een snelle uitval van de Superboeren gaat de eindpass richting Will, maar goed verdedigend werk van Briels voorkomt dat hij kan scoren. Dat zag er desondanks gevaarlijk uit!
5'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de thuisploeg. De bal gaat richting Vermeij die hoog springt maar de bal niet raakt.
3'
De meegereisde supporters van Fortuna Sittard hebben er in ieder geval nog wel vertrouwen in want zij laten zich duidelijk horen in de openingsminuten in Doetinchem.
1'
Fortuna Sittard heeft afgetrapt in stadion De Vijverberg! Kan Fortuna stunten door tegen alle verwachtingen in naar de tweede ronde van de play-offs door te stromen? We gaan het nu zien!
1'
Goedenavond en welkom bij het duel tussen De Graafschap en Fortuna Sittard dat wordt gespeeld in het kader van de eerste ronde van de play-offs voor promotie/degradatie. Vanavond is het de tweede keer binnen een week dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Afgelopen maandag was dat in Sittard, vanavond wordt de return gespeeld in stadion De Vijverberg te Doetinchem. De wedstrijd zal starten om kwart voor zeven en wordt geleid door scheidsrechter Eric Braamhaar. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal voor u live verslag doen van de confrontatie tussen De Graafschap en Fortuna Sittard.

De heenwedstrijd
Zoals reeds geschreven speelden de elftallen uit Doetinchem en Sittard ook afgelopen maandag tegen elkaar om in de race te blijven om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. In deze wedstrijd zette De Graafschap een grote stap om de tweede ronde van de play-offs te bereiken. In Sittard wonnen de Superboeren namelijk met maar liefst 1-4. Grote man aan de kant van de bezoekers in dat treffen was Nathan Kabasele. De Belgische aanvaller met Congolese roots wordt door de ploeg uit Doetinchem dit seizoen gehuurd van RSC Anderlecht en hij scoorde maandag twee van de vier doelpunten die De Graafschap maakte. Vooral zijn tweede treffer was van grote schoonheid en is hier terug te zien. Jurrie Koolhof en Vincent Vermeij complementeerden vervolgens het kwartet doelpunten van de bezoekers. Tussendoor maakte Lars Gulpen namens de thuisploeg de 1-3. Fortuna Sittard staat zodoende een haast onmogelijke opgave te wachten want wil het team van trainer Willy Boessen de tweede ronde van de play-offs halen, dan moeten zijn mannen met minimaal vier doelpunten verschil winnen.

De return
Ondanks de slechte uitgangspositie van zijn elftal geloof Boessen er nog wel in. “Als je er niet in gelooft moet je thuisblijven. Zwolle heeft van Ajax gewonnen met 5-1, Real Madrid wint van Munchen met 4-0. Ik zou niet weten waarom we geen goals kunnen maken bij De Graafschap”, aldus de trainer van Fortuna op de eigen clubwebsite. Dat de ploeg uit Limburg inderdaad kan scoren tegen De Graafschap bewees het eerder dit seizoen. Zowel uit als thuis won Fortuna namelijk van de Superboeren. In Sittard wonnen de Limburgers met 2-0 en in Doetinchem met 1-0. Echter, aan een dergelijke overwinning heeft Fortuna vanavond dus niets. Jan Vreman, momenteel interim-trainer bij De Graafschap, staat ook volgend jaar voor de groep bij de Superboeren, zo werd vandaag bekend. Vreman en de club kwamen een contract voor één jaar overeen. De coach ziet na de eclatante overwinning van afgelopen maandag geen redenen om zijn basiself te wijzigen en begint dus met dezelfde spelers aan het treffen met Fortuna. De complete opstellingen van beide elftallen zijn hier te vinden. De winnaar van dit treffen speelt overigens in de tweede ronde tegen de nummer zestien van de Eredivisie, waarschijnlijk RKC Waalwijk.