02.05.2014 20:44

De Graafschap overtuigend naar tweede ronde

Het seizoen voor Fortuna Sittard zit erop want die ploeg verloor in Doetinchem met 3-1 opnieuw van De Graafschap nadat er maandag al thuis met 4-1 was verloren. Voor de Superboeren wacht nu de tweede ronde van de play-offs waarin hoogstwaarschijnlijk RKC Waalwijk de tegenstander zal zijn.

Vanaf de aftrap zocht Fortuna Sittard, gesteund door de meegereisde supporters, de aanval om zo snel een doelpunt te maken. Hoewel het initiatief, vooral in de openingsfase, dus bij de bezoekers lag, kwamen zij niet tot een uitgespeelde kans. Middels een afstandsschot dat eenvoudig werd gepakt door De Graafschap-doelman Theo Zwarthoed kwam Jeffrey Vlug namens Fortuna nog het dichts bij een doelpunt. Aan de andere kant was De Graafschap een stuk gevaarlijker. Met name Vincent Vermeij was tweemaal dicht bij een doelpunt. Eerst kopte de aanvaller op aangeven van Milan Massop prima in maar voorkwam Fortuna-keeper Ferhat Kaya met een knappe redding een goal. Daarna kreeg hij de bal aangespeeld door medeaanvaller Nathan Kabasele waarna hij vrij voor Kaya kwam. Ditmaal schoot hij voorlangs. Zo gingen beide ploegen de rust in zonder dat er was gescoord.

Na de hervatting bleef De Graafschap de meest gevaarlijke ploeg en kwam Fortuna er nauwelijks nog aan te pas. Nadat Vermeij al een grote kans had gemist, bracht hij na twintig minuten spelen in de tweede helft zijn team op voorsprong. Middels een uittrap van Zwarthoek belandde de bal bij de middenvelder van De Graafschap. Hij passeerde zijn man en trof vervolgens doel door de bal langs Kaya te schuiven. Mocht Fortuna nog enige hoop hebben om de tweede ronde van de play-offs te bereiken, dan was die nu definitief vervlogen. Dit was al helemaal het geval toen Nathanië Will er ruim tien minuten voor tijd 2-0 van maakte. Op aangeven van Kabasele schoot hij raak vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna volgden er nog maar liefst twee doelpunten. De eerste was namens de bezoekers voor Sjoerd Linssen. Hij kopte een voorzet van Patrick N’Koyi knap achter Zwarthoed. Drie minuten voor tijd zorgde Vermeij voor het slotakkoord. Opnieuw was de voorzet van Kabasele, die wederom een prima wedstrijd speelde, en ditmaal was het dus Vermeij die van dichtbij raak schoot.