14:30 uur
FC Den Bosch
2:1
(Heenwedstrijd 3:1)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ralf Seuntjens 17. / Schot met rechts  (Barry Maguire)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 71. / Schot met rechts  (Jordan Botaka)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 89. / Schot met rechts  (Adil Auassar)

90'
Samenvatting

In de tweede helft was Excelsior dominant. De thuisploeg ging opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook. Lars Veldwijk verschalkte doelman Bruno Appels met een lob. Vlak voor tijd schoot Veldwijk wederom raak, waardoor Excelsior zelfs nog met de overwinning aan de haal ging.
90'
90'
Nog twee minuten blessuretijd.
89'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:1 door Lars Veldwijk
Excelsior gaat de wedstrijd nog winnen. Auassar geeft de bal aan Veldwijk. Die besluit uit te halen en doelman Appels kansloos laat: 2-1.
86'
Eerste wissel bij Excelsior. Kevin Vermeulen is in het veld gekomen voor Botaka.
85'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
85'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jordan Botaka
84'
Nogmaals een kansje voor Janga. De spits schiet uit een moeilijke hoek, maar Appels brengt redding.
83'
Van Weert neemt aan en schiet, maar zijn poging wordt geblokt.
79'
... In de finale van de play-offs wacht overigens de winnaar van het duel tussen RKC Waalwijk en De Graafschap.
78'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Alexander Mols
78'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Istvan Bakx
78'
Nog een klein kwartier in Rotterdam. Het lijkt erop dat Excelsior zich in de finale van de play-offs mag gaan melden...
75'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Hasan Kiliç
75'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Benjamin van den Broek
75'
Poging van Seuntjens, maar hij schiet ruim naast.
71'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Lars Veldwijk
Het staat gelijk in Rotterdam en dat zat er al een tijdje aan te komen. Het is Jordan Botaka die Veldwijk wegstuurt. De spits lobt de bal vervolgens over de uit zijn doel gekomen doelman Appels heen: 1-1.
69'
Den Bosch heeft er een extra aanvaller bijgezet, maar het is Excelsior dat aan het aanvallen is.
67'
Weer een aardige mogelijkheid voor Excelsior. Stans brengt Janga in stelling, maar het schot van de aanvaller wordt geblokt.
66'
Scheidsrechter Janssen maakt veel kleine foutjes, dat helpt de wedstrijd natuurlijk niet.
65'
Den Bosch heeft nog een klein half uur om twee treffers te maken.
62'
Alles of niets bij Den Bosch. Verdediger Justin Tahapary heeft het veld verlaten. Aanvaller Tom van Weert is in de ploeg gekomen.
61'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Tom van Weert
61'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Justin Tahapary
60'
Oei! Bijna komt Excelsior op gelijke hoogte. Heerlijke pass van Auassar op Veldwijk. De spits ziet zijn inzet van de doellijn gehaald worden.
59'
Quekel solliciteert naar een tweede gele kaart. De spits loopt gefrustreerd rond over het veld.
57'
Excelsior begint steeds meer op de counter te loeren, maar grote kansen levert het nog niet op.
56'
Gele kaart voor zowel Erik Quekel als Sander Fischer. Quekel begaat een lompe overtreding op Fischer, die vervolgens reageert en daarvoor ook de gele kaart krijgt.
55'
Gele kaart voor Sander Fischer (SBV Excelsior)
55'
Gele kaart voor Erik Quekel (FC Den Bosch)
53'
Poging van Auassar vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de middenvelder schiet over.
52'
Nog weinig spektakel in de tweede helft.
49'
Den Bosch krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Rick Kruys, maar het schot raakt de muur.
47'
Eerste schot van de tweede helft komt op naam van Khalid Karami. De rechtsback van Excelsior schiet, via de vingertoppen van de keeper, over.
46'
We zijn weer begonnen in Rotterdam. Den Bosch heeft afgetrapt.
46'
45'

De wedstrijd in Den Bosch kwam na zeventien minuten tot leven. Ralf Seuntjens scoorde op aangeven van Barry Maguire, waarna de bezoekers probeerden door te drukken om een tweede treffer te forceren. Dat lukte echter niet. Vlak voor rust was het zelfs Excelsior dat twee grote kansen kreeg, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp bij de voorhoede van Excelsior.
45'
45'
Nog één minuut blessuretijd in Rotterdam.
43'
De paal! Den Bosch blijft leven. Het is Janga die Veldwijk aan het werk zet. De lange spits neemt aan en schiet met links, maar raakt de paal.
42'
Nog een paar minuten tot de rust. Excelsior is inmiddels de bovenliggende partij.
40'
Weer een mogelijkheid voor Excelsior, maar deze keer moet Janga uit een moeilijke hoek schieten. Doelman Bruno Appels brengt redding.
38'
Wat een kans! Excelsior had hier op gelijke hoogte moeten komen. Na goed werk van Veldwijk krijgt Rangelo Janga de kans om de bal binnen te tikken, maar de aanvaller schiet de bal hoog over. Daar had meer ingezeten.
37'
Kansje voor Excelsior, maar het schot van Stans wordt geblokt.
35'
Het spel gaat over en weer. Een doelpunt hangt in de lucht, maar welk team gaat scoren, dat blijft gissen. Den Bosch probeert het spel te maken, terwijl Excelsior op de counter loert.
31'
Gele kaart voor Istvan Bakx (FC Den Bosch)
Ed Janssen geeft Istvan Bakx de gele kaart wegens opzettelijk hands.
28'
Mogelijkheid voor Den Bosch na een voorzet van Furhgill Zeldenrust. De bal kan op het allerlaatste moment over de achterlijn getikt worden door de verdediging van Excelsior.
26'
Er wordt lekker gebikkeld momenteel. Dat zien we graag natuurlijk!
23'
Den Bosch duikt steeds gevaarlijk op voor het doel van Excelsior. Een tweede doelpunt is momenteel niet ondenkbaar.
22'
Het lijkt erop dat de wedstrijd eindelijk los is. Nog een doelpunt van Den Bosch zou het écht spannend maken.
20'
Kevin van Diermen brengt zijn doelman in de problemen. De verdediger had Erik Quekel over het hoofd gezien, maar Jordy Deckers kan de bal net op tijd wegwerken.
19'
Aardige kans voor Excelsior. Adil Auassar geeft Lars Veldwijk de mogelijkheid om te scoren, maar de poging van de spits wordt van richting veranderd en treft geen doel.
17'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 0:1 door Ralf Seuntjens
En daar is het doelpunt van Den Bosch. Het is Barry Maguire die Ralf Seuntjens in stelling brengt. Seuntjes kan vervolgens rustig afronden en zet Den Bosch op 1-0.
15'
Deze wedstrijd heeft een doelpunt van Den Bosch nodig, wellicht komt die dan een beetje tot leven.
14'
Het uitvak zit redelijk vol, ondanks de 3-1 nederlaag in Den Bosch zijn de supporters toch naar Rotterdam afgereisd.
10'
Het is tot dusver geen enerverende wedstrijd. Er is nog geen duidelijke bovenliggende partij.
9'
Hoekschop voor FC Den Bosch, maar Excelsior kan de bal wegwerken.
7'
Het regent aardig hard in Rotterdam. In tegenstelling tot op Het Kasteel ligt er kunstgras in Woudestein.
5'
Veel lege plaatsen op Woudestein. Kennelijk leeft deze wedstrijd niet onder de Excelsior-supporters.
2'
Eerste poging is ook van Excelsior. Jeff Stans schiet vanaf een meter of achttien, maar zijn poging verdwijnt over het doel.
2'
De eerste hoekschop is voor Excelsior, maar levert geen gevaar op.
1'
We zijn begonnen op Woudestein!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Excelsior tegen FC Den Bosch. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Heenwedstrijd

FC Den Bosch wil maar al te graag terugkeren naar de Eredivisie, maar moet een fikse achterstand zien goed te maken. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Ruud Kaiser met 3-1. Den Bosch kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Erik Quekel, maar in de 44e minuut moest de thuisploeg door met een man minder. Tim Hofstede trok aan het shirt van de doorgebroken Lars Veldwijk en kreeg de rode kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Den Bosch leek de overwinning over de streep te gaan trekken, totdat twintig minuten voor tijd Rick Kruys plotseling een afstandsschot in het doel zag vliegen. Even later schoot Sander Fischer fraai raak, terwijl Kevin Vermeulen in de blessuretijd de 1-3 op het scorebord wist te zetten. Den Bosch zal op Woudestein de trukendoos open moeten gooien, want Den Bosch heeft iets bijzonders nodig om naar de derde ronde van de play-offs om promotie/degradatie te gaan.

RKC Waalwijk of De Graafschap

In de finale van de play-offs om promotie/degradatie wacht de winnaar van het duel tussen RKC Waalwijk en De Graafschap. De Waalwijkers wonnen donderdagavond met 1-0 in Doetinchem, maar hadden het met name de eerste helft ontzettend lastig in de Achterhoek. De Superboeren hadden de beste kansen, maar de Doetinchemmers verzuimden deze mogelijkheden te benutten. Het was uiteindelijk Sander Duits, die door middel van een vrije trap, zijn oude ploeg de das om deed. RKC moet op basis van ervaring de finale van de play-offs weten te halen, maar gezien de heenwedstrijd in Doetinchem kan men een stunt van De Graafschap nog niet uitsluiten.

2010/2011

De laatste keer dat beide teams elkaar in de play-offs tegenkwamen was in het seizoen 2010/2011. Excelsior kwam toen in Den Bosch niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De Rotterdammers keken lange tijd tegen een 3-1 achterstand aan, maar vlak voor tijd wist Tim Vincken tweemaal te scoren. In eigen huis had de ploeg uit Kralingen een stuk minder moeite met Den Bosch. Dankzij doelpunten van Geert Arend Roorda, Ryan Koolwijk en Daan Bovenberg won Excelsior met 3-1. Dat seizoen promoveerde Excelsior door in de finale ronde af te rekenen met Helmond Sport.