11.05.2014 16:18

Excelsior met overwinning richting finale play-offs

Excelsior mag blijven hopen op een nieuw avontuur in de Eredivisie. Na de 3-1 overwinning in Den Bosch wist Excelsior ook in eigen huis te winnen. Den Bosch hield lang vol, maar in de slotfase schoot Lars Veldwijk de 2-1 tegen de touwen.

De wedstrijd op Woudestein begon weinig enerverend, totdat in de zeventiende minuut FC Den Bosch op voorsprong kwam. Op aangeven van Barry Maguire schoot Ralf Seuntjens zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. De bezoekers uit Den Bosch hadden vervolgens een kwartier lang de overhand, maar tot grote kansen kwam de ploeg van trainer Ruud Kaiser niet.

In het laatste kwartier voor rust was Excelsior de baas. De Kralingers gingen opzoek naar de gelijkmaker en kregen twee grote mogelijkheden. Rangelo Janga had moeten scoren op aangeven van Lars Veldwijk, maar de inzet van de aanvaller vloog huizenhoog over het doel van Den Bosch. Even later was het Janga die Veldwijk in stelling bracht. De lange spits nam aan en schoot met links, maar raakte de paal.

In de tweede helft domineerde Excelsior de wedstrijd. Ondanks het feit dat Den Bosch een extra spits in Tom van Weert bracht, was het met name Excelsior kon denken aan aanvallen. Na een uur spelen had de thuisploeg al op gelijke hoogte moeten komen. Adil Auassar bereikte Veldwijk met een schitterende pass. De spits verschalkte de doelman, maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden.

Ruim tien minuten later was het wel raak voor Veldwijk. Jordan Botaka bracht de spits in stelling, die vervolgens de bal over de uit zijn doel gekomen goalie Bruno Appels heen wist te lobben: 1-1. In de slotfase schoot Veldwijk de 2-1 nog tegen de touwen, waardoor Excelsior zich mag melden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie. De winnaar van het duel tussen RKC Waalwijk en De Graafschap is dan de tegenstander.

Door: Jurre Hermans