18:30 uur
De Graafschap
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Karim Tarfi 16. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Vincent Janssen 50. / Schot met rechts  (Paul Quasten)

90'
Samenvatting tweede helft: Na rust was het Almere City dat terugkwam in de wedstrijd. Toen de tweede helft nog maar een paar minuten oud was, zorgde goudhaantje Vincent Janssen voor de gelijkmaker. Het kan dus nog beide kanten op in deze ronde van de play-offs. Aanstaande vrijdag wordt op De Vijverberg het tweede duel van het tweeluik gespeeld.
90'
90'
Er worden twee minuten bijgetrokken.
90'
Bijna Lion Kaak! Uit het niets is Kaak dicht bij de 1-2. Nadat Vincent Janssen de bal niet raakt, doet de middenvelder van De Graafschap dat wel. Hij schiet de bal uit de lucht richting de kruising, maar Agil Etemadi brengt redding.
87'
Een herhaling van twee minuten geleden. Weer mag Karim Tarfi een vrije trap nemen en weer schiet hij de bal huizenhoog over.
85'
Karim Tarfi mag weer van dertig meter aanleggen, maar wat hem in de eerste helft lukte, lukt 'm nu niet: zijn poging gaat ruim over.
84'
Thijs Bouma ziet geen afspeelmogelijkheid, dus gaat het maar voor eigen kansen. Het schot van de rechtsback rolt voorlangs.
81'
Wissel in bij Almere City FC -> Leon de Kogel
81'
Wissel uit bij Almere City FC -> Norair Aslanyan-Mamedov
81'
Wissel in bij De Graafschap -> Tom Menting
81'
Wissel uit bij De Graafschap -> Vlatko Lazić
80'
Daar komt De Graafschap goed weg. Thijs Bouma geeft een goede voorzet en Ted van de Pavert probeert de bal weg te werken, maar raakt 'm helemaal verkeerd. Daardoor wordt Hidde Jurjus bijna verschalkt.
77'
En daar was Almere City weer bijna. Vincent Janssen wordt aangespeeld, speelt zijn man uit en probeert daarna uit stilstand doel te treffen. Het schot is niet hard en wordt gepakt door De Graafschap-goalie Hidde Jurjus.
75'
Er is nog een kwartier te spelen en het kan nog alle kanten op gaan. De Graafschap dringt aan op de 1-2, maar Almere City is voor het doel een stuk gevaarlijker dan de bezoekers.
72'
Dat is bijna de 2-1! Hidde Jurjus tast mis, waardoor Ricardo Kip de bal in een leeg doel kan schieten. De middenvelder rekent er echter niet meer op dat de bal bij hem terechtkomt en raakt 'm helemaal verkeerd.
71'
Grote kans voor Norair Aslanyan-Mamedov! Thijs Bouma geeft de bal strak voor en de aanvaller van Almere City komt voor zijn directe tegenstander, Bart Straalman. Het schot van Mamedov is echter niet hard genoeg om Hidde Jurjus te verrassen.
69'
Wissel in bij De Graafschap -> Bart Straalman
69'
Wissel uit bij De Graafschap -> Nathaniël Will
69'
Wissel in bij Almere City FC -> Gaston Salasiwa
69'
Wissel uit bij Almere City FC -> Jason Oost
68'
En een halve minuut later een kans voor Vincent Vermeij! De spits wordt kort gedekt, waardoor hij zijn voet niet goed tegen de bal kan zetten.
67'
Dat is een gevaarlijke vrije trap van Caner Çavlan! De linkspoot geeft de bal scherp voor, maar er is niemand die er tegenaan kan lopen.
63'
Langzaam maar zeker neemt De Graafschap weer de controle over de wedstrijd over van Almere City. De inbreng van Jerry van Ewijk lijkt de bezoekers goed te doen.
60'
Karim Tarfi probeert het maar eens van grote afstand. Dit keer niet met zijn gouden rechterbeen, maar met links. Het schot van de middenvelder gaat ruim naast.
59'
Wissel in bij De Graafschap -> Jerry van Ewijk
59'
Wissel uit bij De Graafschap -> Tim Janssen
58'
Bij De Graafschap staat Jerry van Ewijk klaar om in te vallen.
57'
Een fout van Ted van de Pavert wordt niet afgestraft door Vincent Janssen. De maker van de 1-1 schiet de bal van twintig meter ruim over (en naast) de kruising.
53'
De 1-1 heeft Almere City een enorme boost gegeven! De Graafschap staat onder druk en moet oppassen dat het niet nog een treffer tegen krijgt.
50'
Doelpunt voor Almere City FC, 1:1 door Vincent Janssen
Daar is de gelijkmaker! Paul Quasten speelt de bal lang richting Vincent Jansen, die vrij voor het doel komt. Oog in oog met Hidde Jurjus blijft hij ijzig kalm en schuift de bal in de rechterhoek.
49'
Een schotje van Vincent Vermeij! De lange spits van De Graafschap ontvangt halverwege de helft van de thuisploeg de bal en gaat voor zijn eigen kansen. Het slappe schot wordt simpel gekeerd door Egil Etemadi.
48'
Het is een rustig begin van de tweede helft. De Graafschap heeft het meeste balbezit, maar neemt weinig risico's.
46'
Daar let Hidde Jurjus goed op! Met een lange bal over de verdediging wordt Norair Aslanyan-Mamedov gezocht, maar de doelman van De Graafschap is attent, komt goed uit en werkt de bal weg.
46'
De Graafschap heeft de tweede helft in gang gebracht!
46'
45'

De Graafschap heeft in de eerste helft een belangrijk uitdoelpunt gemaakt. Na een kwartier spelen schoot Karim Tarfi raak uit een vrije trap, dat was alweer de vijfde keer dit seizoen dat hij dat deed. Na rust zal Almere City gezien de tussenstand moeten komen.
45'
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
43'
Agil Etemadi komt niet goed op zijn schouder terecht en moet zich laten behandelen. Het lijkt er op dat hij (nog) niet hoeft te worden gewisseld.
42'
Een heerlijke actie van Caner Çavlan! De linksback komt naar binnen, speelt een paar voorbij en schiet daarna met zijn rechter hard richting doel. Agil Etemadi laat zich niet weer verrassen en tikt de bal over.
40'
De Graafschap laat zich nu iets meer inzakken en laat het initiatief aan Almere City over, maar de ploeg van Fred Grim weet niet goed wat het met het balbezit aan moet.
38'
Gele kaart voor Karim Tarfi (De Graafschap)
De vierde kaart van de wedstrijd en de eerste voor de bezoekers. De maker van de 0-1 krijgt de kaart voor het vasthouden van Ricardo Kip.
36'
Net over! De corner komt terecht bij Jason Oost, die de bal niet lekker raakt. Via Ted van de Pavert wordt het echter alsnog gevaarlijk: Hidde Jurjus is aan de grond genageld, maar ziet de bal net over het doel gaan.
35'
Na een fout van Kristopher Vida komt Vincent Janssen bijna in kansrijke positie, maar ten koste van een hoekschop kan Ted van de Pavert de bal wegwerken.
34'
Na een onderschepping leidt Tim Receveur een op het oog kansrijke tegenaanval in, maar zijn inspeelpass richting Tim Janssen is slecht. Daardoor komen de bezoekers weer in balbezit.
31'
Gele kaart voor Paul Quasten (Almere City FC)
Na een overtreding van Karim Tarfi op Vincent Janssen, vraagt Quasten om een kaart. Niet Tarfi krijgt geel, maar Quasten vanwege het protesteren.
30'
De wedstrijd is een halfuur oud en De Graafschap heeft de wedstrijd goed onder controle. In het eerste kwartier van het duel kwam Almere City er nog af en toe uit, maar in aanvallend opzicht hebben we sinds de 0-1 weinig meer gezien van de thuisploeg.
28'
Het wordt steeds onvriendelijker in Almere. De thuisploeg oogt gefrustreerd en dat uit zich in veel (kleine) overtredingen.
27'
En weer ligt Karim Tarfi op de grond. Dit keer na een harde botsing met Norair Aslanyan-Mamedov. Nadat het spel kort stil ligt, kan Tarfi weer door.
26'
Gele kaart voor Vincent Janssen (Almere City FC)
Een domme gele kaart voor de spits van de thuisploeg. Nadat Nathaniël Will de bal wegtrapt, loopt Janssen door op de rechtsback van De Graafschap. Dat kost hem een gele kaart.
24'
De Graafschap krijgt een vrije trap op een interessante plaats na een overtreding van Ricardo Kip op Karim Tarfi. De maker van de 0-1 gaat uiteraard achter de bal staan, maar misschien is de positie van de vrije trap beter voor Caner Çavlan.
21'
Gele kaart voor Tim Receveur (Almere City FC)
Het is even onvriendelijk in Almere. Receveur maakt een harde overtreding op Karim Tarfi, maar het spel gaat door. Op het moment dat het spel stil ligt, ontvangt de middenvelder van Almere City alsnog een gele kaart.
19'
Ondanks het tegendoelpunt gaat Almere City niet bij de pakken neerzitten. De ploeg van trainer Fred Grim gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker.
16'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Karim Tarfi
Wat een knappe treffer van Tarfi! Uit een vrije trap schiet de middenvelder de bal achter Agil Etemadi, die wordt verrast door het zwabberschot. Een belangrijk uitdoelpunt voor De Graafschap!
14'
En daar is Almere City weer bijna! Het is een heerlijk begin van de wedstrijd! Met een mooie voorzet probeert Soufyan Ahannach Ricardo Kip te bereiken, maar de middenvelder weet zijn hoofd niet goed tegen de bal te zetten.
11'
Uit de corner die volgt kopt Cees Toet de bal een metertje over het doel van De Graafschap.
10'
Norair Aslanyan-Mamedov met een héérlijk schot! Met een volley probeert de aanvaller Hidde Jurjus te verschalken, maar net als zijn collega aan de andere kant van het veld heeft ook hij een prima redding in huis.
9'
Agil Etemadi voorkomt op spectaculaire wijze de 0-1! Karim Tarfi levert een perfecte voorzet af op Tim Janssen, die de bal van dichtbij hard richting doel kopt. Met een goede reflex weet Etemadi de bal echter over te tikken.
8'
Hoekschop voor De Graafschap, de eerste van de wedstrijd!
7'
Een vreemde hoge bal van Nathaniël Will brengt Hidde Jurjus bijna in de problemen. De doelman van De Graafschap weet de bal net weg te schieten voor Vincent Janssen erbij kan.
6'
Het spel wordt in de openingsfase meer op de helft van Almere City gespeeld dan die van de bezoekers. De thuisploeg probeert zich onder de druk van De Graafschap uit te voetballen, maar heeft daar moeite mee.
3'
Een goed lopende aanval levert De Graafschap net geen kans op. Met een lage voorzet wordt Vlatko Lazić gezocht, maar een verdediger van Almere City staat goed in de weg.
1'
Daar is Vincent Janssen al! Net voorbij de middenlijn ontvangt de clubtopscorer de bal, om vervolgens op avontuur te gaan. Janssen komt ver en haalt van een metertje of twintig uit, maar zijn schot mist richting.
1'
Almere City heeft afgetrapt; de nacompetitie is begonnen!
1'
Almere City begint met Vincent Janssen in de basis. De clubtopscorer werd in de laatste speelronde uit voorzorg aan de kant gehouden. Zonder Janssen speelde Almere City tegen FC Den Bosch.
Bij De Graafschap zijn er basisplaatsen voor Lion Kaak, Tim Janssen en Nathaniël Will. Zij vervangen respectievelijk Edwin Linssen (geschorst), Bart Straalman en Jerry van Ewijk (beiden gepasseerd).

Het is vandaag zover: de nacompetitie om promotie/degradatie begint! We starten de play-offs met een duel tussen Almere City en De Graafschap. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Je kunt een uur voor aanvang van de wedstrijden de opstellingen hier vinden.

Periodekampioen Almere City

Almere City veroverde een ticket voor de nacompetitie door de tweede periode te winnen. Het was voor de club uit Almere het eerste periodekampioenschap in de historie. In de competitie eindigde het team van Fred Grim op de tiende plaats, mede door de slechte resultaten van de laatste maanden. Van de afgelopen twaalf competitieduels, won Almere City slechts één wedstrijd. Is de club uit Flevoland wel klaar voor de play-offs?

Gretig De Graafschap

De Graafschap heeft een uitstekend seizoen in de Jupiler League gedraaid en kwalificeerde zich op basis van de ranglijst voor de nacompetitie. De club uit Doetinchem had afgelopen vrijdag de kans om de eerste ronde van de play-offs over te slaan, maar verzuimde om in Rotterdam van Sparta te winnen. Door het 1-1 gelijkspel op Het Kasteel is de ploeg van coach Jan Vreman op een zeer verdienstelijke zesde plaats geëindigd in de competitie. De Graafschap heeft een jong, onvoorspelbaar team, waar in de nacompetitie zeker rekening gehouden moet worden.

Onderling resultaat

Aan de hand van de onderlinge ontmoetingen eerder dit seizoen, is De Graafschap in de eerste ronde van de play-offs de favoriet tegen Almere City. De eerste wedstrijd tussen de twee clubs eindigde in een duidelijke 3-0 overwinning voor de Doetinchemmers. Jerry van Ewijk, Kristopher Vida en Vincent Vermeij maakten toen de doelpunten. De tweede ontmoeting, in Almere, eindigde in 2-2. Vida en Vermeij waren toen weer trefzeker namens De Graafschap. Voor Almere City scoorden Vincent Janssen en Sander Keller.