14:30 uur
FC Volendam
1:1
(Heenwedstrijd 1:2)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 60. / Schot met rechts  (Ludcinio Marengo)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Muyters 90. / Schot met links  (Branco van den Boomen)

90'

Brandley Kuwas zette FC Volendam na een uur spelen op voorsprong en FC Eindhoven kwam die klap niet meer te boven. De gelijkmaker van goalie Tom Muyters kwam te laat voor de thuisploeg, die in de wedstrijd genoeg kansen kreeg om eerder te scoren.
90'
90'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:1 door Tom Muyters
Doelman Tom Muyters gaat bij een hoekschop mee naar voren en tikt de gelijkmaker binnen. Gaan we net zo'n spectaculair einde hebben als in de vorige ontmoeting. Nog een klein minuutje te spelen in Eindhoven!
90'
De bal wordt naar voren gepompt bij FC Eindhoven. De verdediging van FC Volendam blijft echter - opvallend genoeg - zeer eenvoudig overeind.
90'
Liefst vijf minuten extra tijd, maar kansen hebben we in het laatste halfuur nauwelijks gezien voor de Eindhovenaren.
89'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Paul Beekmans
89'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Joey Sleegers
89'
Wissel in bij FC Volendam -> Genridge Prijor
89'
Wissel uit bij FC Volendam -> Brandley Kuwas
88'
Jermano Lo Fo Sang gooit de wedstrijd bijna definitief in het slot! De linksback heeft een mooie actie in huis en schiet de bal hard richting doel. Tom Muyters brengt redding.
86'
Ludcinio Marengo met een schot! Tom Muyters staat echter goed opgesteld en kan - na 'm een keer te hebben laten stuiten - de bal in zijn handen pakken.
84'
Het geloof lijkt helemaal weg bij FC Eindhoven. Het is FC Volendam dat op dit moment zelfs de dienst uitmaakt. Het lijkt beslist!
82'
Gele kaart voor Branco van den Boomen (FC Eindhoven)
Arbiter Dennis Higler strooit nu met kaarten. Ditmaal wordt Branco van den Boomen bestraft voor een tackle op Kevin Brands.
80'
Gele kaart voor Jermano Lo Fo Sang (FC Volendam)
De verdediger van FC Volendam komt te hard in en nu is scheidsrechter Dennis Higler het zat. Lo Fo Sang krijgt geel voor de wilde actie.
80'
Nog tien minuten te spelen in Eindhoven. Wat kan de thuisploeg nog?
79'
Wissel in bij FC Volendam -> Kevin van Kippersluis
79'
Wissel uit bij FC Volendam -> Tom Overtoom
78'
Gele kaart voor Norichio Nieveld (FC Eindhoven)
De centrale verdediger komt op randje zestien hard in op Brandley Kuwas en moet dat bekopen met een gele kaart.
74'
Bijna de beslissing! Ludcinio Marengo omspeelt zijn tegenstander, maar zijn schot is niet goed genoeg om Tom Muyters te verschalken. Het blijft dus nog 0-1!
73'
Langzaam maar zeker tikt de tijd voorbij in Eindhoven. Na de 0-1 was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker, maar daarna is FC Eindhoven eigenlijk nauwelijks meer in de buurt van het doel van Theo Zwarthoed geweest.
70'
Gele kaart voor Tom Overtoom (FC Volendam)
De speler van FC Volendam zet zijn tackle te laat in en wordt daarom bestraft door scheidsrechter Dennis Higler.
67'
Het is nu al alles of niet bij FC Eindhoven. De thuisploeg speelt met heel veel spelers op de helft van FC Volendam en gokt op de lange bal. Dit biedt natuurlijk ook weer kansen voor de bezoekers.
64'
Een dubbele wissel aan de kant van de Eindhovenaren, die nu natuurlijk meer risico's zullen moeten nemen.
63'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
63'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
63'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Tom Boere
63'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
62'
Bijna de gelijkmaker! Anthony van den Hurk zet goed door en tikt de bal over Theo Zwarthoed, maar Sofian Akouili werkt de bal van de lijn!
60'
Doelpunt voor FC Volendam, 0:1 door Brandley Kuwas
De bezoekers nemen onverwacht de leiding in het Jan Louwersstadion! Ludcinio Marengo bereikt de compleet vrijstaande Brandley Kuwas, die met een hard schot in de lange hoek de Volendammers op voorsprong schiet. FC Eindhoven moet nu twee keer scoren om een verlenging af te dwingen.
58'
FC Volendam houdt voorlopig nog stand. Als de Volendammers ook het komende halfuur geen tegentreffer krijgen, plaatsen zij zich voor de laatste ronde van de play-offs om promotie.
55'
Theo Zwarthoed weer! Maxime Gunst geeft een uitstekende voorzet richting Roald van Hout, die goed voor zijn man komt. De aanvaller probeert de bal in de lange hoek te koppen, maar Zwarthoed weet de inzet met zijn vingertoppen over de achterlijn te tikken.
53'
Norichio Nieveld kan niet begrijpen dat hij wordt teruggefloten. Een Volendammer probeert met een snoekduik de bal weg te koppen en Nieveld probeert hetzelfde, maar dan met zijn voet. Scheidsrechter Dennis Higler besluit dat het gevaarlijk spel is.
51'
Branco van den Boomen probeert het maar eens van grote afstand. Het schot van de middenvelder is hard, maar gaat ruim naast het doel van Theo Zwarthoed.
50'
De Eindhovenaren zijn sterk aan de tweede helft begonnen. Een doelpunt hangt in de lucht.
48'
Dat moet natuurlijk de 1-0 zijn! Maar weer is Theo Zwarthoed een sta-in-de-weg! Jens van Son laat de bal lopen voor Fries Deschilder, die van vijf meter de bal voor het inschieten heeft. De Belg slaagt er echter niet in om van dichtbij Zwarthoed te verschalken.
47'
Beide ploegen zijn het tweede bedrijf ongewijzigd begonnen.
46'
FC Volendam heeft de tweede helft in gang gebracht!
46'
45'
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt twee minuten.
44'
Wat een poging en wat een redding! Een mislukt schot van Branco van den Boomen wordt met de hak verlengd door Jens van Son. De bal gaat richting de kruising, maar wordt op spectaculaire wijze gekeerd door Theo Zwarthoed.
42'
Over! Branco van den Boomen geeft eindelijk een goede voorzet en het is Anthony van den Hurk die zijn hoofd tegen de bal zet. De inzet van de spits gaat een ruim een meter over.
41'
Op fraaie wijze omspeelt Roald van Hout FC Volendam-verdediger Jermano Lo Fo Sang, maar daarachter staat Ludcinio Marengo goed op te letten. De buitenspeler loopt de bal echter over de achterlijn, waardoor FC Eindhoven een hoekschop krijgt.
38'
FC Eindhoven krijgt een vrije trap op de helft van FC Volendam, dus de luchtmacht van de thuisploeg meldt zich in het strafschopgebied van de bezoekers. Daar komt de bal echter nooit, want de voorzet van Branco van den Boomen is (veel) te laag.
36'
Bij FC Eindhoven lopen Paul Beekmans en Torino Hunte al warm. Waarom zij dat doen, is nog niet duidelijk. Wellicht dat een Eindhovenaar ergens last van heeft.
34'
Nee, de voorzetten komen vooralsnog niet aan bij een medespeler bij FC Eindhoven. Ditmaal is het Jens van Son die de bal voorgeeft, maar Theo Zwarthoed kan 'm vrij eenvoudig vangen.
32'
Een schot(je) van Henny Schilder gaat ruim over. De verdediger krijgt de bal teruggelegd van Brandley Kuwas en haalt in één keer uit. Zijn inzet gaat ruim over.
31'
En niet veel later een soortgelijke situatie, waarbij de voorzet dit keer van Roald van Hout komt. Het is Joey Sleegers die er niet in slaagt om de bal te koppen.
30'
Een goede voorzet van Fries Deschilder bereikt nét geen medespeler. De hoge bal gaat richting Roald van Hout, maar de aanvaller kan zijn hoofd er niet tegenaan zetten.
27'
Na een mooie opening van Ludcinio Marengo en een goede actie van Brandley Kuwas, wordt Kevin Brands net niet bereikt. De steekpass van Kuwas wordt onderschept door een Eindhovenaar.
25'
Na een spectaculaire openingsfase, is de amusementswaarde in Eindhoven gedaald. FC Volendam heeft de organisatie wat meer op orde en zet wat sneller druk op de opbouw van de Eindhovenaren.
22'
De spelers maken van de gelegenheid gebruik om langs de zijlijn wat te gaan drinken. Met Tom Muyters lijkt het overigens mee te vallen; hij staat weer.
22'
Opvallend. FC Eindhoven-goalie Tom Muyters ligt op de grond met... kramp!
21'
Sofian Akouili komt nogal wild in en raakt met zijn arm Anthony van den Hurk in het gezicht. Daardoor krijgt FC Eindhoven halverwege de helft van de Volendammers een vrije trap.
20'
De winnaar van dit tweeluik speelt in de finaleronde tegen De Graafschap, dat zojuist Go Ahead Eagles uitschakelde.
17'
Ruim naast! Jermano Lo Fo Sang verovert de bal op de eigen helft en stuurt Ludcinio Marengo weg. De buitenspeler ontdoet zich eerst van Branco van den Boomen en baant zich daarna een weg richting het doel. Vanaf twintig meter haalt hij uit, maar erg goed is het schot niet. De bal vliegt een paar meter naast het doel over de achterlijn.
15'
Voor het eerst sinds lange tijd zet FC Volendam weer eens een aanval op, maar die wordt stopgezet nadat Kevin Brands voor buitenspel wordt afgevlagd.
13'
Een heldenrol voor Theo Zwarthoed, die binnen twee minuten tijd zijn team twee keer op de been houdt!
12'
Een identieke situatie! Wéér is een speler van FC Eindhoven doorgebroken en wéér voorkomt doelman Theo Zwarthoed een doelpunt. Dit keer is het Roald van Hout die probeert de keeper te omspelen, maar hij slaagt daar dus ook niet in.
11'
Bijna aan de andere kant de 1-0! Anthony van den Hurk ontsnapt aan de aandacht van Henny Schilder en heeft een vrije doortocht richting het doel van FC Volendam. De spits probeert doelman Theo Zwarthoed voorbij te spelen, maar de goalie blijft goed op zijn benen staan en tikt de bal voor Van den Hurks voeten weg.
8'
De paal! Uit de eerste echte kans van de Volendammers is het bijna raak. Ludcinio Marengo ontdoet zich van zijn tegenstander en schiet de bal vervolgens van dichtbij tegen de paal.
5'
Dit is waarschijnlijk niet de start waar FC Volendam-trainer Hans de Koning op had gehoopt. De Volendammers zijn de wedstrijd mat begonnen en verliezen veel duels.
3'
Net naast! De thuisploeg begint uitstekend aan de wedstrijd. Branco van den Boomen vangt de bal halverwege de helft van FC Volendam op en besluit op randje zestien uit te halen. Het schot is goed, maar eindigt naast het doel.
3'
Het Jan Louwersstadion is uitverkocht vandaag! Het belooft een mooi middagje te worden in Eindhoven.
2'
De corner levert de thuisploeg niets op.
1'
Na een lastige terugspeelpass schiet FC Volendam-doelman Theo Zwarthoed de bal over zijn achterlijn. Hoekschop voor de Eindhovenaren!
1'
Trainer Hans de Koning van FC Volendam zal het duel beginnen met dezelfde elf namen als in de vorige ontmoeting. Geen verrassingen dus van de kant van de Volendammers.
De thuisploeg begint met Anthony van den Hurk in de basis. De aanvaller miste een groot deel van het seizoen wegens een blessure, maar raakte net op tijd fit om weer mee te doen aan de play-offs. Voor Van den Hurk is het zijn eerste basisplaats sinds 28 november 2014. Tegenstander was toen ook FC Volendam.

In het Jan Louwersstadion volgt vanmiddag de tweede ontmoeting tusssen FC Eindhoven – FC Volendam. De Volendammers verdedigen in Eindhoven een 2-1 voorsprong. De winnaar van dit tweeluik kwalificeert zich voor de laatste ronde van de nacompetitie! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze wedstrijd. Een uur voor aanvang kan je hier de opstellingen vinden.

Spectaculair einde

Laten we nog even teruggaan naar de heenwedstrijd in Volendam, die spectaculair eindigde. Henny Schilder maakte halverwege de tweede helft het openingsdoelpunt en lange tijd leek hij de matchwinner te worden. Tot de blessuretijd. Toen kwam FC Eindhoven door een goal van Anthony van den Hurk op gelijke hoogte. Dat was echter niet het slotakkoord, want de net ingevallen Kevin van Kippersluis bezorgde FC Volendam met zijn eerste balcontact toch nog de overwinning.

FC Eindhoven

Hoe het dit seizoen ook eindigt voor FC Eindhoven: de Eindhovenaren kunnen terugkijken op een uitstekend seizoen. Met Jean-Paul de Jong als trainer – die in de zomer naar FC Utrecht verkast – eindigden de Eindhovenaren op de tweede plaats in de competitie. Daardoor mocht FC Eindhoven de eerste ronde van de play-offs overslaan.

FC Volendam

Ook FC Volendam mocht de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. De ploeg van trainer Hans de Koning besloot het seizoen op een knappe vijfde plaats. Dat had het echter niet te danken aan een goede eindsprint. In de laatste vijf competitiewedstrijden van het seizoen won FC Volendam namelijk geen enkele keer. De overwinning op FC Eindhoven in de nacompetitie was de eerste sinds 6 april, toen De Graafschap met 0-2 werd verslagen.