VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 87. / Penalty

90'
De rust deed de thuisploeg goed, want Go Ahead Eagles was in de tweede helft de sterkste ploeg. Met de steun van het publiek ging de thuisploeg op zoek naar de 1-0. De ploeg kreeg via Vriends en De Kogel goede kansen, maar telkens werd het net niet gevonden. Ook VVV-Venlo bleef gevaarlijk via Seuntjes en met name Hunte had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Er leek geen winnaar te komen tot vijf minuten voor tijd. Rutten hield de doorgebroken Wolters vast en mocht met rood vertrekken. Ook mocht Go Ahead Eagles een penalty nemen en De Kogel bleef koel. Zo won Go Ahead Eagles, op basis van de tweede helft, terecht de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo.
90'
90'
Zwarthoed kan makkelijk vangen, geen kans voor de mannen van Steijn.
90'
Nog een kans voor VVV-Venlo, omdat de bezoekers een vrije trap krijgen.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tom Daemen
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
90'
Resida mag slechts tien minuten invallen. Hij wordt gewisseld alweer eruit gehaald voor Haagen.
90'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Kristiaan Haagen
90'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Leandro Resida
87'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Leon de Kogel
86'
Rode kaart voor Moreno Rutten (VVV-Venlo)
Wolters kan alleen op Deckers af en Rutten houdt zijn tegenstander vast. De scheidsrechter is resoluut: rood en een penalty.
84'
Gele kaart voor Leandro Resida (VVV-Venlo)
De invaller komt wild in bij Sander Duits en krijgt direct een gele kaart.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
81'
De man die twee grote kansen had om VVV-Venlo op voorsprong te zetten, Hunte, gaat eruin. Voor hem in de plaats komt Leandro Resida.
81'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Leandro Resida
81'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Torino Hunte
80'
Nog tien minuten te gaan. Het is spannend in Deventer, waar Go Ahead in de tweede helft op zoek is naar de treffer. Dit keer is De Kogel dichtbij, maar zijn poging gaat naast.
78'
Van heel dichtbij schiet Vriends met een wilde trap over. Dat was een goede kans voor de Eagles.
75'
Hands?
Weer vraagt Go Ahead Eagles om een penalty, nadat Fleuren de bal met de hand lijkt te raken. Maar de scheidsrechter wil van niets weten.
71'
Zwarthoed is ver uit zijn doel en Seuntjes lijkt er van te profiteren, maar zijn doelman maakt zijn fout goed en dwingt de bal en de speler naar de zijkant.
71'
De wedstrijd is los! Het tempo ligt hoog en beide ploegen hebben de kans gehad op de openingstreffer.
70'
Dat moet een doelpunt zijn!
De harde vrije trap van Seuntjes wordt niet goed verwerkt door Zwarthoed en van dichtbij moet Hunte de 0-1 binnentikken, maar hij mist!
69'
Nu Zwarthoed met de goede redding!
De hoekschop komt voor de voeten van Seuntjes en nu moet Zwarthoed met de redding komen.
68'
En nu weer aan de andere kant een kans voor VVV Venlo. Via, via komt de bal voor de voeten van Seuntjes, maar zijn schot wordt geblokt. Weer een hoekschop.
67'
Bijna doelpunt
Niemand raakt de vrije trap van Duits aan en doelman Deckers moet in actie komen want anders is het 1-0.
66'
Go Ahead krijgt een vrije trap halverwege de helft van Venlo. Duits achter de bal.
64'
Hectische momenten voor het doel van Deckers. Dit keer valt de bal wel goed voor de thuisploeg, maar De Kogel schiet de bal wild over.
63'
Het is nu wachten op de kans voor Go Ahead Eagles. De thuisploeg is een stuk feller in de tweede helft en verdient nu een goal.
60'
Er lijkt een kans voor Leon de Kogel te komen, maar in plaats van zelf te schieten, wil de spits de bal breed geven op Teije ten Den. Venlo kan dat nipt voorkomen. Het is duidelijk dat Go Ahead op zoek is naar de voorsprong.
57'
Bart Vriends knikt de hoekschop naast. Go Ahead Eagles is sterk aan de tweede helft begonnen met de steun van het publiek.
56'
De vrije trap wordt verdedigd door VVV-Venlo en komt voor de voeten van Duits. De middenvelder haalt van twaalf meter uit, maar zijn schot gaat naast.
55'
Gele kaart voor Niels Fleuren (VVV-Venlo)
En nog een gele kaart voor een speler. Dit keer gaat Fleuren op de bon na een overtreding op Lambooij.
54'
Het publiek gaat er achter staan en dat helpt de ploeg aan een hoekschop. De scheidsrechter ziet een overtreding in de zestien, dus geen kans voor de thuisploeg.
53'
Eerste wissel van de wedstrijd. Bij Go Ahead gaat Maatsen naar de kant en komt Elvio van Overbeek erin.
53'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
53'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Darren Maatsen
51'
Gele kaart voor Leon de Kogel (Go Ahead Eagles)
Nu gaat het hard met de gele kaarten. De Kogel meent de bal te spelen, maar hij raakt Hunte hard. En ook dat vindt de scheidsrechter een gele kaart waard.
49'
Gele kaart voor Danny Post (VVV-Venlo)
Aanvoerder Post gaat hard door op Maatsen en dat levert hem een terechte gele kaart op.
49'
De bezoekers zijn beter uit de kleedkamer gekomen.
46'
De bol rolt en direct komt VVV-Venlo eruit met Seuntjes. Zijn voorzet vindt Nijholt, maar de speler kan zijn kopbal geen kracht en richting meegeven.
46'
45'
Er is in de eerste helft nog niet gescoord in de Adelaarshorst. VVV-Venlo begon sterker aan de wedstrijd, maar de bezoekers hadden moeite om tot kansen te komen. Alleen Hunte was met een moeilijk kopbal dichtbij de voorsprong. Go Ahead Eagles had het moeilijk in de eerste helft. De thuisploeg stond onder druk, maar kwam een paar keer gevaarlijk eruit. Zo was Bart Vriends met een goede kopbal dichtbij de openingstreffer.
45'
45'
Er komen twee minuten bij.
43'
Van Crooy met de geode voorzet en Hunte probeert met een zweefduik, op z'n Van Persie's, de bal erin te koppen. Maar zijn poging gaat hoog over.
41'
Go Ahead Eagles schreeuwt om een penalty na een vermeende handsbal van Buwalda, maar de verdediger kan er niets aan doen, zo besluit de scheidsrechter.
41'
We gaan richting de rust. Valt er nog een doelpunt?
39'
Hunte promoveert het afstandsschot van Opoku bijna tot doelpunt, maar de bal gaat net naast.
37'
De voorzet van Wolters is matig en gaat over de achterlijn. Het is duidelijk dat beide ploegen de nul willen houden en niet te veel druk naar voren durven te zetten.
34'
VVV-Venlo is de bovenliggende partij, maar Go Ahead Eagles is dreigender.
30'
Goede kopbal van Vriends en de verdediger dwingt Deckers tot een redding. Nogmaals een hoekschop, maar daar komt geen dreiging uit.
29'
Een strakke voorzet van Wolters en Fleuren durft geen risico te nemen en maakt er een corner van.
28'
Eerste schot van de wedstrijd. Vito van Crooy test Zwarthoed van zijn zestien meter, maar de doelman kan makkelijk vangen.
27'
Het spel ligt vaak stil door kleine overtredingen. Mede daardoor ligt het tempo laag.
25'
Aardige voorzet van Rutten, maar zijn voorzet vindt geen medespeler.
23'
Gele kaart voor Teije ten Den (Go Ahead Eagles)
De spits geeft Rutten een flinke beuk en krijgt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
22'
Rutten is weer terug binnen de lijnen.
21'
Rutten heeft nog steeds last van zijn bloedneus waardoor VVV Venlo eventjes met tien man speelt.
19'
En weer ligt het veldspel, nadat Wolters en Rutten het duel aangingen. Rutten heeft een bloedneus.
15'
Het spel ligt even stil, omdat Danny Post na het duel met Wolters geblesseerd op de grond blijft liggen.
13'
De Kogel verdient de eerste hoekschop van de wedstrijd.
12'
VVV-Venlo is de bovenliggende partij en het is wachten tot de eerste grote kans voor de ploeg uit Limburg.
9'
Daar is voor het eerst Go Ahead Eagles, maar de scherpe voorzet van Wolters komt net niet aan.
6'
Druk van VVV-Venlo op het doel van Zwarthoed, maar telkens komt de laatste pass niet goed aan. Wel is duidelijk dat de bezoekers sterk is begonnen aan de play-offs.
3'
Vito van Crooy lijkt alleen op Zwarthoed af te kunnen, maar de aanvaller wordt terug gefloten voor buitenspel.
1'
De bal rolt in Deventer. Go Ahead Eagles heeft afgetrapt in een sfeervol stadion.
1'
Hans de Koning heeft twee wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de 4-1 overwinning op NAC Breda. Bart Vriends en Teije ten Den keren terug in de basis. Aanvoerder Vriends miste de laatste wedstrijd van het seizoen door een schorsing. Zijn terugkeer gaat ten koste van Kenny Teijsse. Ten Den is voldoende hersteld van zijn hamstringblessure. En dat betekent dat Joey Groenbast genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Ook Maurice Steijn voert twee wijzigingen door in zijn basiself. Mitchel Paulissen moet verstek laten gaan omdat hij nog een schorsing heeft staan. Torino Hunte neemt zijn plek in. Selman Sevinç begint vanavond op de bank en Niels Fleuren start voor hem in de basis.

En hele goedenavond en welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – VVV-Venlo. Er staat veel op het spel. Voor beide ploegen start vanavond de play-offs in Deventer. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal live verslag doen van de eerste ontmoeting tussen deze twee ploegen. De aftrap is om kwart voor acht. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails. De return zal maandag zijn. De winnaar over de twee duels, moet vervolgens nog twee finalewedstrijden spelen. De winnaar daarvan komt volgend seizoen in de Eredivisie uit

Go Ahead Eagles
De Eagles sloten de Jupiler League goed af met een 4-1 overwinning op NAC Breda. De mannen van Hans de Koning hebben uiteindelijk een vijfde plek in de Jupiler League gepakt. En in de halve finale van de play-offs treft de ploeg VVV-Venlo.

Trainer De Koning verwacht dat het een zware kluif wordt om over twee wedstrijden als winnaar uit de strijd te komen. "Dat wordt lastig zat", vertelde de oefenmeester in gesprek met De Stenor. "Als we onze goede vorm vasthouden en iedereen aan boord hebben, zal het niveau van beide ploegen dichtbij elkaar liggen. Als je kijkt waar we begonnen zijn en waar we nu staan, verdient de ploeg een groot compliment", zo refereert de trainer naar de reeks van zijn ploeg van negen duels op een rij ongeslagen onder zijn leiding.

VVV-Venlo
Dit seizoen was VVV-Venlo de tegenstander van vanavond tweemaal de baas. In Venlo werd het 2-1, in Deventer maar liefst 0-3. De ploeg uit Limburg heeft dit seizoen een mooie tweede plek in de Eerste Divisie veroverd.

Trainer Maurice Steijn kijkt dan ook terug op een goed seizoen, maar hij weet dat zijn ploeg er nu moet staan. "Het was tot nu toe een schitterend seizoen, met de tweede plek op zak en de topscorer in de selectie. Maar we hebben nog helemaal niets eigenlijk, de belangrijkste fase van het seizoen is aangebroken. Nu begint het eigenlijk pas. We gaan er volle bak tegenaan en willen het mooie seizoen een nog mooier vervolg geven. Dat hebben we in eigen hand, nú moeten we het laten zien!", zo klinken de woorden van de oefenmeester op de officiële website van VVV-Venlo.

Dat belooft een spannende strijd te worden! De wedstrijd begint om 19.45. Tot dan!