FC Emmen
1:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Youri Loen 11. / Schot met links  (Issa Kallon)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Issa Kallon 22. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Alexander Bannink 49. / Schot met rechts  (Frank Olijve)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Frank Olijve 55. / Schot met links  (Gersom Klok)
0 : 5 Torinfos in de Ticker Kai Huisman 80. / Schot met links
1 : 5 Torinfos in de Ticker Johan Voskamp 84. / Kopbal  (Roel van de Sande)

90'
Het normaal gesproken moeilijk scorende FC Emmen kwam ook na rust uitstekend voor de dag. RKC Waalwijk kwam geen moment in het spel voor en de return zal dan waarschijnlijk ook een return zijn. Het liet zien waarom het zoveel tegendoelpunten (70) had in de competitie. Een gedeelte van de aanhang ging dan ook vroegtijdig naar huis.
90'
90'
Huser mag voor de vorm nog even invallen.
90'
Wissel in bij FC Emmen -> Pascal Huser
90'
Wissel uit bij FC Emmen -> Kai Huisman
90'
De extra tijd in Waalwijk bedraagt drie minuten vanwege de wissels. Emmen en RKC zoeken allebei naar nog een doelpunt.
89'
Kallon was vooral in de eerste helft van waarde voor FC Emmen. Daarin was hij goed voor een doelpunt en een assist.
89'
Wissel in bij FC Emmen -> Henk Bos
89'
Wissel uit bij FC Emmen -> Issa Kallon
88'
De supporters van RKC Waalwijk die zijn gebleven hebben dus toch een doelpunt van de thuisploeg gezien. Bovendien zijn ze weer aan het zingen geslagen.
85'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:5 door Johan Voskamp
Toch een doelpunt voor RKC Waalwijk. Johan Voskamp zit een voorzet terug voor het doel gebracht worden. Van dichtbij kopt de topschutter raak.
84'
De hond en zijn baasje zitten ondanks de 0-5 rustig naar de wedstrijd te kijken. Zij zitten klaar voor het eindsignaal en de verre reis terug naar Emmen.
83'
Loen heeft een prima wedstrijd achter de rug en maakt in de slotfase nog even plaats voor Fleuren.
83'
Wissel in bij FC Emmen -> Niels Fleuren
83'
Wissel uit bij FC Emmen -> Youri Loen
82'
FC Emmen wist dit seizoen moeilijk tot scoren te komen, maar vanavond weet het vijfmaal het net te vinden. Dat is toch een prestatie van formaat.
79'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:5 door Kai Huisman
Een ook spits Huisman staat op het scoreverloop. Hij wipt een steekpass van Klok over de uitkomende doelman heen. Dat lijkt hij met enig fortuin te doen, maar de bal passeert de doellijn.
78'
FC Emmen heeft nog niet gewisseld deze wedstrijd. Daar is ook nog geen reden voor geweest, het gaat prima bij de bezoekers.
74'
Waarschijnlijk wissels van RKC Waalwijk die het verschil niet meer gaan maken. Met Langedijk gaat bovendien de clubtopscorer naar de kant.
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Roel van de Sande
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Pieter Langedijk
73'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Irvingly van Eijma
73'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Mohamed Mezghrani
71'
Huisman krijgt de mogelijkheid om vanaf rand strafschopgebied uit te halen. Zijn bal in de korte hoek is een makkelijke prooi voor de doelman.
70'
Voskamp laat het na om een doelpunt te maken. Vanaf rechts trekt Benson de bal goed terug voor het doel. Voskamp schiet de bal recht in de handen van Telgenkamp.
69'
De aanvallers van RKC Waalwijk lopen machteloos over het veld. De verdediging van FC Emmen speelt zich telkens eenvoudig onder de druk uit.
66'
RKC Waalwijk probeert verdere schade te voorkomen en staat met alle spelers rond het eigen strafschopgebied te verdedigen. Het wordt waarschijnlijk een rustig slot.
63'
Bannink wordt in het strafschopgebied naar de buitenkant gedreven. Desondanks vindt hij de ruimte voor een schot. Williams kan de inzet met enige moeite tegenhouden in de korte hoek.
61'
Nog een half uur duurt de lijdensweg voor RKC Waalwijk. FC Emmen blijft de controle houden en zoekt naar een volgende treffer.
58'
De return kan nu niets anders zijn dan een formaliteit. FC Emmen zal graag nog wat doelpunten maken vanavond.
55'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:4 door Frank Olijve
Dramatisch verdedigend werk van RKC Waalwijk. Klok legt een voorzet terug voor het doel en helemaal vrijstaand tikt Olijve de vierde van dichtbij binnen. De eerste supporters zijn onderweg naar de uitgang.
54'
Met enkele snelle bewegingen verschaft Kallon zichzelf de ruimte op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot met links hobbelt vervolgens naast het doel.
53'
RKC Waalwijk speelt weliswaar matig, maar de organisatie van FC Emmen staat ook goed. Ze lijken geen moment de concentratie te verliezen.
51'
Het publiek was even enthousiast na het goede begin van RKC Waalwijk. Maar FC Emmen heeft op een uitstekend moment gescoord om enige hoop bij de thuisploeg teniet te doen.
49'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:3 door Alexander Bannink
Een flinke tik voor RKC. Olijve komt door aan de rechterkant en legt de bal goed terug in het strafschopgebied. Vanaf tien meter schiet Bannink beheerst raak met rechts.
49'
Een schitterend beeld uit het uitvak. Een vrouw zit daar rustig haar hond te voeren terwijl de wedstrijd bezig is.
49'
RKC Waalwijk wil er duidelijk nog wat van maken. Het heeft al drie corners gekregen in de eerste minuten na de rust.
48'
Voskamp wordt gezocht met een voorzet van de rechterkant. De bal is te hard, waardoor de spits niets anders kan dan de bal licht verlengen. FC Emmen komt daardoor niet in de problemen.
46'
We zijn onderweg met de tweede helft in Waalwijk.
46'
45'
Het fluitconcert is alles zeggend. RKC Waalwijk komt heel erg matig voor de dag tegen een prima spelend FC Emmen. Bij beide doelpunten van de club uit Drenthe ging doelman Williams niet volledig vrijuit. De controle ligt bij Emmen. RKC weet aanvallend weinig te doen.
45'
44'
RKC Waalwijk heeft in de laatste vijf minuten meer het balbezit en schuift ook op richting het doel van FC Emmen. Het vindt nog geen opening in de defensie van Emmen.
40'
Clubtopscorer Langedijk komt vanaf rechts naar binnen en kiest voor een hard schot met links. Zijn lage bal is een prooi voor Telgenkamp. Het eerste schot op doel van RKC.
39'
RKC Waalwijk heeft een korte periode aanvallende intenties getoond, maar moet zich weer beperken tot verdedigen. FC Emmen duidelijk de bovenliggende partij in Waalwijk.
35'
Bij een corner van RKC Waalwijk staan er slechts vier spelers in het strafschopgebied. Dat is niet heel lastig te verdedigen voor FC Emmen.
32'
Ongeveer 70 uur geleden plaatste RKC Waalwijk zich voor de eerste ronde van de play-offs. Op deze manier lijkt dat ook direct het eindstation te zijn.
30'
RKC meldt zich een keer voor het doel van FC Emmen. Rienstra kopt een voorzet ruimschoots over het doel van Telgenkamp.
29'
Huisman kan de verleiding van een afstandsschot niet weerstaan. Zijn poging komt in de handen van de keeper. Op rechts liep teamgenoot Klok aardig vrij.
28'
Het lijkt erop alsof Ndefe niet volledig fit is en daarom naar de kant wordt gehaald. Seedorf mag ruim een uur meedoen vanavond.
28'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Collin Seedorf
28'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Gigli Ndefe
27'
Aan de kant van RKC Waalwijk maakt Collin Seedorf zich klaar voor een invalbeurt. Trainer Peter van den Berg heeft blijkbaar al genoeg gezien.
26'
Loen probeert de keeper van RKC te verrassen met een vrije trap in de korte hoek. De muur van RKC voorkomt dat de doelman in actie moet komen.
25'
Gele kaart voor Gigli Ndefe (RKC Waalwijk)
Een harde overtreding van de linksback van RKC. Hij komt te hard in op Kallon, die net de bal afschermt.
24'
Sno verloor de bal uiterst eenvoudig op het middenveld, waarna Türk kon aanleggen voor een schot.
22'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:2 door Issa Kallon
Daar is de verdubbeling. Williams verwerkt een afstandsschot van Türk matig. Waarna Kallon de rebound over de keeper heen in het doel wipt. En zo speelt RKC een kansloze wedstrijd tot nu toe.
22'
Loen draait een vrije trap vanaf de rechterkant gevaarlijk in. Williams komt nog net voor de inlopende Bannink bij de bal.
21'
Twintig minuten voorbij en Emmen-doelman Dennis Telgenkamp heeft alleen een keer een uittrap genomen. Voor de rest moet hij zichzelf zien warm te houden.
18'
Huisman duikt de diepte in aan de rechterkant. De bal is een de harde kant, waardoor hij ineens moet voorgeven. De keeper voorkomt dat Bannink de bal kan binnenlopen.
16'
Het publiek laat horen dat het ontevreden is. De 25 fans uit Emmen vermaken zich daarentegen wel in het Mandemakers Stadion.
14'
RKC Waalwijk heeft echt weinig te vertellen in het eerste kwartier. In de balovername kan het de bal nergens kwijt, waardoor Emmen eenvoudig kan anticiperen.
11'
Doelpunt voor FC Emmen, 0:1 door Youri Loen
FC Emmen zet het dominante spel om in een voorsprong. Kallon legt de bal terug op de inlopende Loen. Vanaf twintig meter schiet hij de bal met links in de verre hoek. De keeper heeft het nakijken.
9'
Lima springt hoog bij een corner vanaf de linkerkant. De verdediger van FC Emmen kopt de bal via de rug van een tegenstander op het dak van het doel.
8'
De thuisploeg komt tot nu toe niet aan aanvallen toe. FC Emmen speelt makkelijker en is daardoor vaak op de helft van RKC Waalwijk.
6'
RKC staat op de eigen achterlijn te combineren. Een corner voor FC Emmen is het resultaat, die levert geen gevaar op.
3'
FC Emmen lijkt het spel te mogen maken in de openingsfase. De ploeg uit Drenthe laat de bal gaan en RKC Waalwijk zakt terug op de eigen speelhelft.
1'
Beide ploegen zien de play-offs puur als een bonus en niet als een must om te promoveren naar de Eredivisie. Dat kan voor een open wedstrijd zorgen.
1'
De eerste helft tussen RKC Waalwijk en FC Emmen is begonnen.
1'
De spelers komen het veld op. We gaan over enkele ogenblikken beginnen aan dit duel in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.
De seizoenkaarthouders van RKC Waalwijk hebben vanavond gratis toegang in het Mandemakers Stadion.
De wedstrijd staat op punt van beginnen. De tribune zijn aardig gevuld. In het uitvak zit slechts een handjevol fans van FC Emmen.
De verdediging van FC Emmen kan in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie zijn borst natmaken. RKC Waalwijk treedt aan met de twee topschutters Pieter Langedijk en Johan Voskamp.

Langedijk is clubtopscorer van de Waalwijkers met 17 doelpunten in het reguliere seizoen, waarvan 7 strafschoppen. Johan Voskamp volgt Langedijk op de voet met 15 treffers. Fred Benson maakt de voorhoede compleet. De aanvoerdersband zit om de arm van Serginho Greene.

FC Emmen moet clubtopscorer Cas Peters (14) vanwege een schorsing missen. Zijn vervanger in de voorste linie is Kai Huisman. Youri Loen neemt de plek in van de eveneens geschorste Tim Siekman. Doelman Dennis Telgenkamp moet RKC van het scoren houden.
Statistieken
Pieter Langedijk is dit seizoen de topschutter van RKC Waalwijk. Vanwege disciplinaire reden ontbrak hij eventjes. Toch staan er 17 doelpunten achter zijn naam, waarvan 7 strafschoppen. Daarmee eindigde hij op een gedeelde 7de plek op de topscorerslijst. Johan Voskamp volgt met slechts 2 doelpunten minder.
Ook in het MVP-klassement doen beide aanvallers goed mee. Langedijk (17+11) staat daarin op een 6e positie en Johan Voskamp (15+8) eindigde 8ste op de ranglijst waarbij zowel doelpunten als assists tellen.
Voor FC Emmen is het de 55ste wedstrijd die het gaat spelen voor promotie naar de Eredivisie. Dat deed het verdeelt over 11 seizoenen. Nog nooit leidde dat tot een niveau hoger voor de Emmenaren.
Emmen moet het doen zonder de geschorste Cas Peters. De aanvaller is clubtopscorer met 14 treffers. Ook Tim Siekman zit om die reden op de tribune.
De achilleshiel dit seizoen van RKC Waalwijk is de verdediging. Het kreeg maar liefst 70 doelpunten tegen in de competitie. Daar liggen dus mogelijkheden voor FC Emmen, dat zelf 40 keer een treffer moest incasseren.
Het maken van doelpunten gaat RKC Waalwijk (62) dit seizoen iets beter af dan de bezoekers uit Emmen (50).