Helmond Sport Maandag, 8. Mei 2017
20:00 uur
Almere City FC
4:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Gaston Salasiwa 28. / Schot met rechts  (Sherjill MacDonald)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Rick ten Voorde 69. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Teije ten Den 71. / Kopbal  (Jordy Thomassen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Braber 74. / Schot met links
3 : 2 Torinfos in de Ticker Jordy Thomassen 81. / Kopbal  (Jeroen Verkennis)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Steven Edwards 90. / Penalty

90'
Almere leek een simpele avond te beleven na de 0-2 van Ten Voorde. Helmond vocht zich echter terug als 11 hongerige leeuwen. Door doelpunten van Ten Den, Braber, Thomasssen en Edwards kwam de thuisploeg in de laatste 20 minuten terug tot 4-2. De ploeg van Hendriksen heeft zodoende een prima uitgangspositie.
90'
90'
Doelpunt voor Helmond Sport, 4:2 door Steven Edwards
Edwards schiet de bal onberispelijk in de linkerhoek. Doelman Kramer duikt richting de verkeerde kant.
90'
Gele kaart voor Abdel Metalsi (Almere City FC)
Metalsi vergrijpt zich aan Ten Den en veroorzaakt zodoende een strafschop.
90'
Strafschop voor Helmond Sport!
90'
Beide teams proberen nog een tik uit te delen. Met deze tussenstand is er in ieder geval voldoende spanning voor de return vrijdagavond. Er is nog zeker niets gespeeld in dit tweeluik.
86'
Almere is het in de tweede helft helemaal kwijt. Coach De Gier is er dan ook totaal niet over te spreken. Helmond is los en brengt het publiek weer in vervoering.
83'
Wissel in bij Helmond Sport -> Yaël Eisden
83'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Robert van Koesveld
81'
Doelpunt voor Helmond Sport, 3:2 door Jordy Thomassen
80'
Mooie trap van Ahannach! Een vrije trap met veel effect en snelheid zeilt maar net over de lat van Helmond. Ahannach was hier dicht bij een hernieuwde voorsprong.
79'
Wat een waanzinnige fase in het Lavans Stadion! De wedstrijd draait 180 graden om in slechts vijf minuten. Helmond is weer helemaal in de race en dat mag Almere zich zelf kwalijk nemen.
78'
Wissel in bij Almere City FC -> Arsenio Valpoort
78'
Wissel uit bij Almere City FC -> Sherjill MacDonald
74'
Doelpunt voor Helmond Sport, 2:2 door Robert Braber
Helmond is helemaal terug in de wedstrijd! Een afvallende hoekschop wordt hard tegen de touwen geschoten door Braber. De spanning is volledig terug.
71'
Doelpunt voor Helmond Sport, 1:2 door Teije ten Den
En daar is dan toch de snelle aansluitingstreffer. Een mooie voorzet van invaller Thomassen wordt over doelman Kramer gekopt door de lange Ten Den.
69'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:2 door Rick ten Voorde
Daar lijkt de definitieve beslissing al plaats te vinden. Toevalligerwijs komt de bal voor de voeten van Ten Voorde. De spits kapt zich fraai vrij en krult de bal met zijn linker in de rechterhoek.
68'
Nog een kwart te spelen in Helmond. Eerder dit seizoen wist Helmond in de laatste minuut gelijk te maken. Robert Braber was destijds verantwoordelijk voor de 1-1.
64'
Helmond weet na rust toch wat meer druk uit te oefenen richting het vijandelijke doel. De pogingen missen echter steeds de overtuiging om doeltreffend te worden.
60'
Kramer moet weer keren! Een lage vrije trap van Robert van Koesveld zorgt voor verwarring in de Almere-defensie. In de rebound krijgt Steven Edwards de bal echter niet lekker voor zijn voeten.
56'
Opmerkelijke wissel aan de kant van Almere. Verdediger Quasten wordt uit het veld gehaald en gewisseld voor middenvelder Jeffrey Rijsdijk. Faris Hammouti lijkt een linie terug te zakken.
54'
Wissel in bij Almere City FC -> Jeffrey Rijsdijk
54'
Wissel uit bij Almere City FC -> Paul Quasten
52'
Helmond is dichtbij! Een voorzet wordt slecht weggewerkt door Paul Quasten waardoor er een kans ontstaat voor Furhgill Zeldenrust. Het lage schot van de buitenspeler wordt echter gekraakt door Kramer.
48'
Coach Roy Hendriksen heeft ingegrepen bij zijn Helmond Sport. Giovanni Hiwat is achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door clubtopscorer Jordy Thomassen.
46'
Wissel in bij Helmond Sport -> Jordy Thomassen
46'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Giovanni Hiwat
46'
45'
Helmond begon goed aan de wedstrijd, maar verloor na twintig minuten de controle. Nadat Salasiwa zijn eerste kans miste, was het na een klein half uur wel raak: 0-1. Vlak voor rust leek Arıca de tweede voor Almere binnen te schieten. Doelman Van Gassel trad echter reddend op.
45'
45'
Gele kaart voor Paul Quasten (Almere City FC)
De linksback van Almere is veel te laat en gaat hard door op de benen van Jeroen Verkennis.
45'
Nu is daar Ahannach! Helmond mag in deze fase doelman Van Gassel danken. De jonge goalie moet in de korte hoek een inzetten van Soufyan Ahannach keren en voorkomt zo de 0-2.
41'
Mooi schot van Arıca! Uit de tweede lijn kan Yener Arıca, na een afvallende hoekschop, de bal op doel vuren. Doelman Van Gassel is echter oplettend en tikt de bal uit de bovenhoek.
37'
In het toch al niet druk bezochte Lavans Stadion is het aardig rustig geworden na de 0-1 van Almere. Helmond zal meer moeten laten zien op jacht naar de gelijkmaker.
33'
Zo heeft Almere de eerste tik uitgedeeld in de wedstrijd. Net als twee weken geleden komen ze in de 28e minuut op voorsprong in Helmond. Toen was het Rick ten Voorde die scoorde.
28'
Doelpunt voor Almere City FC, 0:1 door Gaston Salasiwa
Na een prima voorzet van Sherjill MacDonald glipt Salasiwa door de defensie van Helmond. Na de aanname met zijn linker tikt de middenvelder de bal met zijn rechter onder doelman Stijn van Gassel door.
27'
Abdel Metalsie, verdediger van Almere City, krijgt de bal op zijn linkerarm in het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Jeroen Manschot weigert echter een strafschop uit te delen aan Helmond omdat de arm tegen het lichaam aan zat.
24'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit erop. Onder toeziend oog van de technische staf van NEC gaat het gelijk op. De winnaar van het tweeluik komt namelijk in de volgende ronde uit tegen de nummer 17 van de Eredivisie.
19'
Salasiwa dicht bij een goal! Eindelijk zie we wat van de bezoekers. Gaston Salasiwa kapt zich goed vrij, maar ziet zijn schot op doel geblokkeerd worden door een Helmonds been.
16'
Na een goed begin van de thuisploeg komt Almere wat beter in haar spel. Beide teams durven echter weinig risico's te nemen waardoor het speeltempo vrij laag ligt.
12'
En daar is Helmond weer! Teije ten Den probeert het doel van Almere te beproeven met een halve volley. De poging van de Go Ahead-huurling verdwijnt echter een meter naast het doel.
11'
Gele kaart voor Faris Hammouti (Almere City FC)
De jonge middenvelder gaat al vroeg op de bon na een te harde charge.
7'
Eerste kans voor Helmond! Robert Braber zorgt voor gevaar met een schot van grote afstand. De poging wordt echter keurig uit het doel getikt door doelman Chiel Kramer.
4'
Helmond Sport bereikte de play-offs al heel vroeg dit seizoen. De ploeg van coach Roy Hendriksen was namelijk de winnaar van de tweede periode. Almere bereikte het seizoenstoetje via een achtste plaats op de ranglijst.
1'
De opstellingen
Helmond Sport begint met drie nieuwe namen ten opzichte van afgelopen vrijdag. Robert Braber, Steven Edwards en Jason Bourdouxhe krijgen de voorkeur boven Yaël Eisden, Sam Strijbosch en clubtopscorer Jordy Thomassen.

De bezoekers uit Almere kennen weinig verrassingen. Coach Jack de Gier geeft in Helmond de voorkeur aan Abel Metalsi op het middenveld. Dit betekent een plaats op de reservebank voor Jeffrey Rijsdijk.
Statistieken
Soufyan Ahannach is de sterspeler van dit seizoen bij Almere. De 21-jarige aanvaller maakte 18 doelpunten in 38 wedstrijden. Ahannach speelde 2 keer eerder met Almere in de play-offs. In 6 duels scoorde de geboren Amsterdammer 4 keer.
Jordy Thomassen is de topscorer van Helmond. De 24-jarige aanvaller maakte voor dit seizoen nooit meer dan 5 goals. Dit jaar staat zijn totaal al op 13 doelpunten. In 7 wedstrijden tegen Almere heeft Thomassen echter nooit gescoord.
Helmond Sport en Almere City zijn vaak aan elkaar gewaagd. In 26 onderlinge confrontaties wist Helmond 13 maal te winnen, eindigde het 4 keer onbeslist en trok Almere 9 maal aan het langste eind. Anderhalve week geleden werd het nog 1-1 door de late gelijkmaker van Robert Braber.
Almere City behaalde vorig seizoen de tweede ronde van de play-offs. In het tweeluik met Willem II waren de Tilburgers echter veel te sterk. Na een 0-1 verlies in eigen huis werd de return met 5-2 verloren.
Vier jaar geleden speelde Helmond voor het laatst in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg was daarin niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam. Een 2-4 verlies en 1-1 gelijkspel zorgden voor een uitschakeling.