1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 17. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 45. / Schot met rechts  (Cesc Fàbregas)

90'

Opnieuw was Chelsea de betere maar wist niet door de verdediging van Southampton te komen. Hazard was nog het dichtst bij een treffer met een schot uit de draai. Uiteindelijk trok de thuisploeg een punt over de streep!
90'
90'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Southampton FC)
De spits krijgt nog even geel, daar zal hij niet om malen als ze straks een punt over houden aan dit duel.
90'
Southampton trekt een punt over de streep!
90'
Vier minuten extra tijd!
90'
Spits voor een spits. Loïc Rémy voor Diego Costa. Misschien dat hij nog wat kan.
89'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
89'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
88'
Geel-rode kaart voor Morgan Schneiderlin (Southampton FC)
De Franse middenvelder ontvangt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kan dus inrukken.Zijn tackle was te laat ingezet. De thuisploeg moet het punt zien vast te houden met een man minder.
86'
Zo stevenen we af op een gelijkspel. Dat zouden dure verliespunten zijn voor de ploeg van José Mourinho in de strijd om het kampioenschap.
82'
Southampton zit er helemaal doorheen en daaruit blijkt dat het volle schema zijn tol begint te eisen.
78'
Een gelijkspel zal als een overwinning voelen voor Koeman! Zijn ploeg komt er niet meer uit.
77'
Wissel in bij Southampton FC -> Shane Long
77'
Wissel uit bij Southampton FC -> Steven Davis
75'
Didier Drogba moet er voor zorgen dat Chelsea toch nog met drie punten naar huis gaat!
74'
Wissel in bij Chelsea FC -> Didier Drogba
74'
Wissel uit bij Chelsea FC -> John Mikel
74'
Branislav Ivanović probeert het van een meter of dertig. Het schot komt niet eens bij het doel in de buurt. Het is een trieste poging.
72'
Gele kaart voor Morgan Schneiderlin (Southampton FC)
De Fransman maakt een stevige overtreding en moet dit bekopen met een gele prent.
68'
De druk van Chelsea wordt groter en groter. Hoe lang kunnen The Saints dit volhouden?
64'
Chelsea wordt steeds sterker, Southampton heeft het moeilijk nu.
63'
Florin Gardoş erin voor Yoshida, die zojuist geel kreeg. Gardoş zal in het centrum gaan spelen en Toby Alderweireld zal de nieuwe rechtsback worden.
62'
Wissel in bij Southampton FC -> Florin Gardoş
62'
Wissel uit bij Southampton FC -> Maya Yoshida
61'
Hazard net naast! De aanvaller neemt de bal op de borst aan in het zestienmetergebied en schiet vervolgens uit de draai met zijn linker. Het schot hobbelt net langs de paal. Mooie actie van de Belgisch international.
59'
Dušan Tadić gaat eraf. Gaf de assist op de 1-0. Dat was alweer zijn zevende assist van het seizoen. James Ward-Prowse mag het het laatste half uur laten zien.
58'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
58'
Wissel uit bij Southampton FC -> Dušan Tadić
57'
Gele kaart voor Maya Yoshida (Southampton FC)
Harde overtreding op Hazard waardoor ook de oud-VVV'er op de bon gaat!
55'
Gele kaart voor Cesc Fàbregas (Chelsea FC)
De Spanjaard valt in het strafschopgebied na een duel met Targett. Hij wil hiervoor een strafschop maar krijgt die niet. Hij laat echter te overdreven merken dat hij het er niet mee eens is en ontvangt hiervoor geel!
54'
Wellicht dat Didier Drogba straks zijn opwachting nog gaat maken. De Ivoriaan zou voor wat meer stootkracht voorin kunnen zorgen bij Chelsea.
50'
De tweede helft begint zoals ook de eerste helft ging, met veel vechtvoetbal en zonder oogstrelend veldspel.
46'
André Schürrle heeft geen potten kunnen breken de eerste helft en is daarom in de kleedkamer achter gebleven. Willian is in de ploeg gekomen. Misschien dat de Braziliaan voor creativiteit kan zorgen.
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Willian
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> André Schürrle
46'
45'
Chelsea had licht het overwicht maar wist dit niet om te zetten in kansen. Mané maakte uit het niets de 1-0 en daardoor gingen de broers Koeman aan de leiding. Kort voor rust deed Chelsea wat terug met een mooie goal van Hazard. Het is een echt gevecht, zonder geweldig voetbal.
45'
45'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door Eden Hazard
Hazard dribbelt de zestien van Southampton in, na een mooie steekbal van Cesc Fàbregas. Dan passeert de Belg twee verdedigers en haalt hij uit met zijn rechter. De bal belandt laag in de verre hoek. Knappe goal!
45'
Er komen twee minuten bij!
44'
Pellè krijgt de bal aangespeeld in de zestienmeter en haalt vervolgens uit met zijn linker. Het schot gaat ver naast en over. Was een kansje voor Southampton!
41'
Een fase van veel overtredingen. De scheidsrechter Anthony Taylor kan het misschien zwaar gaan krijgen, de tweede helft.
37'
Een vrije trap van Tadić bereikt het hoofd van José Fonte maar zijn kopbal mist richting.
35'
Southampton heeft de zaakjes goed voor elkaar met een voorsprong. Het staat wel veel onder druk maar geeft niet veel weg.
31'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
Nemanja Matić is te laat en raakt Pellè. Terecht geel voor de middenvelder van Chelsea.
29'
Chelsea zoekt naar de gelijkmaker maar weet nog geen doorbraak te vinden in de solide defensie van The Saints.
25'
Opnieuw maakt Cesc Fàbregas een leuke actie en haalt hij de achterlijn maar zijn voorzet komt net niet bij André Schürrle, die bij de tweede paal kwam.
24'
Ronald Koeman wordt toegezongen in het St. Mary's Stadium! Een mooi gebaar voor de Nederlandse coach.
20'
De voorsprong is toch een beetje uit het niets maar daar zullen de broertjes Koeman niet om malen. De manier van voetballen bij het doelpunt zal ze tevreden stemmen.
17'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:0 door Sadio Mané
Mooi gevoetbald van Southampton. Een lange bal wordt goed verwerkt door Pellè en vervolgens geeft Tadić een prachtige boogbal over de defensie van Chelsea en daar is Sadio Mané de verdedigers te snel af en dan weet hij de bal over Thibaut Courtois te wippen. Mooie goal!
14'
Bijna de voorsprong voor Southampton! Een hoekschop wordt terug gekopt door Sadio Mané maar José Fonte kan net niet binnen tikken bij de tweede paal. John Terry voorkomt een doelpunt met een goede sliding.
13'
Chelsea heeft licht het overwicht maar weet dit nog niet tot uiting te brengen in de vorm van kansen.
10'
John Terry blijft aangeslagen liggen na een duel met Graziano Pellè.
8'
Cesc Fàbregas omspeelt op prachtige wijze twee spelers op de achterlijn maar zijn voorzet bereikt geen medespeler.
7'
Een rustig begin van deze wedstrijd. Er is nog geen ploeg gevaarlijk geweest voor het vijandige doel.
4'
Ronald Koeman moet het doen zonder zijn gebruikelijke backs Nathaniel Clyne en Ryan Bertrand, daarom speelt de jonge Matt Targett linksback en is Maya Yoshida opgeschoven naar de rechterkant.
1'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Dušan Tadić. De voormalig speler van FC Twente en FC Groningen haalt uit van dertig meter, na slordig balverlies van Eden Hazard, maar ziet zijn schot in de tribunes verdwijnen.
1'
1'
Southampton heeft afgetrapt!

Welkom! Wederom staat er een Engelse wedstrijd op het programma! Dit keer speelt het Southampton van Ronald Koeman in eigen huis tegen lijstaanvoerder Chelsea. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tussen twee sterke teams. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Koeman heeft zijn ploeg weer op de rit
Southampton heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen. Op Boxing Day versloegen Graziano Pellè en co Crystal Palace met 1-3. Voorafgaand aan deze twee overwinningen werd er vier keer verloren en gleed het af op de ranglijst. Inmiddels staat Southampton weer op de vierde positie in de Premier League, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op Champions League voetbal. De ploeg is dus bezig aan een geweldig seizoen. In Engeland vragen ze zich af hoe lang Koeman en zijn Southampton dit vol gaan houden maar tot dusver doen ze goed mee. Southampton zal wel een goede dag moeten hebben, wil het winnen van koploper Chelsea.

Chelsea kan zich geen misstap permitteren
José Mourinho heeft het goed aan het draaien in Londen. Zijn ploeg staat bovenaan en is dé kampioenskandidaat dit seizoen. Met Diego Costa en Cesc Fàbregas zijn twee sterkhouders binnen gehaald en zij laten wekelijks zien dat ze bij de beste spelers van de wereld horen. Manchester City zit Chelsea op de hielen met slechts drie punten achterstand, dus een nederlaag kan Chelsea niet gebruiken in de strijd om de titel. Op Boxing Day versloeg Chelsea stadsgenoot West Ham United simpel met 2-0. Toch zijn The Blues niet bezig aan een heel sterke reeks, want slechts twee van de laatste vijf Premier League wedstrijden werd winnend afgesloten.