28.12.2014 16:59

Chelsea laat punten liggen bij Southampton

Southampton en Chelsea deelden zondagmiddag de punten in het St. Mary's Stadium. Het was een waar voetbalgevecht, zonder al te veel kansen, dat eindigde in 1-1. Het tempo lag ontzettend hoog, ondanks het volle speelschema in de Premier League.

Chelsea nam het initiatief vanaf het begin maar wist dit niet om te zetten in kansen. De eerste kans was voor de thuisploeg na een kwartier voetballen. Een hoekschop werd terug gekopt door Sadio Mané maar José Fonte kon de bal net niet binnen tikken bij de tweede paal omdat John Terry dat voorkwam met een sliding.

Drie minuten later was het wel raak. Een lange bal werd door Graziano Pellè goed vastgehouden en toen bereikte hij Dušan Tadić, die een prachtige boogbal over de defensie gaf. Daar liep Mané en hij was de verdedigers van Chelsea te snel af en wist vervolgens de bal over Thibaut Courtois te wippen. Een mooie aanval van de ploeg van Koeman.

Chelsea ging daarna op zoek naar de gelijkmaker maar wist nauwelijks een opening te creëren. Southampton verdedigde solide en daar had de ploeg van José Mourinho moeite mee. Pas in de blessuretijd wist Chelsea het eerste schot op doel te produceren. Dat betekende wel meteen de gelijkmaker. Cesc Fàbregas gaf een prachtige steekpass op Eden Hazard, die vervolgens het zestienmetergebied in dribbelde. Daar passeerde de Belg een paar verdedigers en daarna haalde hij uit. Het schot belandde laag in de verre hoek. Daardoor gingen de ploegen rusten met een gelijke tussenstand.

Na rust was er hetzelfde spelbeeld. Southampton verdedigde en Chelsea was wederom de betere. Opnieuw was Hazard dichtbij een doelpunt na een uur spelen. Met een schot uit de draai wist hij bijna de 1-2 te maken. De bal ging echter net langs de paal. De bezoekers werden daarna sterker en gingen op zoek naar de voorsprong. De thuisploeg kon de druk weerstaan, ondanks dat het in de tweede helft erg vermoeid oogde. Dit alles heeft te maken met het volle speelschema in de Premier League. Uiteindelijk trokken The Saints wel een punt over de streep. Dat deed het de laatste paar minuten zonder Morgan Schneiderlin. De Franse middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken.

Het gelijkspel zal als een overwinning voelen voor de mannen van Koeman. De ploeg blijft staan op de vierde plek in de competitie en dat is knap te noemen. Voor Chelsea zijn het dure verliespunten in de strijd om het kampioenschap. Als Manchester City zondagmiddag Burnley FC verslaat, dan is het gat tussen de twee ploegen nog maar één punt in het voordeel van Chelsea.

Door: Jari Wesselink