2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Zé Gomes 25. / Kopbal  (Rúben Vinagre)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Diogo Dalot 56. / Schot met rechts  (Zé Gomes)

80'
Het is afgelopen. Portugal U17 heeft via Gomes en Dalot de finale van het Europees Kampioenschap gehaald. Nederland had simpelweg te weinig in te brengen vandaag, maar kan trots terug kijken op een geslaagd toernooi.
80'
Einde tweede helft
80'
Frustraties lopen op bij Oranje. Ze zijn duidelijk teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd.
80'
Wissel in bij Portugal -> Lameira
80'
Wissel uit bij Portugal -> Mesaque Dju
79'
Nederland schreeuwt om een penalty, maar de scheidsrechter ziet er niks in.
78'
Gele kaart voor Navajo Bakboord (Nederland)
77'
Met nog maar vijf minuten te gaan heeft Portugal nog steeds geen doelpunt tegen gekregen dit toernooi. Uniek!
76'
Weer een goede mogelijkheid voor Nederland. Kluivert geeft een goede bal randje zestien aan Boyd, hij twijfelt niet maar zijn schot eindigt in het net.
75'
Nederland probeert het veelvuldig met lange ballen. Maar het mondt telkens tot niets uit.
74'
Wissel in bij Portugal -> João Filipe
74'
Wissel uit bij Portugal -> Thierry Correia
72'
Gedson Fernandes lost een schot vanaf een meter op 25. Van de Meulenhof kan de bal echter makkelijke intercepteren.
71'
Gele kaart voor Leandro Fernandes (Nederland)
71'
De bal gaat via de muur achter de achterlijn. De corner levert niets meer op.
70'
Geweldige solo van Gomes, hij wordt onderuit gehaald bij de zestien. Vrije trap Portugal.
68'
Gele kaart voor Tyrell Malacia (Nederland)
67'
Nederland heeft nog vijftien minuten om minimaal twee doelpunten te maken. Anders is het Portugal dat als eerste team de finale van dit Europese Kampioenschap haalt.
65'
Florentino speelt een ijzersterke wedstrijd. De Portugees wint vrijwel elk duel.
62'
Gele kaart voor Miguel Luís (Portugal)
62'
Wat een enorme kans voor Nederland! Een lage voorzet vanaf rechts van Boyd wordt gemist door Kluivert en Donyell. Dit was de kans op de aansluiting.
60'
Het lijkt een lastig verhaal te gaan worden voor Nederland. Portugal is oppermachtig, Nederland komt er steeds minder aan te pas.
58'
Wissel in bij Portugal -> Miguel Luís
58'
Wissel uit bij Portugal -> Domingos Quina
55'
Doelpunt voor Portugal, 2:0 door Diogo Dalot
Wat een prachtig doelpunt van Portugal. Gomes geeft een hoge bal naar Dalot. Hij dribbelt zijn tegenstander uit, schiet met rechts en scoort.
52'
Wissel in bij Nederland -> Boyd Reith
52'
Wissel uit bij Nederland -> Ferdi Kadıoğlu
52'
Wissel uit bij Nederland -> Ché Nunnely
51'
Nederland heeft door dat het nu geen keuze heeft. Portugal, dat nog geen doelpunt heeft geïncasseerd, wordt vroeger opgejaagd.
49'
Klein kansje voor Portugal. Aan de rechterkant dribbelt Gomes zichzelf knap naar binnen, hij verlengt het spel naar de linkerkant waar Domingos Quina staat. Hij probeert het, maar zijn schot eindigt over.
47'
Chong schiet de bal in een keer. Gevaarlijke poging van de Feyenoorder, maar de bal eindigt net naast het doel.
46'
Gevaarlijke vrije trap voor Oranje. De bal is op twintig meter van de goal van de Portugezen.
45'
Smerige overtreding van Miguel Luís op Fernandes ter hoogte van de middenlijn. De scheidsrechter laat het onbestraft.
43'
Een rommelig begin maar Nederland lijkt wakker geworden. Op het middenveld wordt meer passie en strijd geleverd door de mannen van Van Wonderen.
41'
Nederland komt goed weg. Een indraaiende vrije trap wordt binnen gekopt, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af voor buitenspel.
41'
Gele kaart voor Jordy Wehrmann (Nederland)
41'
We zijn weer begonnen. Nederland heeft nog veertig minuten de tijd om de finale te halen.
41'
40'
Het is rust in Azerbeidzjan. Portugal kwam in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong. Nederland heeft het moeilijk en moet een idee gaan verzinnen om het de leeftijdsgenoten uit Portugal lastig te maken.
40'
34'
Bakboord komt vanaf de rechterkant in een gevaarlijke positie. Hij probeert zijn tegenstander op snelheid af te troeven, maar de bal rolt over de achterlijn.
30'
Bijna de tweede goal voor Portugal. Diogo Dalot met een voorzet vanaf rechts, de bal komt ploeg voor de voeten van Gomes. Van de Meulenhof kan de bal net op tijd wegwerken.
25'
Doelpunt voor Portugal, 1:0 door José Gomes
De indraaiende bal van Vinagre wordt binnengekopt door Gomes. De aanvaller laat keeper Van de Meulenhof kansloos.
23'
Chong maakt een overtreding op Domingos Quina. De vrije trap is vlakbij de zestien meter. Ruben Vinagre staat achter de bal
18'
De Portugezen storen vroeg waardoor Nederland al enkele keren de bal hoog naar niemandsland heeft moeten schieten.
12'
Eerste grote kans voor Nederland! Chong dribbelt tot de achterlijn en zet voor, maar de bal wordt door iedereen en alles gemist!
10'
De eerste tien minuten zitten erop. Portugal U 17 begint steeds meer op de helft van Nederland U 17 te komen. De Nederlanders verdedigen vooralsnog voorbeeldig.
9'
Portugal komt via Gedson Fernandes aan de rand van de zestien bijna tot een schot. De Ligt komt nog net in de baan van het schot.
7'
De Nederlanders beginnen iets meer balbezit te krijgen. Vooralsnog wordt de bal vooral achterin rondgetikt.
5'
De eerste corner is voor Nederland U 17. De Portugezen verdedigen massaal en koppen de bal weg.
3'
Daar is dan het eerste mini gevaar. José Gomes krijgt de bal in de diepte aangespeeld maar doelman Van de Meulenhof is er snel bij. Hij kan de bal met zijn handen pakken
3'
De eerste twee minuten verlopen rustig. Beide teams hebben wat balbezit. Kansen zijn er nog niet geweest.
1'
Van de Meulenhof en Malen hebben de aftrap gedaan! We zijn begonnen in deze halve finale
1'
Goedemiddag!
Mijn naam is Jeremy Burtman en vandaag doe ik voor u liveverslag van de wedstrijd tussen Portugal U17 - Nederland U17.

Het Nederlands elftal U17 speelt zo de halve finale van het Europees Kampioenschap in Azerbeidzjan. De ploeg van Kees van Wonderen neemt het op tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Oranje bereikte de halve finale door in de kwartfinale Zweden met 1-0 te verslaan. Tahith Chong maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Portugal won in de kwartfinale met 5-0 van Oostenrijk.

Kees van Wonderen
Na de wedstrijd tegen Zweden zei de Nederlandse trainer vertrouwen te hebben in zijn spelers. ,In de eerste helft gaven we niets weg, maar creëerden ook niet veel. In de tweede helft speelden we met meer lef en hier hebben we de overwinning uiteindelijk ook aan verdiend. Nu op naar de halve finale tegen Portugal, een prachtig affiche waar je geen speler extra voor hoeft te motiveren.''

Portugal
De Portugezen zijn bezig aan een sterk toernooi. In groep A eindigde de ploeg als eerste met zeven punten. De ploeg van trainer Sousa incasseerde in vier wedstrijden nog geen doelpunt. Het maakte er wel al twaalf.