Nederland Dinsdag, 7. Juli 2015
17:30 uur
Rusland
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Pelle van Amersfoort 42. / Kopbal  (Bilal Ould-Chikh)

90'
Nederland wint het eerste duel op het EK u19 in Griekenland. Dat doet het met een knappe overwinning op Rusland. Alleen had Oranje in de tweede helft weinig tot niets in te brengen, zelfs niet tegen tien man van Rusland. In de volgende wedstrijden wachten nog Duitsland en Spanje.
90'
90'
Kallon! De invaller heeft de verdubbeling op zijn voeten liggen. Vanwege zijn snelheid komt hij een op een met de keeper na een diepe bal. Alleen raakt zijn inzet de voeten van de goalie.
89'
Nederland probeert met controlerend voetbal richting het einde te spelen. Voorin lukt het Oranje niet om de bal nog vast te houden.
86'
Rusland oogt niet meer bij machte om nog de gelijkmaker te forceren met tien man. Ze komen niet meer in de buurt van het strafschopgebied van Nederland.
83'
Kallon krijgt met een gelukje de bal voor zijn voeten aan de linkerkant en hij probeert ineens de verre hoek te zoeken. De hoogte van zijn poging is goed, maar draait te veel richting de keeper. De doelman kan daardoor de bal uit de lucht plukken.
83'
Nederland heeft in de laatste minuten redelijk de controle te pakken. Het weet verder vooruit te spelen en Rusland van zich af te houden.
80'
Zo kunnen beide ploegen tien minuten voor tijd niet meer wisselen. Opvallende namen gaan naar de kant. Bij Rusland wordt topschutter Sheydaev gewisseld en bij Nederland moet aanvoerder Nouri plaatsmaken.
79'
Wissel in bij Rusland -> Ilmir Nurisov
79'
Wissel uit bij Rusland -> Ramil Sheydaev
78'
Wissel in bij Nederland -> Thomas Ouwejan
78'
Wissel uit bij Nederland -> Abdelhak Nouri
76'
Een kwartier voor het einde besluit de scheidsrechter nog een drinkpauze in te lassen. Een vreemd moment, maar het geeft bondscoach Winter wel de kans dingen aan te passen.
76'
Nouri! Een scrimmage in het strafschopgebied van Rusland. Uiteindelijk tikt de keeper de bal voor de voeten van Nouri. Hij probeert het dan met een lobje, maar zijn inzet belandt op het dak van het doel.
76'
Rusland begint meer risico te nemen en heeft een verdedigende speler naar voren gestuurd. Dat betekent meer ruimte voor de aanvallers van Oranje in de omschakeling.
74'
Nederland weet nog niet te profiteren van het overtalsituatie. Het spelbeeld is niet echt veranderd na de rode kaart voor Rusland. De tegenstander van Oranje blijft de bovenliggende partij.
70'
Paal blijft na een duel met pijn aan zijn achterhoofd liggen op het veld. De scheidsrechter vindt het wel meevallen en vraagt de linksback om op te staan.
67'
Aan Nederland nu de taak rustig te blijven en niet te graag op de aanval te gaan spelen. Anders had het zichzelf nog wel eens lelijk in de vingers snijden.
65'
De bondscoach van Rusland grijpt direct in na de rode kaart en brengt een wijziging door in zijn elftal. Hij zal nu de schade beperkt willen houden en hopen op een foutje van Oranje.
64'
Wissel in bij Rusland -> Aleksey Gasilin
64'
Wissel uit bij Rusland -> Georgi Melkadze
62'
Geel-rode kaart voor Aleksandr Likhachev (Rusland)
Rusland moet een kwartier na rust me tien man verder. Van Amersfoort draait handig weg bij de Rus, die daarna de Nederland hard over de knie legt. De arbiter is meedogenloos en bestraft hem met zijn tweede gele prent.
62'
Bondscoach Aron Winter vindt het tijd voor een verandering en haalt Ould-Chikh naar de kant. Na zijn gevaarlijke eerste twintig minuten is hij ook niet meer in het spel voorgekomen. Kallon mag het nu gaan proberen.
61'
Wissel in bij Nederland -> Issa Kallon
61'
Wissel uit bij Nederland -> Bilal Ould-Chikh
61'
Nederland heeft na rust veel moeite om in de buurt van het strafschopgebied van Rusland te komen. Het moet daarom niet te gehaast naar voren gaan spelen, want dan krijgen de Russen veel ruimte in de omschakeling.
59'
Rusland scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd door de scheidsrechter. De arbiter ziet een aanvallende overtreding van Barinov. Hij was niet in de buurt van de doelpuntenmaker, maar helpt wel een goal omver.
59'
Owusu komt niet meer terug in het veld en wordt vervangen door Loof.
58'
Wissel in bij Nederland -> Augustine Loof
58'
Wissel uit bij Nederland -> Leeroy Owusu
57'
Owusu moet zich even laten behandelen na de sliding om het schot te voorkomen. De rechtsback gaat strompelend over de achterlijn. Het is de vraag of we hem gaan terugzien.
56'
Sheydaev is een aardige plaag voor de defensie van Nederland. Tussen drie spelers in weet hij ruimte te creëren voor een schot. Zijn poging wordt nog net op tijd geblokt door Owusu.
54'
Het is de vraag of Nederland is wakker geschud door de bal op de lat van Rusland. Tot aan dat moment was Oranje alleen maar bezig met verdedigen. Het zal toch vooruit moeten spelen om niet in de problemen te komen.
51'
De lat! Nederland kruipt door het oog van de naald. Van dichtbij krijgt een aanvaller van Rusland alle ruimte om op doel te schieten. Alleen gaat de bal voor hem te snel omhoog en treft hij de lat.
50'
Nederland wil verzorgd voetbal spelen en van achteruit opbouwen. Maar dat lukt bijna niet vanwege het drukzetten van Rusland. Oranje moet noodgedwongen in de achteruit.
47'
De bondscoach van Rusland heeft een wijziging doorgevoerd in zijn elftal. De Russen moeten op zoek naar de gelijkmaker.
46'
Wissel in bij Rusland -> Rifat Zhemaletdinov
46'
Wissel uit bij Rusland -> Aleksandr Zuev
46'
De bal rol voor de tweede helft tussen Nederland en Rusland.
46'
45'
Een boeiende openingsfase leverde enkele kansen op voor zowel Nederland als Rusland. Daarna zakte het speltempo flink in en wisten beide ploegen weinig gevaar te stichten. Rusland was dichtbij met een vrije trap, maar vlak voor rust sloeg Oranje toe dankzij een kopbal van Van Amersfoort.
45'
44'
Een beter moment had Oranje niet kunnen wensen om op voorsprong te komen. We zitten vlak voor rust en Rusland zal daarom extra teleurgesteld aan de thee gaan.
42'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Pelle van Amersfoort
En dat is het Nederland dat scoort vanuit een standaardsituatie. Ould-Chikh slingert de bal vanaf rechts met een vrije trap voor het doel. Van Amersfoort sprint hoog en knikt beheerst raak.
40'
Het speltempo ligt bij beide ploegen te laag om echt gevaarlijk te worden. Het zal dan moeten komen uit standaardsituaties, zoals net bij de vrije trap van Rusland.
37'
Nederland heeft moeite om over de middenlijn te komen. Daar vormt Rusland namelijk een defensief blok. Zodra ze daar voorbij zijn, wordt direct de snelle Ould-Chikh gezocht.
34'
Drommel! De keeper van Nederland voorkomt een treffer van Rusland. Golovin mag aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien. Hij zoekt de korte hoek, maar daar ligt op tijd de keeper van Oranje.
33'
Waar de openingsfase nog ruimte liet aan de aanvallers van beide landen, daar houden Nederland en Rusland het achterin nu gesloten. Het is wachten op een individuele bevlieging.
30'
Na een korte onderbreking is het spel weer hervat. De tijd was stilgezet.
30'
De scheidsrechter blaast op zijn fluitje voor de vooraf aangekondigde drinkpauze. Voor de trainers een prima moment om tactische wijzigingen door te voeren.
27'
Sheydaev! De spits controleert knap een hoge bal en zet daarna zijn tegenstander te kijk. Vanaf rand strafschopgebied haalt de aanvaller de trekker over. Drommel kijkt het leder naast zijn doel.
26'
Het is momenteel erg warm in Griekenland. De spelers hebben echter het geluk dat het veld nu grotendeels in de schaduw ligt. Alleen aan de linkerkant staat de zon er vol op.
23'
Rusland lijkt door te hebben dat ze Ould-Chikh absoluut geen ruimte moeten geven. De behendige aanvaller heeft steeds twee verdedigers om zich heen staan.
20'
Gele kaart voor Aleksandr Likhachev (Rusland)
Een nogal onbesuisde tackle van de Rus op Van Amersfoort. Vanaf de zijkant komt Likhachev hard inglijden en haalt daarmee vol zijn tegenstander onderuit.
18'
Ould-Chikh! Het gevaar van Nederland komt voornamelijk van de voeten van de FC Twente-speler. Met een geplaatste bal wil hij de keeper verschalken, maar de bal gaat net voorlangs.
18'
De Russen laten zich niet verleiden door de tactiek van Nederland en beginnen nu zelf met inzakken. Want ook zij hebben voldoende snelheid voorin om succesvol te counteren.
15'
Nederland gokt wat meer op de tegenaanval. Daardoor heeft Rusland vrijwel continu het balbezit en wordt het naar voren gelokt door Oranje.
13'
Zo is het een interessante beginfase van deze wedstrijd, met al kansen voor beide ploegen. Jammer genoeg zijn er weinig fans getuige van, want er zit bijna niemand in het stadion.
10'
Het spel golft aardig op en neer. Drommel grijpt onnodig in bij aan lage bal, die naast het doel dreigde te verdwijnen. Daarmee geeft de keeper een hoekschop weg, waar geen gevaar uit komt.
9'
Ould-Chikh laat zich voor het eerst in deze wedstrijd zien. De vleugelaanvaller komt vanaf de rechterkant naar binnen en produceert dan een schot met links. De bal gaat een metertje naast het doel.
7'
Nederland begint iets meer in de wedstrijd te komen en heeft het balbezit overgenomen. Het leverde een schotkans op voor Nouri, maar hij jaagt de bal langs het doel.
4'
En weer sticht Rusland gevaar over de rechterkant. Ditmaal gaat de bal door de lucht, alleen lukt het de spits niet zijn hoofd tegen de prima voorzet te zetten.
2'
Oei! Daar was bijna al de voorsprong van Rusland. Over de rechterkant kwam de opponent van Nederland door, waarna een lage voorzet volgde. Sheydaev weet de bal net niet te raken, anders had hij achter het standbeen gescoord.
2'
Het balbezit is al snel voor Rusland, dat vanuit een rustige opbouw probeert aan te vallen. Nederland zakt met de aanvallers terug tot rond de middenlijn.
1'
Nederland heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
Beide landen komen het veld op en luisteren eerst naar de volksliederen.
Het Nederlands elftal onder 19 verschijnt met de verwachtte sterkhouders aan de aftrap voor het EK-duel met Rusland. Dat betekent een basisplaats voor zowel Bilal Ould-Chikh als Abdelhak Nouri.

Bondscoach Aron Winter heeft in het doel gekozen voor Joël Drommel (FC Twente). Verder is er een basisplaats voor Kenneth Paal van PSV, die normaal gesproken als aanvallende middenvelder speelt. Hij krijgt in de middelste linie bijval van Nouri, die in de jeugdopleiding van Ajax actief is. Voorin moet Ould-Chikh van FC Twente voor het gevaar zorgen.
Nederland u19 speelt vandaag zijn eerste duel op het EK in Griekenland. Oranje begint aan de groepsfase met een wedstrijd tegen Rusland. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Groepsfase
Nederland is tijdens de loting ingedeeld in Groep B. Daarin moet het Duitsland, Rusland en Spanje achter zich zien te houden. In totaal zijn er twee groepen, waarvan zowel de nummer één als de nummer twee doorgaat naar de halve finale van het Europese toernooi. In de andere groep nemen gastland Griekenland, Frankrijk, Oostenrijk en Oekraïne het tegen elkaar op.

Afwezigheid toppers
Ondanks de talenten over wie bondscoach Aron Winter de beschikking heeft tijdens het toernooi in Griekenland, ontbreken ook een paar grote namen. Dat komt omdat Ajax, Feyenoord en PSV lang niet alle spelers willen afstaan. Zij willen namelijk sommige talenten aan het werk zien tijdens hun eigen voorbereiding, waardoor Winter geen beroep op ze kan doen. Onder meer middenvelder Jari Schuurman is thuis gebleven.