0 : 1 Torinfos in de Ticker Jan Kliment 8. / Schot met links  (Matěj Hybš)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jan Kliment 21. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Jan Kliment 56. / Schot met rechts  (Jakub Brabec)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Martin Frýdek 59. / Schot met rechts  (Jiří Skalák)

90'
Het massale applaus vanaf de tribunes is meer dan terecht voor Tsjechië. De talenten van het gastland hebben een geweldige wedstrijd op de mat gelegd. Kliment tekende voor een hattrick, maar zijn teamgenoten lieten eveneens voetbal van hoog niveau zien. Servië kwam er niet aan te pas en liet bovendien verdedigend enkele steken vallen.
90'
90'
Het gaat Servië ook niet meer lukken om een eretreffer te maken. De keeper van Tsjechië is geen enkel moment in de problemen geweest. Bovendien was een uitgespeelde kans van Servië niet te zien na de rust.
87'
Petrák haalt de trekker over vanaf dertig meter en produceert een aardig hard schot. De bal komt echter recht in de handen van de Servische doelman.
85'
Wissel in bij Servië -> Luka Milunović
85'
Wissel uit bij Servië -> Miloš Jojić
84'
Gele kaart voor Lukáš Masopust (Tsjechische republiek)
Invaller Masopust loopt tegen een onnodige gele kaart aan. Iets over de middenlijn tikt hij Jojić bewust op de hakken, waardoor hij ten val komt.
83'
Tsjechië laat de kans op een vijfde doelpunt liggen. De keeper tast mis als hij uit zijn goal komt, maar de aanvaller van het gastland krijgt de bal niet voorbij de verdediger die vlak voor hem staat.
83'
De spits krijgt een staande ovatie. Werkelijk alles viel vandaag in het voordeel van de aanvaller. Kliment heeft een hattrick achter zijn naam staan en zal bij veel scouts in het boekje staan.
82'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Tomáš Příkrýl
82'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Jan Kliment
80'
De spelers van Tsjechië beginnen wat gemakzuchtig te worden in balbezit. Servië gaat op deze manier nog een kans krijgen om een eretreffer te maken.
78'
Het middenveld van Servië sluit niet snel genoeg aan als de aanvallers in balbezit komen. Daardoor staan de voorhoedespelers nogal vaak tegen een overmacht van Tsjechische spelers.
76'
Skalák krijgt een staande ovatie op het moment dat hij het veld verlaat. De speler van Tsjechië kan terugkijken op een goede wedstrijd, waarin hij het nodige gevaar heeft gesticht.
75'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Lukáš Masopust
75'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Jiří Skalák
73'
Servië zal in de slotfase proberen de schade beperkt te houden, zo ver dat nog mogelijk is. Tsjechië maakt ook geen haast meer om nog een doelpunt te maken. Wel hebben ze de volledige controle over de wedstrijd.
68'
Gele kaart voor Filip Đuričić (Servië)
De voormalig speler van sc Heerenveen gaat in het boekje van de scheidsrechter. De middenvelder is net te laat met zijn sliding, waardoor hij de man raakt in plaats van de bal. Dat zat wat frustratie bij van de spelverdeler.
68'
Een positieve rol aan de kant van Tsjechië is ook weggelegd voor Kadeřábek. De rechtsback is een ware plaag voor de verdedigers van Servië. Hij komt telkens mee op en zijn voorzetten zijn van goede kwaliteit. Bovendien is Kadeřábek razendsnel.
65'
Kliment! Even is de spits op weg naar zijn vierde van de avond. Wederom omspeelt hij de doelman, maar krijgt hij de bal niet goed mee. Een verdediger glijdt daardoor Kliment van de bal. Anders had hij de bal in het doel kunnen lopen.
63'
Wissel in bij Servië -> Aleksandar Kovačević
63'
Wissel uit bij Servië -> Goran Čaušić
63'
De verdediging van Servië blijft maar prutsen. De spelers denken telkens veel meer tijd te hebben, maar ook na de 0-4 zijn de Tsjechen uiterst scherp met het zetten van druk.
62'
Als Tsjechië dit type voetbal ook in de volgende wedstrijd op kan brengen, dan behoort het opeens tot de titelkandidaten van dit toernooi. Want op deze manier moet ook Duitsland vrezen voor het gastland.
59'
Doelpunt voor Tsjechische republiek, 0:4 door Martin Frýdek
En daar is nummer vier van Tsjechië. Een ware walk-over van het gastland van dit Jeugd EK. Een ware vernedering voor Servië. Vanaf rechts wordt de bal met veel gevoel bij de tweede paal gelegd. Frýdek neemt de bal ineens uit de lucht en ziet zijn poging in de verre hoek belanden.
59'
Servië kan nu helemaal vrijuit gaan spelen, want drie doelpunten goedmaken is bijna niet te doen. Vooral gezien het feit dat ze nog geen uitgespeelde kans hebben gehad. Kliment is vandaag een plaag voor de defensie van Servië.
56'
Doelpunt voor Tsjechische republiek, 0:3 door Jan Kliment
En dat moet de genadeklap zijn voor Servië. Kliment ontsnapt aan de buitenspel van Servië en staat daardoor ineens oog in oog met de keeper van de tegenstander. Hij kapt de goalie uit en schuift vervolgens de bal beheerst in het lege doel.
54'
Servië begint dan toch wat grip op de wedstrijd te krijgen. Daardoor moet Tsjechië zich even beperken tot verdedigen en het tegenhouden van de tegenstander.
51'
Kliment blijft een ware plaag voor de verdediging van Servië. De spits is continu aanspeelbaar en een goed aanspeelpunt. Via hem is het voor Tsjechië een stuk makkelijker om het spel te verplaatsen.
50'
Ten koste van alles wil de doelman van Servië blijven opbouwen. Daarmee bracht het zich voor rust enkele malen in de problemen. Dat is ook de reden dat Stojković naar de kant is gehaald in de theepauze.
47'
Meteen is daar een gevaarlijk moment van Servië. Een schot vanaf rand zestien gaat richting de rechter onderhoek, maar daar ligt ook de keeper van Tsjechië.
46'
Servië heeft afgetrapt voor de tweede helft en zal een stuk scherper moeten zijn dan voor rust.
46'
Wissel in bij Servië -> Nemanja Petrović
46'
Wissel uit bij Servië -> Filip Stojković
46'
45'
Als een komeet kwam Tsjechië uit de startblokken. Het hoge tempo wisten ze een klein half uur vol te houden en toen was het leed al geschied voor Servië. Tweemaal was Kliment het eindstation van een Tsjechisch doelpunt. Servië wist pas vlak voor rust een keer gevaarlijk te worden, maar heeft over het algemeen weinig in te brengen.
45'
45'
Kadeřábek gaat neer in het strafschopgebied en wil een strafschop. De scheidsrechter twijfelt, maar de grensrechter geeft aan dat er niets aan de hand is. Anders had hij een voorzet kunnen geven.
44'
Zo gaan we richting de rust en gaat Tsjechië dik verdiend aan de leiding. Het enige wat ze zichzelf kunnen verwijten dat het nog niet vaker heeft gescoord vanavond.
42'
Frýdek! De aanvaller van Tsjechië krijgt een goede kans op het derde doelpunt van het gastland. Aan de linkerkant van de zestien komt hij tegenover de keeper te staan en zoekt Frýdek de lange hoek. De doelman voorkomt nog net een derde tegentreffer.
42'
Dat het speltempo omlaag is gegaan, is vooral in het voordeel van de Servië. Ze krijgen daardoor wat meer de tijd om de controle te grijpen.
39'
Daar is Servië! Met een fraaie steekpass van Đuričić wordt Jojić vrij gezet aan de rechterkant van het strafschopgebied. In de korte hoek probeert hij de keeper te verschalken, maar daar staat ook de goalie van Tsjechië opgesteld.
39'
Nog steeds heeft de keeper van Tsjechië weinig te doen gehad. Servië dacht twee keer gevaarlijk te worden, maar beide keren greep een verdediger van de tegenstander net op tijd in.
36'
Tsjechië probeert de wedstrijd wat meer te controleren. Toch wordt het soms gedwongen tot een lange bal. De aanvallers van het gastland weten in deze fase van de wedstrijd niet op te boksen tegen de Servische verdedigers.
33'
De Franse arbiter laat vandaag bijna geen kopduels toe. Als één van de twee spelers een beetje ruw in komt springen, wordt diegene meteen teruggefloten door de scheidsrechter.
30'
Noodgedwongen gaat Kadlec naar de kant. In het eerste duel was hij nog geschorst en in deze wedstrijd verstapte hij zich zojuist. Hij gaf al wel zijn visitekaartje af met een fraai schot op de lat.
29'
Wissel in bij Tsjechische republiek -> Michal Trávník
29'
Wissel uit bij Tsjechische republiek -> Václav Kadlec
29'
De aanvallende storm van Tsjechië is wat gaan liggen. Ze hebben bereikt wat ze wilden en geven Servië nu de kans wat meer in de wedstrijd te komen.
27'
Brašanac speelt een beetje met vuur. Hij gaat een beetje onhandig een kopduel aan en daarvoor kreeg hij eerder al een gele kaart. Ditmaal laat de scheidsrechter het bij een waarschuwing.
25'
Pešić is Kalas dan toch een keer kwijt en denkt richting het doel te kunnen. Maar nu is het Brabec die met een verdedigende actie een gevaarlijk moment van Servië voorkomt.
23'
Een fantastische verdedigende actie van Kalas. Twee aanvallers van Servië denken richting het doel te komen, maar de centrale verdediger voorkomt dat met een fraaie sliding.
23'
Na iets meer dan twintig minuten is de wedstrijd eigenlijk al beslist in het voordeel van Tsjechië. Want op deze manier gaat Servië absoluut niet terugkomen in de wedstrijd.
21'
Doelpunt voor Tsjechische republiek, 0:2 door Jan Kliment
En daar is de dikverdiende 0-2 van Tsjechië. Het publiek ontploft, nadat Kliment weer de bal tegen de touwen schiet. Skalák speelt geweldig twee man uit, maar ziet zijn schot geblokt worden. Daarna staat een verdediger van Servië niet op te letten en schiet Kliment binnen.
21'
Tsjechië zet volle vaart druk vooruit. Daarbij komt dat Servië bij de eerste pass achterin al slordig is. Daardoor lukt het de Tsjechen relatief eenvoudig om druk te houden.
19'
De tactiek van Servië werkt gewoon niet. De helft van het elftal wil aanvallend druk zetten, terwijl de andere helft juist achteruit loopt. Daardoor ontstaat op het middenveld veel ruimte voor Tsjechië.
17'
Servië komt totaal niet in het spel voor in het eerste kwartier. Tsjechië staat bij balbezit van de tegenstander namelijk goed georganiseerd en gokt bij balovername op een snelle counter en dat is uiterst effectief.
15'
De lat! Kadlec draait zichzelf vrij op de rand van het strafschopgebied. Net op het moment dat hij wil schieten, glijdt de speler uit. Maar alsnog verdwijnt zijn inzet op de bovenkant van de lat. Dicht bij de linker kruising.
13'
Weer een fraaie aanval! Tsjechië laat zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Wederom wordt Servië vanaf rechts naar links helemaal zoek gespeeld. De linksback van Tsjechië weet in de zestien net niet in scoringspositie te komen, omdat hij goed gedekt wordt.
12'
Als Tsjechië dit niveau kan volhouden en zo blijft doorspelen, dan wordt het een ontzettend zware wedstrijd voor Servië. Zij komen er namelijk nog niet aan te pas.
10'
Gele kaart voor Darko Brašanac (Servië)
In de ogen van de arbiter gebruikt Brašanac te veel zijn elleboog tijdens een kopduel. Dat komt hem op een gele kaart te staan.
10'
Twee grote kansen voor Tsjechië! Kliment komt alleen op de keeper af, maar die krijgt nog net zijn voet tegen de inzet. Daarna behoudt Kliment het overzicht en stelt hij Skalák in staat om te schieten, maar hij werkt de bal naast het doel.
8'
Doelpunt voor Tsjechische republiek, 0:1 door Jan Kliment
Een geweldig doelpunt van Tsjechië. Hybš sluipt aan de linkerkant het strafschopgebied in en bereikt de achterlijn. Vanaf daar legt hij perfect terug op de vrijstaande Kliment. De spits ramt de bal snoeihard in het dak van het doel.
8'
Servië probeert het spel wat te vertragen, om op die manier Tsjechië niet zijn gewenste tactiek te laten hanteren. Toch heeft dat op dit moment nog geen effect op het aanvallende spel van het gastland.
5'
Kadlec krijgt enorm veel ruimte aan de rechterkant als hij aan de buitenspelval ontsnapt. Alleen neemt de aanvaller van Tsjechië de bal niet goed mee, waardoor de kans is verkeken.
4'
De Tsjechen zoeken als eerst in dit duel de aanval, waardoor Servië achterin scherp moet zijn.
3'
Het stadion is goed gevuld voor deze wedstrijd, dat is bij andere duels tijdens dit toernooi al eens anders geweest.
1'
Servië en gastland Tsjechië zijn begonnen aan de eerste helft.
1'
De volksliederen hebben geklonken en de wedstrijd staat op het punt om te beginnen.
Servië neemt het vanavond tijdens het Jeugd EK op tegen gastland Tsjechië. Beide ploegen hebben eigenlijk een overwinning nodig om in de race te blijven voor de volgende ronde. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze ontmoeting. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Eerste duels
Servië nam het in de eerste speelronde van Groep A op tegen Duitsland, dat wordt gezien als een serieuze kanshebber voor de eindzege. Het was echter Servië dat op voorsprong kwam. Voormalig sc Heerenveen-speler Filip Đuričić zette op fraaie wijze zijn land op 1-0. Het was niet voldoende voor een overwinning, aangezien Emre Can namens de Duitsers de eindstand op een 1-1 gelijkspel bepaalde.

Tsjechië verzorgde als gastland het openingsduel voor het Jeugd EK. Dat mocht het doen tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. Vlak voor rust kwam Tsjechië op voorsprong dankzij Pavel Kadeřábek, maar na de theepauze moest het zijn meerdere erkennen in de Denen. Jannik Vestergaard en Pione Sisto bepaalde de eindstand met 1-2 in het voordeel van Denemarken.