21.06.2015 17:14

Update: 'Ajax in Tsjechië voor ex-toptalent'

Ajax maakt volgens de Tsjechische journalist Ondřej Nováček gebruik van het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 om spelers te bekijken. Manager voetbalzaken Marc Overmars is gespot tijdens het eindtoernooi.

Tijdens de wedstrijd Jong Servië - Jong Tsjechië (0-4 winst voor het gastland), is Overmars gespot op de tribune van de Generali Arena. Nováček, die voor een Tsjechische sportzender werkt, is het niet duidelijk wie Overmars bekeek tijdens de interland, maar hij wijst wel op de spits van Jong Tsjechië.

Jan Kliment maakte in de tweede groepswedstrijd een goede indruk en scoorde aan hattrick. Op Twitter heeft Nováček een quote van de spits, die ook op het middenveld kan spelen. "Wie vindt Ajax nou niet geweldig, maar het is zo ver weg", vertelde de 21-jarige Tsjech.

Update: De Boer en Slop gespot in Tsjechië
Niet alleen Manager Voetbalzaken Marc Overmars is op het jeugd EK in Tsjechië, maar ook hoofdtrainer Frank de Boer en financieel directeur Jeroen Slop zijn gespot op het vliegveld. Zij reisden richting Tsjechië, waardoor het er steeds meer op lijkt dat Ajax een transfer aan het voorbereiden is. Eerder werd de naam genoemd van Jan Kliment, maar dat zijn vooralsnog hardnekkige geruchten. Zie onderaan het artikel de foto's. Deze zijn afkomstig van www.twitter.com/jilljesse 

Update: 'Ajax in Tsjechië voor ex-toptalent'
Marc Overmars, Frank de Boer en Jeroen Slop waren allen in Tsjechië op het jeugd EK. Al snel gingen de geruchten rond dat het zou gaan om een mogelijke aankoop. Voetbal International weet voor wie de Ajax-delegatie naar Tsjechië vertok. Dat was voor Václav Kadlec.

De spits annex aanvallende middnevelder is inmiddels 23 jaar, maar debuteerde al op zestienjarige leeftijd bij Sparta Praag. Hij dwong daar een transfer naar Eintracht Frankfurt af, maar daar wist hij niet te aarden. Kadlec vertrok op huurbasis naar Sparta Praag. Daar scoorde hij negen keer in dertien wedstrijden. 

Kadlec is overigens een oude bekende voor Feyenoord. De Tsjechische spits scoorde in 2012 namens Sparta Praag drie goals in twee wedstrijden tegen de Rotterdammers. Feyenoord werd daardoor uitgeschakeld in de play-offs voor Europees voetbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner