21:00 uur
Zweden
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker John Guidetti 23. / Penalty  (Isaac Kiese Thelin)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Simon Tibbling 26. / Schot met rechts  (John Guidetti)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Uffe Bech 63. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Robin Quaison 83. / Schot met rechts  (Mikael Ishak)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Oscar Hiljemark 90. / Schot met rechts  (Sam Larsson)

90'
Jong Denemarken mocht na de aansluitingstreffer lang hopen op meer, maar tien minuten voor tijd besliste Quaison de wedstrijd. In blessuretijd maakte Hiljemark het leed van de Denen nog wat groter, door de 4-1 binnen te schieten. Jong Zweden staat dankzij deze overwinning dinsdag in de finale tegen Jong Portugal.
90'
90'
Doelpunt voor Zweden, 1:4 door Oscar Hiljemark
In de vijfde minuut maakt Hiljemark er zelfs nog 4-1 van! Vanaf de rechterflank schiet hij de bal in de verre hoek, op aangeven van Larsson.
90'
Wissel in bij Zweden -> Sam Larsson
90'
Wissel uit bij Zweden -> Isaac Thelin
90'
Wissel in bij Denemarken -> Viktor Fischer
90'
Wissel uit bij Denemarken -> Uffe Bech
90'
Vier minuten blessuretijd zijn Jong Denemarken nog gegeven. Carlgren heeft het lastig, maar weet de bal steeds weg te boksen.
87'
Jong Denemarken geeft het nog niet op, maar weet weinig gevaar te stichten uit de gekregen corner. Jong Zweden verdedigt simpel uit.
83'
Doelpunt voor Zweden, 1:3 door Robin Quaison
Quaison beslist de wedstrijd! Hij weet na een sprint te ontsnappen uit de rug van Thomsen en rondt het koelbloedig af.
80'
Khalili moet de wedstrijd op slot gooien maar verzuimt. Zijn schot verdwijnt net naast de paal, Jong Denemarken kan opgelucht ademhalen.
77'
Jong Denemarken blijft aanzetten en dwingt Carlgren om in de grijpen. Thomsen schiet op doel.
74'
Een kans voor Poulsen om de gelijkmaker op het bord te zetten. Hij staat alleen voor Carlgren, maar speelt de bal te ver voor zich uit.
72'
Wissel in bij Zweden -> Robin Quaison
72'
Wissel uit bij Zweden -> Simon Tibbling
70'
Højbjerg wordt neergehaald en neemt zelf de vrije trap vanaf een meter of twintig. Zijn schot wordt geblokt, net als de rebound.
68'
Wat een kans voor Vestergaard! Uit een voorzet van Sisto moet hij van dicht bij de gelijkmaker maken, maar hij komt niet aan de bal, waardoor de keeper er eerder bij is.
65'
Wissel in bij Denemarken -> Pione Sisto
65'
Wissel uit bij Denemarken -> Rasmus Falk
63'
Doelpunt voor Denemarken, 1:2 door Uffe Bech
Jong Denemarken is terug in de wedstrijd! Jong Zweden krijgt de balt niet weg en Uffe Bech mag de intikker maken. Geen fraaie goal, maar hij telt!
62'
Tibbling is dicht bij zijn tweede goal van de avond, zijn schot gaat nét naast het doel.
60'
Wissel in bij Zweden -> Mikael Ishak
60'
Wissel uit bij Zweden -> John Guidetti
59'
Gele kaart voor Yussuf Poulsen (Denemarken)
De eerste kaart in een sportieve wedstrijd is voor Poulsen.
57'
Wissel in bij Denemarken -> Lasse Christensen
57'
Wissel uit bij Denemarken -> Jens Jønsson
55'
Een langdurige aanval van Jong Denemarken, maar tot een schietkans komt het niet. Knudsen maakt een overtreding, waarna de bal weer voor Jong Zweden is.
52'
Het spel gaat alle kanten op in de openingsfase van de tweede helft. Behalve uit vrije trappen zijn er nog geen grote kansen geweest.
48'
Aan de andere kant een bijna identieke situatie, ook Lewicki kopt naast.
47'
Meteen na rust een goede kans voor Jong Denemarken. Vestergaard krijgt en vrije trap van Højbjerg op het hoofd, maar kopt naast.
46'
45'
Jong Denemarken had twintig minuten lang het beste van het spel, maar een penalty voor Jong Zweden vormde het omslagpunt. Guidetti faalde niet en drie minuten later scoorde ook Tibbling, waardoor de Denen plotseling tegen een 2-0 achterstand aan keken. Het lukte ze niet om nog voor rust iets terug te doen.
45'
43'
Zweden krijgt een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd nog voor rust definitief te beslissen. Maar onder anderen Khalili weet de bal niet in het doel te krijgen.
39'
Goede voorzet van Scholz vanaf de rechterflank, maar er wordt net zo goed verdedigd door Milošević. Jong Denemarken kan dus niet tot een doelpoging komen.
36'
Guidetti gaat op zoek naar zijn tweede van de avond, maar slaagt daar nog niet in. Jensen kan de bal eenvoudig pakken.
32'
Jong Denemarken doet er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar de doelpogingen zijn weinig succesvol. Ook het schot van Uffe Bech gaat ruim naast.
29'
Poulsen kopt de bal een paar meter naast het doel en valt vervolgens ongelukkig. Hij blijft geblesseerd liggen.
26'
Doelpunt voor Zweden, 0:2 door Simon Tibbling
Het gaat plotseling hard voor Jong Zweden! John Guidetti legt de bal af op Simon Tibbling, die kan eenvoudig binnen schieten, omdat Jonas Knudsen uitglijdt. 2-0!
23'
Doelpunt voor Zweden, 0:1 door John Guidetti
Guidetti mag de penalty nemen en faalt niet: 1-0 voor Jong Zweden!
21'
Penalty voor Jong Zweden! Alexander Scholz en Isaac Thelin gaan samen naar de grond, de scheidsrechter ziet er een overtreding in en legt de bal op de stip.
18'
Opnieuw probeert Vestergaard het met een afstandsschot. De keeper moet dit keer wel ingrijpen, maar doet dat moeiteloos.
14'
Vestergaard slalomt door de Zweedse verdediging heen, maar zijn schot gaat uiteindelijk ruim naast het doel.
11'
Poulsen denkt uit een corner de 1-0 binnen te koppen, maar wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij controleerde de bal met de hand, het feest gaat dus niet door.
10'
Een paar kansen vlak achter elkaar voor Jong Denemarken, maar schoten van Poulsen en Falk worden geblokt.
7'
Thelin krijgt de eerste kans voor Jong Zweden, als hij opeens vrij staat voor Jensen. Hij weet het doel echter niet te vinden.
4'
Jong Denemarken heeft het balbezit in de eerste minuten en krijgt zelfs al een kansje. De corner van Pierre-Emile Højbjerg wordt weggekopt door de Zweden.
1'
Vandaag staan de halve finales van het EK voor spelers onder 21 jaar op het programma. Jong Denemarken en Jong Zweden gaan in een onderling duel bepalen wie er in de finale tegenover de winnaar van het duel Jong Portugal - Jong Duitsland staat. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Jong Denemarken
Ondanks een flinke nederlaag tegen Jong Duitsland wist Jong Denemarken zich tot winnaar te kronen van poule A. In de laatste groepswedstrijd lag alles nog open in poule A, maar mede dankzij Viktor Fischer wisten de Denen zich te plaatsen voor de halve finale. De Ajacied maakte tegen Servië de bevrijdende 2-0.

De 2-0 overwinning zorgde er na een 2-1 overwinning op gastland Tsjechië en een 3-0 nederlaag tegen Duitsland voor dat Jong Denemarken de groepsfase met zes punten afsloot. Vandaag mogen Fischer en zijn teamgenoten dus ook zoek gaan naar de derde overwinning van het toernooi en een plaats in de finale.

Jong Zweden
Ook bij Jong Zweden was het een Eredivisiespeler die een groot aandeel had in het bereiken van de halve finale. In de laatste groepswedstrijd tegen Jong Portugal scoorde Groninger Simon Tibbling vlak voor tijd de 1-1, waardoor beide teams zich plaatsten voor de halve finale.

Bij de Zweden is nog een andere oude bekende uit de Eredivisie aanwezig. Oud-Feyenoorder John Guidetti leverde met zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Jong Italië ook een bijdrage aan het bereiken van de halve finale. Die wedstrijd eindigde in een knappe 2-1 overwinning voor de Zweden. Het tweede groepsduel werd met 1-0 verloren van Engeland.

Finaleplaats
Vandaag mogen de twee Scandinavische ploegen dus uitvechten wie er door gaat naar de finale. Die wordt aanstaande dinsdag gespeeld tegen de winnaar van het duel Jong Portugal - Jong Duitsland.