26.06.2015 21:55

EK-held van Groningen: "Hij wil niet weg"

Simon Tibbling loopt als een dol paard door de Euroborg nadat hij de 2-2 heeft gescoord tegen SC Cambuur. Het is de eerste treffer van Tibbling in Nederland. (12-04-2015)
Simon Tibbling loopt als een dol paard door de Euroborg nadat hij de 2-2 heeft gescoord tegen SC Cambuur. Het is de eerste treffer van Tibbling in Nederland. (12-04-2015)

Simon Tibbling staat even vol in de belangstelling. Dankzij de goal van de Zweed in het duel met Jong Portugal speelt Jong Zweden in de halve finale van het Europees Kampioenschap U21. Tibbling blijft echter met beide benen op de grond staan.

Tibbling scoorde in het duel met Jong Portugal de 1-1 en daardoor ging Zweden, samen met de Portugezen, naar de halve finale. De speler van FC Groningen wordt liefkozen Super-Tibbe genoemd en staat volop in de belangstelling. "Ik krijg nu telefoontjes van clubs uit de grote competities", zegt Patrick Mörk tegen diverse Zweedse media, waaronder Aftonbladet. "Maar hij heeft mij gezegd dat hij nog een jaar bij Groningen wil spelen."

De twintigjarige speler is erg nuchter onder de interesse en de belangstelling. "Het is ook mooi die aandacht, net als de steun die we van het thuisfront krijgen. Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden. Vroeger had ik er moeite mee om in de schijnwerpers te staan, maar ik ben er nu aan gewend. Ik zie het ook als een mogelijkheid om over voetbal te praten, over mijn liefde voor deze sport. Het hoort er ook bij."

Jong Zweden speelt zaterdagavond de halve finale tegen Jong Denemarken. Bij de Denen zit Viktor Fischer van Ajax, terwijl bij Jong Zweden Oscar Hiljemark en Simon Tibbling zitten. Tevens zit bij de Zweedse ploeg oud-Feyenoorder John Guidetti.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner