17.02.2014 09:13

FC Dordrecht gaat voor kampioenschap

FC Dordrecht staat momenteel bovenaan in de Jupiler League en trainer Harry van den Ham heeft vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. Daarmee doelt de oefenmeester op een kampioenschap voor de Schapenkoppen.

Van den Ham staat met zijn ploeg sinds de eerste speelronde bovenaan. "Als we dit kunnen volhouden, dan leveren we een wereldprestatie," zegt de coach. "We hebben nog zes thuiswedstrijden en vorige week had ik gezegd dat we met nog acht gewonnen wedstrijden een aardig eind zouden zijn, dus wat dat betreft liggen we op koers. Het is alleen nog niet zover," vervolgt Van den Ham.

"FC Eindhoven schrijf ik normaal gesproken af. Dat gat is dusdanig groot geworden. Maar er zijn toch nog elf wedstrijden te gaan, dus er kan nog een hoop gebeuren. Ook Excelsior doet het enorm goed. Ze pakken niet alleen punten, maar ook de manier van spelen spreekt mij behoorlijk aan. Dat zou nog een verrassende uitschieter kunnen worden." Van den Ham is van mening dat het mentale aspect de doorslag geven in de strijd om de titel in de Jupiler League. "De druk is er wel. We hebben in de winterstop gezegd dat het reëel is om kampioen te worden, maar dan heb je nog een lange weg te gaan. Dan is het belangrijk dat je je focust van wedstrijd tot wedstrijd. De aankomende wedstrijd moet gewonnen worden, anders kun je geen kampioen worden. En als je de absolute wil hebt om te winnen, dan ben je opgewassen tegen de druk. Tot nu toe lukt dat aardig," concludeert de 59-jarige trainer van FC Dordrecht.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner