22.02.2020 09:05

Lewandowski precies op het recordschema van Müller

Bayern München had vrijdagavond opvallend veel moeite met laagvlieger SC Paderborn. Op eigen veld kwam het tweemaal op voorspong, maar beide keren gaf het ook die voorsprong weer uit handen.

Dat kwam mede door geblunder van de ervaren doelman Manuel Neuer. Der Rekordmeister moest diep gaan tegen Paderborn, maar mede door twee goals van Robert Lewandowski kon het toch drie punten bijschrijven. Na 23 speelrondes in de Bundesliga blijft Bayern München in ieder geval voor een week de koploper. De ploeg van Hansi Flick heeft nu 49 punten, terwijl RB Leipzig er 45 heeft verzameld. Die Rotenbullen hebben nog wel een wedstrijd in te halen.

De ploeg dankte dus andermaal Lewandowski. De Poolse aanvaller is dit seizoen in bloedvorm en scoorde al vaker dan hij wedstrijden speelde: 25 treffers in 23 Bundesliga-optredens. Daarmee stevent de goalgetter af op het doelpuntenrecord van Gerd Müller. De Duitse aanvaller strandde in 1971/72 op een totaal van liefst 40 treffers. Dat is het hoogste aantal dat een speler ooit haalde na 34 wedstrijden. 

Destijds stond Müller na 23 wedstrijden ook op 25 doelpunten, dus Lewandowski is nog altijd op weg om de veertig treffers te halen. Echter kende de Duitser een geweldige eindsprint. Müller kwam namelijk stroef op gang, met slechts drie goals uit de eerste negen wedstrijden. In de resterende 25 duels maakte hij dus 37 treffers. In speelronde 21 maakte hij bijvoorbeeld vijf goals in één duel. Dat gebeurde tijdens de 7-0 zege van Bayern München vs. Rot-Weiß Oberhausen.

Müller maakte in de laatste tien duels van dat seizoen ook nog eens drie keer een hattrick. Lewandowski ligt dus op het recordschema, hij zal alle zeilen moeten bijzetten om het record ook daadwerkelijk in handen te krijgen. 

Klik hier of onderstaande afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner