18.02.2014 11:51

Calderwood: "Eén spits zou vertrekken"

Jimmy Calderwood heeft een zure nasmaak overgehouden aan zijn periode bij De Graafschap. De Schot verliet de Superboeren na 29 dagen. Een golf van leugens stond aan de basis van zijn vertrek.

De 58-jarige Calderwood stapt morgen op de boot naar Schotland om huiswaarts te keren. "Het waren 29 prachtige dagen", zegt de ex-trainer van De Graafschap tegen De Gelderlander. Calderwood werd op 17 januari nog binnengehaald als de man die De Graafschap weer op de kaart moest zetten. De lach moest terugkeren in Doetinchem. "Ik zou dat voor niets doen, kreeg alleen een woning, een auto en een tankpas. Pas bij het behalen van de play-offs zou ik wat verdienen. Ik vond dat prima, want ik dacht met deze selectie zelfs te kunnen promoveren.

Maar Calderwood kwam geen stap dichterbij promotie. "Ze hebben me eerst bedonderd met de twee spitsen", doelt hij op het late vertrek van Piotr Parzyszek en Anco Jansen, samen goed voor 22 doelpunten. "De directie had me verteld dat er één zou vertrekken. Daar kon ik mee leven, als er tenminste iemand voor terug zou keren. Maar vrijdagavond (een uur voor de deadline, red.) was Anco Jansen naar Roda JC vertrokken, terwijl een paar dagen daarvoor Piotr Parzyszek al naar Charlton Athletic was vertrokken. Om kwart voor twaalf werd ik gebeld door Roland Vroomans (inmiddels opgestapt als technisch manager, red.) met de vraag of ik in Engeland nog een spits wist. Tja, dat lukt natuurlijk niet meer. Natuurlijk was ik heel boos, maar ik heb naar buiten toe niets laten merken. Het liefst doe ik dat nu nog niet, want ik wil geen mensen beschadigen. Maar ik moet de waarheid wel vertellen."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner