18.02.2014 23:13

Zlatan vermaakt zich prima in Leverkusen

Aanvaller Zlatan Ibrahimović van Paris Saint-Germain had het dinsdagavond in Leverkusen prima naar zijn zin. De Zweedse topscorer won met de Franse kampioen niet alleen royaal in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League (0-4), hij bracht zelf in de wervelende eerste helft ook twee treffers op zijn naam. De eerste was een onberispelijke strafschop, de tweede was een geweldige uithaal.

"We hebben onszelf prima vermaakt hier'', lachte Ibrahimović, dit seizoen in de Champions League alweer goed voor tien doelpunten. "Ik denk dat onze snelle treffer meteen de doorslag heeft gegeven'', doelde hij op het openingsdoelpunt van Blaise Matuidi in de 3e minuut.

Verdediger Ömer Toprak schaamde zich na afloop voor de wanprestatie van Leverkusen. ,,We hebben moedeloos gespeeld'', klaagde de Turk. "Ik weet niet waarom we zo angstig waren. Vooral in de eerste helft leek ons spel nergens op.''