21.02.2014 13:45

Ploegen uit Manchester strijden om Van Dijk

Hij maakte afgelopen zomer een opmerkelijke stap, maar de transfer naar Celtic heeft Virgil van Dijk geen windeieren gelegd. Naar verluidt heeft de verdediger de interesse gewekt van Manchester City en Manchester United.

Beide topploegen uit Engeland zijn op zoek naar nieuw talent in de achterste linie en de sterke optredens van de Nederlandse verdediger zijn opgevallen in Manchester. De interesse gaat zelfs zo ver dat beide ploegen een bedrag van ongeveer tien miljoen pond hebben gereserveerd voor de mandekker. Dit komt neer op een slordige twaalf miljoen euro.

Zowel United als City heeft problemen achterin. Bij de ploeg van Robin van Persie vertrekt Nemanja Vidic en ook de toekomst van Rio Ferdinand is onzeker. City moet te snel terugvallen op oudere verdedigers en heeft voorlopig alleen Matija Nastasic achter de hand. Een terugkeer van Karim Rekik kan natuurlijk ook een oplossing bieden, maar de verdediger die verhuurd wordt aan PSV maakt lang niet altijd een goede indruk in de Eredivisie.

Van Dijk beschikt over een contract dat doorloopt tot medio 2017. Hierdoor zal de aankomende transferperiode een ideaal tijdstip zijn om een flinke fooi te vangen voor de Nederlander. Bij welke club zie jij Van Dijk het liefst spelen? Twitter het naar @VoetbalcomNL.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner