24.02.2014 09:58

Nieuwendaal: "Ik kan het niet verklaren"

Steef Nieuwendaal in actie tijdens Sparta - FC Den Bosch. (26-10-2013)
Steef Nieuwendaal in actie tijdens Sparta - FC Den Bosch. (26-10-2013)

Sparta verloor zondagmiddag in eigen huis met ruime cijfers (2-4 red.) van Jong Ajax. Het gaf de titelkansen van de Rotterdammers een nieuwe knauw. 

Steef Nieuwendaal kon het na afloop niet geloven dat de zijn ploeg zo'n matige wedstrijd op de mat had gelegd. "Iedere week zijn we na een wedstrijd aan het praten, maar nu helemaal. Dit is bizar", aldus Nieuwendaal. "Het is de vraag hoe dit kan. Zo slecht spelen is bizar. Ik kan het niet verklaren,' vervolgt de speler van Sparta tegenover RTV Rijnmond.

"Alleen onze rechtsback Emilio (Samsey, red.) verdient een voldoende, maar de rest niet. Vertrouwen doe je op door wedstrijden te winnen, maar nu zitten we in de fase dat ik met verbazing zit te kijken wat we aan het doen zijn." Nieuwendaal meent dat de slechte prestaties niet te wijten zijn aan trainer Gert Kruys, die in de winterstop het roer overnam op Het Kasteel. "Ook hij is aan het zoeken wat het mysterie is waardoor wij niet kunnen voetballen. Dit ligt niet aan de trainer. Dit ligt aan de spelers, het zelfvertrouwen en het durven", vervolgt Nieuwendaal, die oppert om de rust te bewaren in Rotterdam. "Als je zo vaak op rij verliest is het logisch dat supporters onrustig zijn. Ik denk dat het verstandig is om in gesprek te blijven", aldus Nieuwendaal.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner