24.02.2014 12:20

Amsterdamse king of the world

Scoren bij je debuut, het is onderhand een traditie geworden in Amsterdam. Zo voegt Ricardo Kishna zich na afgelopen zondag in een illuster rijtje. Hij is daarom Voetbal.com Speler van de Week.

Johan Cruijff, Marco van Basten en Patrick Kluivert. Zomaar een greep uit voetballers die scoorden bij hun Ajax-debuut in de Nederlandse competitie. Als het van invloed is op je resterende carrière, dan zit het wel goed voor Kishna. De aanvaller van Ajax kwam na de rust in het veld bij Ajax - AZ en maakte na een uur spelen op schitterende wijze de 3-0. 

Daarvoor maakte Kishna al zijn debuut in een oefenwedstrijd van Ajax en in de Europa League. Zijn debuut in Europa werd omschreven als dapper en fris, maar een stempel kon hij nog niet drukken op zijn eerste officiële minuten in het shirt van Ajax. Tegen AZ was dit wel anders, want Kishna toonde zijn talenten vanaf de eerste minuten in het veld.

Mattias Johansson wordt in de Nederlandse voetbalwereld toch niet gezien als een slechte verdediger. Met bijna honderd wedstrijden op het hoogste profniveau is de Zweed ook niet onervaren te noemen. Toch werd de rechtsback van AZ kinderlijk eenvoudig voorbijgelopen door een broekie, een jonkie die zijn debuut maakte in de Eredivisie. 

Alsof hij er niet staat loopt Kishna voorbij Johansson, om vervolgens met links snoeihard uit te halen. Het mooie is dat de speler van Ajax al bijna zeker weet dat het een doelpunt wordt. Na de vuurpijl loopt hij al richting het publiek. Hij kijkt even om, ziet de bal via de paal binnenvallen en weet dat het goed zit. 

De armen wijd, een brede glimlach op het gezicht. Kishna was, en zal zeker nog een paar dagen, de king of Amsterdam zijn.

 

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner