24.02.2014 14:38

Rol Puyol lijkt uitgespeeld in Barcelona

Carles Puyol (r.) spielt 2013/2014 seine letzte Saison für Barça
Carles Puyol (r.) spielt 2013/2014 seine letzte Saison für Barça

Carles Puyol kan wel eens bezig zijn aan zijn laatste seizoen in dienst van FC Barcelona. De 35-jarige verdediger komt amper aan spelen toe onder trainer Gerardo Martino.

Puyol is officieel nog altijd aanvoerder van de Catalaanse grootmacht. Hoewel Puyol inmiddels is hersteld van de knieblessure die hem grote delen van dit seizoen en de voorgaande jaargang parten speelde, zat hij zaterdagavond in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Real Sociedad om 'technische redenen' niet in de wedstrijdselectie van Martino.

Vorig seizoen was er nog niets te merken van een ruis op de lijn. Ondanks het feit dat hij steeds vaker aan de kant stond door zijn knieproblemen, lieten Tito Vilanova en zijn assistent Jordi Roura het boegbeeld wel steevast opdraven in belangrijke wedstrijden. Onder Martino is daar echter verandering in gekomen. De momenteel geblesseerde Gerard Piqué vormt samen met Javier Mascherano doorgaans het hart van de defensie. Als eerste alternatief geldt de zelf opgeleide Marc Bartra.

Vorig weekend leek het er nog even op dat Puyol nog wel serieus meetelt in de selectie van Martino. Tegen Rayo Vallecano (6-0) stond hij voor het eerst sinds 10 november weer in de basis tijdens een competitieduel en speelde ruim een uur mee. Afgelopen week ontbrak de honderdvoudig international van Spanje echter wegens 'technische reden' tegen Manchester City en Real Sociedad. Het lijkt er daarom op dat Barcelona bouwt aan een toekomst zonder Puyol, die nog een tweejarig contract heeft.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner