26.02.2014 16:45

Xavi blijft geloven in titelkansen

FC Barcelona is niet langer één van de koplopers in de Primera División. De Catalanen verloren afgelopen weekend met 3-1 van Real Sociedad, waardoor de achterstand op Real Madrid nu drie punten bedraagt. 

De ervaren middenvelder Xavi heeft zijn ploeggenoten gewaarschuwd dat ze zich geen fouten meer kunnen veroorloven. "We doen nog mee voor alle prijzen en moeten optimistisch zijn", aldus Xavi. "We weten dat het er nu echt om gaat en dat we geen fouten meer mogen maken. We balen van onszelf om wat er zaterdag gebeurde. Maar net als Real Madrid en Atletico kunnen we nog steeds kampioen worden."

"We zijn in een goede positie om de titel, de beker en de Champions League te winnen en we blijven er in geloven." De 34-jarige middenvelder wilde niks weten van alle kritiek op Gerardo Martino. De coach zei zelf tactische fouten te hebben gemaakt in het duel met Sociedad en gaf aan dat hij Xavi geen rust had moeten geven. "Er worden altijd zondebokken gezocht en nu is het de trainer", aldus de Spaanse international. "Maar dat is niet eerlijk. Je hebt gewoon van die wedstrijden dat het niet loopt en dat de tegenstander beter is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner