05.03.2014 11:49

Pastoor wil terug naar Nederland

Alex Pastoor maakt het seizoen af bij het Tsjechische Slavia Praag en keert daarna het liefst terug naar Nederland. ''Ik heb de ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan.''

Na zijn ontslag bij NEC zat Pastoor een tijd zonder club. ''Ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn trainerschap niet alleen roofbouw heb gepleegd op mezelf, maar ook op mijn gezin. Ik heb wat terug voor ze kunnen doen'', zegt Pastoor in het Algemeen Dagblad.

In die periode had Pastoor over geïnteresseerde clubs niet te klagen. Hij kreeg tien aanbiedingen. Omdat de oefenmeester volgend seizoen terug wil keren naar Nederland, was Slavia Praag voor een periode van vier maanden een aantrekkelijke club.

Slavia klopte bij Pastoor aan op voorspraak van Jan Willem van Dop, de voormalig voorzitter van FC Utrecht, en oud-Feyenoorder Igor Korneev. Van Dop is momenteel adviseur van de directie van de Tsjechische club. Korneev is dat op technisch gebied.

Pastoor moet de oudste club van Tsjechië nieuw leven inblazen. Het loopt er momenteel niet op rolletjes. De ploeg staat momenteel tiende op de ranglijst. Wil Slavia Europees voetbal halen, dan moet dat via het bekertoernooi.

Heerenveen
Pastoor wordt de laatste weken ook genoemd als opvolger van Marco van Basten bij Heerenveen. Gezien zijn geschiedenis bij de club en de constructie bij Slavia Praag, lijkt hij nog steeds belangrijke gegadigde om het stokje van Van Basten over te nemen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner