05.03.2014 15:33

Porto ontslaat trainer op verjaardag

FC Porto heeft trainer Paulo Fonseca ontslagen. De Portugese club heeft hem ontslagen wegens tegenvallende prestaties in de Primeira Liga. Luís Castro, trainer van het tweede elftal van Porto, neemt voorlopig zijn taken over.

Fonseca, die woensdag zijn 41e verjaardag viert, was pas sinds de zomer van 2013 actief. Hij volgde succescoach Vítor Pereira, die momenteel trainer is van Al-Ahli in Saoedi Arabië, op. Vítor Pereira werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in de Portugese competitie. Fonseca, die dus op zijn verjaardag ontslagen is, won in het begin van het seizoen nog wel de Portugese supercup, maar stelt in de competitie erg teleur.

Porto staat momenteel op de derde plaats met een achterstand van negen punten op koploper en rivaal Benfica. Om directe plaatsing voor de Champions League niet mis te lopen moet Porto als tweede eindigen. De achterstand op de huidige nummer twee, Sporting Lissabon, bedraagt vier punten. De Portugezen zijn nog wel actief in de Europa League. Eintracht Frankfurt werd nipt verslagen in de eerste knock-out ronde (2-2 thuis, 3-3 in Duitsland) en Porto moet het nu opnemen tegen het Italiaanse Napoli.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner