06.03.2014 16:33

Ojo: "Feyenoord gaat veel plezier beleven aan Rutten"

Funso Ojo (r.) in duel met Jens van Son (l.) tijdens FC Eindhoven - FC Dordrecht. (21-2-2014)
Funso Ojo (r.) in duel met Jens van Son (l.) tijdens FC Eindhoven - FC Dordrecht. (21-2-2014)

Afgelopen week werd door Feyenoord bekendgemaakt dat Fred Rutten komend seizoen Ronald Koeman opvolgt. Dat leverde gemengde gevoelens op onder de supporters van die club. Funso Ojo is in ieder geval erg positief over zijn voormalig trainer.

Ojo speelt inmiddels na een uitstap in België voor FC Dordrecht. De middenvelder van FC Dordrecht werkte in het seizoen 2009/2010 samen met Rutten bij PSV. "Het is een hele goede trainer," vertelt Ojo aan RTV Rijnmond. "Hij geeft heel veel aandacht aan de kleine zaken zoals aannames en looplijnen. Het is ook een eerlijk mens. Ik denk dat ze bij Feyenoord veel plezier aan hem gaan beleven."

Met name zijn communicatieve vaardigheden en uitstraling waren een hekelpunt voor de Feyenoord-supporters. Ojo vindt die zaken niet belangrijk: "Hij is communicatief goed richting zijn spelersgroep: heel duidelijk en eerlijk. Hij ziet de media als iets wat er bij hoort. Niet dat het een verplichting is, maar het heeft niets met zijn spelersgroep of de resultaten te maken. Het zijn randzaken, dat vind ik een goede kijk er op."

Ondanks het feit dat Ojo ontzettend positief is over Rutten, speelde Ojo maar een handjevol wedstrijden onder de hoofdtrainer. Toch is hij zijn oud-trainer dankbaar voor de kansen en de begeleiding die hij kreeg: "Hij heeft ooit tegen mij gezegd dat ik pas zou beseffen wat hij voor mij gedaan heeft als hij weg zou zijn. Op dat moment denk je 'het zal wel', maar hij heeft echt een speciaal plekje bij mij. Hij heeft van mij de voetballer gemaakt die ik nu ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner